За фотографията, диг. апарати, снимки, информация и други...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

За фотографията, диг. апарати, снимки, информация и други...

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 15:27

първо ще дам един линк на всички любители на дигиталната фотография, има много полезна информация и речник с обяснения на всички термини срещани в диг. фотография.
http://www.dpreview.com/
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/
дано са ви от полза

същто така всеки от вас може напише какъв апарат ползва и да даде линкове към произведенията си

ето някой от моите (само последния албум е правен с новия апарат)
"Canon S3 IS" - http://www.dpreview.com/news/0602/06022111canons3is.asp
pix - http://community.webshots.com/user/fANTONa13

а сега това е от миналата тема ...
SKISABMW написа:Шанса от 500 снимки да изкараме 10 много добри е много по-голям от това да извадим от 100-10.....

много вярно, миналия ден от 300 иzкарах към десетина доста добри ... но това ве4е си zависи от апарата , преди с ГСМ sony ericsson w810i от 200 снимки иzкарвах по 1, макс 2 добри , но бяха само 2МП и не ставаха zа принтване ... ина4е сега с тоzи канон процента се вдигна zначително а ка4еството е несравнимо ...
Последна промяна fANTONa на 24 Апр 2007, 15:47, променена общо 3 пъти
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 15:39

SpUd3r написа:Всичко зависи от модела не от марката ;)
Защото примерно Канон 400Д е на цената на Никон Д80 и Никона го мачка,но пък при професионалните Канона е изрода ;)
Иначе при полупрофесионалните май е наравно ;)

ами zа професионалните съм сигурен 4е канон са номер 1 , zа другите нямам по4ти никаква информация , но тоzи които си вzех е много доволен, но няма как да го сравня с други марки полупрофесионлани ...
БМВ

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 15:47

Гледайте "Анимал" и "Нешънъл..." !!!
Всички там снимат с Канон!!!
Инетересувам се от много години от фотография/за сметка на тва ,па хич не съм станал по-добър! :confused: / и преди време-говоря за преди 7-10 години Никон бяха класи над всички!!
Имам приятел -фоторепортер за Ройтерс-целия беше накичен с всякакви Никони!!! И наистина тва беше единствената марка с изумително качество!!! Когато ,обаче навлезе цифровата фотография не знам какво направиха тия от Канон ,но дръпнаха яко напред и не само в дигиталните ,но и в лентовите фотоапарати!!! /в тая връзка говорех в другата тема за лещите,чистота им и огледалата/!
В момента не по мое мнение ,а по това ,което виждам при професионалистите Канон е най-доборото/като естествено сравняваме аналогични модели,щот нали все пак- една сапунерка на Канон не е по-добра от Алфата на Сони/!
Явно са намерили правилната цака на нещата и фотографите видного се преориентираха !!!
Нито съм представител на Канон за БГ ,нито ми пука кой ше намаже,но ако ще си двате парите за фото-глейте поне да си струва! ;)

Потребител
Аватар

Мнение от C_a_s_i_n_O » 24 Апр 2007, 16:07

SKISABMW написа:Само малко бих променил подреждането !! Канон,Никон,Олимпус...! ;)

Дадох ги за примери в произволен ред. Ако ще трябва да ги подреждаме няма да му се види края ;)
Изображение
Не е важно колко вдигаш, а за колко!!!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 24 Апр 2007, 16:12

SpUd3r написа:Всичко зависи от модела не от марката ;)
Защото примерно Канон 400Д е на цената на Никон Д80 и Никона го мачка,но пък при професионалните Канона е изрода ;)
Иначе при полупрофесионалните май е наравно ;)

Аз работя с полупрофесионален Канон ПауърШот Про - уникална машина. Ходи на Дакар - мина през Сахара, на ралито Берлин - Бреслау - прах, кал, дъжд, сняг, няма проблеми! Яд ме е, че му затрих капачето на обектива и малко се е напрахолясал отпред, ноооооо иначе е пушка! :D
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 16:15

На вкус и цвет -таваришчи нет!!!
http://www.snimka.bg/
ето нещо нашенско-българско!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 24 Апр 2007, 17:30

Малко свободно нахвърляни факти... Правете си изводите.

*Никон няма официална дистрибуция и сервиз в България.
*Никон винаги е бил - и е - далеч по-популярен в Япония и САЩ, отколкото в Европа.
*Никон изкарва нови модели много по-рядко и много по-рядко - любителски модели, каквито Канон има двайсетина само за последните години цифрова фотография.
*Никон и Канон са ЕДИНСТВЕНИТЕ имена в голямата фотография. Всичко останало е компромис.
*Всичко, което не е със сменяеми обективи, е любителски фотоапарат.
*Всичко, което тежи под 1 кг - също :)
*Всичко, което показва картинката на дисплей, а не във визьора - не дава реалистично изображение.
*Разликата между аналоговите професионални апарати и цифровите професионални апарати е, че за първите се изискваха умения и познания. Зад вторите и магаре да застане - пак на автоматичен режим ще извади по-добра снимка, отколкото с произволен любителски апарат.

При DSLR (огледално-рефлексни) фотопаратите имам наблюдения върху Канон 350Д и Никон 70Д. Цената е една и съща. Китовият обектив на Никона е много по-добър, тялото е по-здраво. С отделно купени обективи Канонът също може да направи сериозни неща. Аз лично съм много доволна от Никона. Като цяло и двата се нуждаят от допълнителни обективи.

Извън DSLR-класа всичко над 500 лева и над 150 грама е мародерство и избиване на рекламни бюджети.
Това е.

За финал: за фотографията важи поговорката beauty is in the eye of the beholder. Ако снимката не съществува в главата и въображението ти, и с Канон 1Д няма да постигнеш нищо.

За финал-2: компютърната обработка на заснетото също е вид изкуство. Но то не се нарича "фотография".
You will find adventure
or the adventure will find you.

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

'хапаратура...

Мнение от Alex 320i Cabrio » 24 Апр 2007, 17:49

Дигиталка:

Canon PowerShot G3 :mhihi:

Аналогов:

Практика БХ20
Обективи Цайс
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 24 Апр 2007, 18:32

anica banica написа:Малко свободно нахвърляни факти... Правете си изводите.

*Никон няма официална дистрибуция и сервиз в България.
*Никон винаги е бил - и е - далеч по-популярен в Япония и САЩ, отколкото в Европа.
*Никон изкарва нови модели много по-рядко и много по-рядко - любителски модели, каквито Канон има двайсетина само за последните години цифрова фотография.
*Никон и Канон са ЕДИНСТВЕНИТЕ имена в голямата фотография. Всичко останало е компромис.
*Всичко, което не е със сменяеми обективи, е любителски фотоапарат.
*Всичко, което тежи под 1 кг - също :)
*Всичко, което показва картинката на дисплей, а не във визьора - не дава реалистично изображение.
*Разликата между аналоговите професионални апарати и цифровите професионални апарати е, че за първите се изискваха умения и познания. Зад вторите и магаре да застане - пак на автоматичен режим ще извади по-добра снимка, отколкото с произволен любителски апарат.

При DSLR (огледално-рефлексни) фотопаратите имам наблюдения върху Канон 350Д и Никон 70Д. Цената е една и съща. Китовият обектив на Никона е много по-добър, тялото е по-здраво. С отделно купени обективи Канонът също може да направи сериозни неща. Аз лично съм много доволна от Никона. Като цяло и двата се нуждаят от допълнителни обективи.

Извън DSLR-класа всичко над 500 лева и над 150 грама е мародерство и избиване на рекламни бюджети.
Това е.

За финал: за фотографията важи поговорката beauty is in the eye of the beholder. Ако снимката не съществува в главата и въображението ти, и с Канон 1Д няма да постигнеш нищо.

За финал-2: компютърната обработка на заснетото също е вид изкуство. Но то не се нарича "фотография".

виждам че си доста навътре в нещата , но не мога да се съглася с няколко неща
"Извън DSLR-класа всичко над 500 лева и над 150 грама е мародерство и избиване на рекламни бюджети. "
"*Всичко, което тежи под 1 кг е любителски фотоапарат"
"*Всичко, което показва картинката на дисплей, а не във визьора - не дава реалистично изображение."
иzкаzванията ти са прекалено крайни ... това че имаш СЛР камера , не значи че всичко друго е боклук ...
това което си купих аz canon s3 is отстъпва на СЛР главно по обектив ( което хич не е малко) и по огледално-рефлексната технология ... има всичките ефекти и е нещо което може да си го поzволят повече хора... образа може да се показва както на екрана , така и във визьора ...
обаче прави добри снимки ... каквито не могат да се направят с апарат , джобен формат ... тях може да наречеш любителски !!!!!

zа финал 1 ... вярно е , но ако имаш око ... обаче раzполагаш с камера джобен раzмер ... на дали ще стане нещо ...

zа финал 2 ... на фотошопа само "crop" и "resize" функциите приzнавам и техните подобни ... другото вече иzлиzа от рамката фотография ... но не отричам че която и да е снимка , малко барната на фотошопа от някои про ... става по добра ...
БМВ

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 19:49

Наистина твърде крайни сентенции,Анечка!!!
Сигурно си права за много неща ,но не забравяй,че повечето от нас не си изкарват хляба с фотография ,а просто искат да снимат качествено за нормални пари!!! По въпроса за Никона и аз казах,че благоговеех пред тази марка преди-изчел съм доста-не съм снимал хич! Но просто гледам....!!! И виждам с какво снимат профитата....!!!
Тва е като при колите -секви марки,секви екстри,ама имам 5ма майстори приятели и те ми фалат секви марки и накрая и петимата карат БМВ....!! Що ли...!?!? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 24 Апр 2007, 20:01

Да... не бях се замисляла, но - Никонът е идентичен на мерцедес.. ако трябва да ги сравняваме така :) Остарявам сигурно :mhihi:
Разгеле, че още карам BMW :)

PS. И аз не си изкарвам хляба с това, ма пуста страст...
You will find adventure

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2007, 20:17

Айде са пак почнахме да се мерим кой по-стар!! :lol:
Я дай да видим нещо от тая твойта страст!! Дай някоя любима снимка да видим като как страстееш... :mhihi:
Не бях се замислял да сравнявам апаратите с колите,ма тва е интересно... ;)
По моето скромно мнение е тука има много стойностни неща: :arrow:
http://photo.net/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 24 Апр 2007, 20:19

Аз снимам със Sony K750i :mhihi: ... и си ги харесвам снимките, щото са точно такива - за ежедневна употреба. Виж жената е друго нещо - тя ползва Канон 10Д, опитва се да пробива в бизнеса ;) А за разликата в качеството няма какво да говорим...
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 24 Апр 2007, 20:33

аз да казвам ли с какво апаратче съм :confused: ...ами,щракам щото ми е хоби от скоро със SONY DSC-H1 ;) за мен си ми е добро хапаратчето :mhihi: ...ето и малко мои снимки: http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... R_ID=52713

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 24 Апр 2007, 20:42

SKISABMW написа:Я дай да видим нещо от тая твойта страст!! Дай някоя любима снимка да видим като как страстееш... :mhihi:

Баси, не ми напомняй, че в края на март ми изпуши лаптопа и 30 гигабайта отлетяха в небитието.... :bcry:
При случай ще кача нещичко от новите неща, но сега още жаля...

Преди мен някой даде линк - www.photo-forum.net е много добър сайт, доста колеги и приятели публикуват там.

Понеже аз снимам предимно на пътувания (портретите напоследък ги залюбих), www.trekearth.com е моят любим сайт за екстериорна фотография.
You will find adventure

Следваща

Назад към Извън Темата