Проблем със централното ... или нещо друго

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Проблем със централното ... или нещо друго

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2009, 21:27

Знам , че тук не е за технически въпроси , но понеже не става въпрос за БМВ , пускам тук . Имам следния проблем :
Имам Ауди А6 2.4 Ц5 - преди един месец , ми направи мизерия на една бензиностанция , като не поиска да запали . Електрониката , уж е наред - всички лампи светват (и гаснат съответно де) , но като дам да завърти , просто нищо не става :banghead: Пробвах няколко стотин пъти и накрая натснах да се отключи централното и запали .
След това обаче , спря да се заключва от дистанционното(ключовете) и минах на ръчно заклюване ... Направи ми още един - два пъти този номер , но със няколко заключ-отключ се оправи ... До тази вечер - пак , не ще да пали , пробвах сигурно 50 пъти и накрая запали - но след като угасих да пробвам пак - греда , отново не иска ?
Тук е момента да кажа , че не съм сигурен в централното , защото след като оключа колата , само шофиорската врата е отключва , а другите отключвам със копчето за заключ-отключ на централното ...
Друго , което разбрах днес - багажника , се заключва само със ключа :help:

Откачих клемите , да пробвам със рестарт , но нищо :evil: Пак казвам всички токове са наред- акумулатора е добре , колата свети , дига джамовете , но стартера не ще да завърти ...

ПС: пиша в този форум , защото след 4 неуспешни опита да се регна във форума им се отказах , да не говорим за малуумния интерфейс ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 13 Юли 2009, 21:37

Не съм експерт, но на мен ми звучи като проблем с имобилайзера и тия системи за разпознаване на ключа и т.н. Ако скоро си си изпускал ключа може да не ти го разпознава и да си мисли ,че се опитваш да запалиш с чужд ключ и чак когато отключиш да се оправя. както казах не съм експерт , но ми звучи логично. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2009, 21:41

BMW_RIDER написа:Не съм експерт, но на мен ми звучи като проблем с имобилайзера и тия системи за разпознаване на ключа и т.н. Ако скоро си си изпускал ключа може да не ти го разпознава и да си мисли ,че се опитваш да запалиш с чужд ключ и чак когато отключиш да се оправя. както казах не съм експерт , но ми звучи логично. :mhihi:

И на мен така ми се струва , но не съм сигурен . А ако е така - как се оправя - или по-скоро за колко се орпавя :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 13 Юли 2009, 21:44

Хлабави кабели на акомулатора, нещо да не са зацапани, масата нещо.
При мен се беше разхлабила масата и като тръгна да паля гаснеше всичко. След заключване и отключване се оправяше и палеше :confused: :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2009, 21:47

Пилев написа:Хлабави кабели на акомулатора, нещо да не са зацапани, масата нещо.
При мен се беше разхлабила масата и като тръгна да паля гаснеше всичко. След заключване и отключване се оправяше и палеше :confused: :shock:

Ами кабелите са добре - както казах - всичко с токовете е наред - стъкла , фарове , музика , лампи - всичко работи :roll:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Re: Проблем със централното ... или нещо друго

Мнение от Ludmil » 13 Юли 2009, 22:03

acho.rs написа: ...Пробвах няколко стотин пъти и накрая натснах да се отключи централното и запали .
...

Централното трябва да е в положение отключено за да запалиш.

С другите ключове имаш ли го проблема ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2009, 22:07

да и с другите , пак същото :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535dA LCI

Мнение от simeon » 13 Юли 2009, 22:08

имах същия проблем с а4-ка, но при мен въртеше на стартер и не иска да запали - все едно не и стига бензин, след милиони опити и ядове отидох в сервиза и се оказа, че е вградения имобилайзер - било често срещан проблем при аудитата. нямам спомен колко точно ми струваше, но не беше някаква голяма сума. мога да ти дам координати на сервиза, ако те интересува.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 13 Юли 2009, 22:12

simeon написа:имах същия проблем с а4-ка, но при мен въртеше на стартер и не иска да запали - все едно не и стига бензин, след милиони опити и ядове отидох в сервиза и се оказа, че е вградения имобилайзер - било често срещан проблем при аудитата. нямам спомен колко точно ми струваше, но не беше някаква голяма сума. мога да ти дам координати на сервиза, ако те интересува.

Мерси колега ама аз сега съм във ... Кнежа :( Иначе , все повече се убеждавам , че е имобилайзера , на стария Опел ако не натисна на едно копче на алармата , може да върти старетера колкото си иска , но пък Аудито изобщо не завърта стартера ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 13 Юли 2009, 22:18

А замисляш ли се за четки и втулки на самия стартер :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 13 Юли 2009, 22:21

Четките на стартера са ти вече за смяна.
Ако е имобилайзера, ще пали и след една секунда ще гасне. И централното няма общо с паленето при тази кола.
Успех
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 14 Юли 2009, 9:20

колега на мен ми се струва че security control-а е дал проблем... чувал съм за подобни случай - водят се някакъв авариен режим на алармата(предполагам става въпрос за фабричната аларма) щом имаш проблем със централното и с имобилаизера по-вероятно е да е от комп-а на алармата.
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 14 Юли 2009, 12:56

Ами снощи запали , хукнах веднага да обикалям нощите , ама малко на късмет :mhihi:
Явно ще се ходи на сервис и там , се надявам , но съмнявам , да кажат кое е - алармата+имобилайзера или четки на стартера :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2009, 13:01

Отключи и заключи с ключалката на багажника,имах едно гранд чероки и оригиналната аларма прави тая мизерия,счупено е едно ключе на вратата и когато отключиш не деактивира имобилайзера на алармата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 14 Юли 2009, 13:01

sonic написа:Четките на стартера са ти вече за смяна.
Ако е имобилайзера, ще пали и след една секунда ще гасне. И централното няма общо с паленето при тази кола.
Успех

Ами , не ми се вярва много , защото дистанционното не отключва и заключва - по-точно работи когато си иска и за тва ме съмнява да не е имобилаизера .
Но гледам , че се занимаваш със диагностика и може би си имал такива случай :roll:

Следваща

Назад към Извън Темата