спешна помощ
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
спешна помощ
първо да се извиня на модовете, темата ми не е за тук, но е много спешно и тук повече хора ще я видят.
Проблема е следния наскоро купих Е34 М50Б20 и уж има антифриз, некакъв жълт беше като го точих ама тая вечер викам я да проверя какво е състоянието и какво да видя - отварям капачката и ЛЕД
нивото беше паднало почти до дъното. отидох до бензиностанцията и купих концентрат, налях догоре и палнах докато стрелката стигна края на синьото. маркучите хрупат - вътре лед. почнах да стискам леко леко. след 10 мин пак палнах и отново изчаках да разледява по малко. и така докато не отпуши всичко, НО охладителната система глътна над 2 литра концентрат. верно ми таеше малко от уплътнението на казанчето на радиатора, ама 2 литра
радиатора се размрази напълно, но още нямам парно, колата загря до нормална работна температура, но парно НЕ. сега в момента колата изтива и не знам какво да направя:
1. да оставя така до утре (да предположим че ако е нямало антифриз то сега ще е на -15 някъде?) и утре на сервиз?
2. да изчакам да изтине напълно и да източа "антифриза" и утре да наливам вода и да ходя към сервиз?
след около 30 мин колата ще е почти изтинала, така че помагайте
Проблема е следния наскоро купих Е34 М50Б20 и уж има антифриз, некакъв жълт беше като го точих ама тая вечер викам я да проверя какво е състоянието и какво да видя - отварям капачката и ЛЕД

1. да оставя така до утре (да предположим че ако е нямало антифриз то сега ще е на -15 някъде?) и утре на сервиз?
2. да изчакам да изтине напълно и да източа "антифриза" и утре да наливам вода и да ходя към сервиз?
след около 30 мин колата ще е почти изтинала, така че помагайте

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
това съм го направил около 3 литра концентрат на -80 градуса, ама около половин литър изтече докато обезвъздушавах.
са не мога да разбера или е замръзнал радиатора на парното и не ще да отпуши или гарнитура.
притеснява ме това, че 2 литра течност побра като отпуши, некви тапи, гарнитури, глави, блокове
са не мога да разбера или е замръзнал радиатора на парното и не ще да отпуши или гарнитура.
притеснява ме това, че 2 литра течност побра като отпуши, некви тапи, гарнитури, глави, блокове

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
1. изтакай... и тапата
2. припалвай през 2-3 часа... в твоето положение сигурно това щях да правя...
кофти е загубата, която не е ясно как е станала
късмет...

2. припалвай през 2-3 часа... в твоето положение сигурно това щях да правя...
кофти е загубата, която не е ясно как е станала
късмет...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Iво, сега гледам он-лайн ,че в Пловдив температурата е -15 градуса
Отиди и източи течноста от колата,защото утре сутринта ще е поне -20 ,както беше тази
Никой не може да каже колко градуса е в момента антифриза или там бъркоча
, но пак се движиш по-ръба на ножчето
Според мен е замръзнала системата на парното
Георги Пенчев

Според мен е замръзнала системата на парното

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Не е замръзнало парното на радиатора, просто е гадна за обезвъздушаване, обезвъздуши направо от маркучите, които влизат в купето.
Моята също така прави, гълташе здраво, и накрая реших, че е от радиатора пък да видим
Моята също така прави, гълташе здраво, и накрая реших, че е от радиатора пък да видим

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
проблема е доста комплексен, защото като я взех колата от уплътнението на казанчето на радиатора течеше, смених уплътнението и позапуши леко, ама пак таи.... отделно на место ми губеше парното, а като давам газ идваше, и навсичкото отгоре термостата е постоянно отворен. та направо не знам какво да правя, какво да проверяват утре в сервиза

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аве ти си като мен, изпуска ти от разширителния съд най-вероятно.
Сипвай концентрат и покарай малко като следиш температурата, но първо обезвъздуши както ти казах от мъркуча направо
Сипвай концентрат и покарай малко като следиш температурата, но първо обезвъздуши както ти казах от мъркуча направо

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
ами от 9 часа това правя - паля - обезвъздушавам ама парно още няма
знам, че е гадна за обезвъздушаване, ама мисля, че ако е замръзнало радиаторчето на парното нема как се обезвъздуши ако ще от който искаш маркуч. не ми е проблем и през 1 час да я препалвам, ама това не е решение

знам, че е гадна за обезвъздушаване, ама мисля, че ако е замръзнало радиаторчето на парното нема как се обезвъздуши ако ще от който искаш маркуч. не ми е проблем и през 1 час да я препалвам, ама това не е решение

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Най-вероятно и парното е замръзнало, днес имах такъв случай, но с опел. Аз бих оставил колата да загрява и щях да пробвам да изпусна въздух от маркучите на клапаните за парното. Тъкмо ще провериш дали и там има лед. Когато замръзне водата в парното, трудно ще се размрази. Намери си едно широчко място и оттренирай малко дрифтове. Ама не прекалявай с дрифтенето 

е21 345 0-402м 12.18

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
не ми е проблем, още малко да изтине и ще слезна пак да обезвъздуша от клапите, но колата съм я забучил в една преспа и е невъзможно да я изкарам тази вечер (сам) та няма как да я покарам.
а тези 2 литра къде ли са отишли, щото 2 дена преди да я спра колата проверих нивото на течността и след това съм навъртял 80 км
а тези 2 литра къде ли са отишли, щото 2 дена преди да я спра колата проверих нивото на течността и след това съм навъртял 80 км

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Значи е гълтала въздух за да ги е правила мизериите с празния ход и подаването на газ ,свързано с топлината от парното
Аз лятото с едни гадни клапани за парното се измъчих да обезвъздушавам колата в Берковица,там ми скимна да ги подменя та се вкарах в ебаси филмите
Извади съединението ,което излиза от парното в двигателния отсег, долей течност близо до капачката и започни да надуваш с уста в разширителния съд ,докато не започне да излиза само вода от щуцера на парното
Преди това по същия начин провери дали има въздух с входящото съединение в клапаните за парното
Бъди бърз,когато започне да изтича само вода от щуцера на парното, за който говоря вкарай съединението на мястото му и стягай
Късане на нерви е това
Георги Пенчев

Аз лятото с едни гадни клапани за парното се измъчих да обезвъздушавам колата в Берковица,там ми скимна да ги подменя та се вкарах в ебаси филмите

Извади съединението ,което излиза от парното в двигателния отсег, долей течност близо до капачката и започни да надуваш с уста в разширителния съд ,докато не започне да излиза само вода от щуцера на парното

Бъди бърз,когато започне да изтича само вода от щуцера на парното, за който говоря вкарай съединението на мястото му и стягай

Късане на нерви е това

Георги Пенчев
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
///peter написа:Е какво все ли си има въздух?
ами въздуха излезна, и като работи колата на празен ход маркучите към радиатора изтиват, 2 пъти да ги стисна и почва да парят?
водната помпа си върти, щото като отвия капачката и от цепката на байпаса си плюе вода...

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3