Влияе ли снегът на боята
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Влияе ли снегът на боята
Ако снегът не се почисти от колата и тя не се кара 1 ден, седмица, месец. Ще повлияе ли снегът върху боята или нещо друго
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Влияе ли снегът на боята
Ако нямаш наранявания по лаковото покритие - не... ако имаш - зависи какви са нараняванията... ако са повърхностни драскотини - по-вероятно е да няма проблем, ако са пробили лака и стигат до боята - не е гот... ако нараняването е до ламарина - ясно ти е...
Общо взето е добре да се чисти колата от снега, дори и да не се кара... стига да имаш тази възможност, разбира се
Общо взето е добре да се чисти колата от снега, дори и да не се кара... стига да имаш тази възможност, разбира се

- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Не професионалното ми мнение, е че снега няма какво да направи на боята дори и 1 месец да седи, ако е качествен и лака и боята няма какво да стане, Вече друг е въпроса с солта и пясъка който нахвърляме по колите си от пътищата. 

- Mollov
- Мародератор
-
То ако се кара колата и по нея хвърчи сол от пътя и други боклуци вече е различно... тогава ако на човек му пука за боята трябва сравнително редовно поне да изпръсква колата на някоя ръчна автомивка с вода... стига да не е много студено и да не замръзва водата върху колата.
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Снега не влияе на боята.
Последна промяна Димитър Димитров на 14 Дек 2012, 12:44, променена общо 2 пъти
- Mollov
- Мародератор
-
Това с метлите и разни "качествени четки" дори не го коментираме... ма хората не слушат... 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е с какво да и съборя снега ако не с четка с дълга дръжка или метла?
Ясно ми е че оставят наранявания по лака, но все пак той е доста здрав и ако няма дефекти по него спокойно изкарва над 10 години.
Ясно ми е че оставят наранявания по лака, но все пак той е доста здрав и ако няма дефекти по него спокойно изкарва над 10 години.

- Mollov
- Мародератор
-
Има едни четки за сваляне на прах, които са с вълнени "косми"... аз ползвам такава и е доста по-щадяща...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Дали ти се намира снимка как изглежда твоята четка, и къде се намират - евентуално
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Mollov
- Мародератор
-
Абсолютно същата е като на снимката:

Само че от къде може да се купи... нямам идея... по различните автомагазини предполагам, че все някъде ще я има... аз моята съм я взимал преди време от mitaka7, ма не го знам в момента дали има такива...

Само че от къде може да се купи... нямам идея... по различните автомагазини предполагам, че все някъде ще я има... аз моята съм я взимал преди време от mitaka7, ма не го знам в момента дали има такива...
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
vld написа:Е с какво да и съборя снега ако не с четка с дълга дръжка или метла?
снега го събарям с четката която мия колата, не виждам логика тя да драска колата, поне така си мисля де, метлата дере яко
Mollov написа:То ако се кара колата и по нея хвърчи сол от пътя и други боклуци вече е различно... тогава ако на човек му пука за боята трябва сравнително редовно поне да изпръсква колата на някоя ръчна автомивка с вода... стига да не е много студено и да не замръзва водата върху колата.
Колега Молов, незнам ама аз лично съм забелязал, че колата зимата се мие уникално лесно когато температурите са ниски. Аз такова нещо лятото никога немога да постигна на пароструйките с по 2-3 лева. Значи вечерта изпръсквам колата и забърсвам стъклата, без да подсушавам отвън, само огледалата и праговете при вратата ги минавам с кърпа. Оставям колата, отвън се образува нещо като много тънка скреж и на следващата сутрин колата е перфектна няма петна няма боклуци все едно са ти я измили и подсушили професионално някъде

- Mollov
- Мародератор
-
По принцип зимата се мие по-трудно заради допълнителните сол и всякви други л@йна, дето се ръси по пътищата... ти си късметлия 'начи
(не се опитвам да се заяждам). Лошото е зимата, че нетретираните (с вакса или сийлънт или перманентно покритие) лакове като залепне мръсотията по тях и после не само топла вода и хубав шампоан, ми понякога и само с тях не се получава, особено на открито (т.е. на студа)... 
P.S. Не е добре да оставяш вода да замръзва по боята на колата, щото ако имаш драскотини водата замръзва и в тях и става лошо... съществува вероятност лака да се обели на тия места (не става ей така просто, но е потенциален проблем)

P.S. Не е добре да оставяш вода да замръзва по боята на колата, щото ако имаш драскотини водата замръзва и в тях и става лошо... съществува вероятност лака да се обели на тия места (не става ей така просто, но е потенциален проблем)

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
няма проблеми, въпреки че имам дълбоки драскотини и проблеми с лака на тавана, след 2-3 месеца в това състояние, нямаше никакви негативни последици, след почистването
:

- Mollov
- Мародератор
-
Аз не казвам, че става за 3м... иска си време... но при някои дълбоки драскотини (т.е. под лака) съм виждал на пролет как драскотината вече е на метал и е готова да подкара ръжда... 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2