Халогените и пауните със STOP палките

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Халогените и пауните със STOP палките

Мнение от bojidar lukanov » 05 Окт 2008, 12:11

Коллеги,може ли някой да ми разясни дали мога да си карам с халогени(крушки H1),защото някои ми казват че ако крушките са такива можело ако са H3 или H4-не???Кажете,че като ме спират онези любиели на 20-сето левките,да знам дали да си плащам като поп или мога да си поспоря с тях???Как точно стои въпроса?Все пак особено вечер халогените помагат бая да различиш петно по пътя от някоя дупка,особено когато е валяло.Какъв им е проблема да караме на 4 фара,защото с h1 са си точно 4 фара.....
BMW...BMW...BMW - Какво друго му трябва на човек...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 05 Окт 2008, 12:18

Абе незнам има ли значение дали са Н1 или Н7 ама със сигурност
си пишат фишове
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 19' G31 540i

Мнение от HDI » 05 Окт 2008, 12:20

Мда,решат ли да се заядат-пишат.10лв е акта.проверено :evil: Халогените могат да се ползват само при намалена видимост - мъгла,дъжд.

Потребител
Аватар

Мнение от bojidar lukanov » 05 Окт 2008, 12:26

ама,все пак няма ли някакво определение какво е фар против мъгла ,все пак ,тия с H1 на кой пречат те си светят ниско долу,където късите едвам стигат...тия издънки по улиците за 10 лв ще ти кажат че светят като с "триксенон"...д***а
BMW...BMW...BMW - Какво друго му трябва на човек...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 05 Окт 2008, 12:29

Както каза HDI, халогените могат да се ползват само при "намалена видимост", т.е. мъгла. При всички останали случаи си в нарушение.

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 05 Окт 2008, 12:56

Denev написа:Както каза HDI, халогените могат да се ползват само при "намалена видимост", т.е. мъгла. При всички останали случаи си в нарушение.
точно
на мен три пъти са ми правили проблеми вече и все се измъквам с 10-ка :mhihi:
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 05 Окт 2008, 13:40

Ааз пък до сега си джитках с халогени и никой не ми е правил проблеми , но май ще ги спирам вече .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 05 Окт 2008, 16:50

по закон имаш право да пускаш халогените само при намалена видимост - т.е мъгла и дъжд
в другите случай...10ка минимум :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от markoff_sl » 05 Окт 2008, 16:59

Колега, каквито и крушки да сложиш, все ще ти правят проблеми щото за куките тва са си фарове за магла, както и да светят.
Bързо Mощно Wечно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 05 Окт 2008, 17:24

Да,затова разбера ли че има наблизо куки си ги загасям...а през останалото време си ги включвам! :mhihi:
Няма да си съсипвам колата от тия дупки ве! :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 05 Окт 2008, 17:48

cucko написа:Да,затова разбера ли че има наблизо куки си ги загасям...а през останалото време си ги включвам! :mhihi:

то по тая логика "Що да не си карам със 150, пък като ги видя ще карам с 40" или "Ей тоя завой(забранен) ще го направя аз, а ако са след него няма да го направя" :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 05 Окт 2008, 18:16

По принцип си в нарушение, но закона е за от 80-те години! Новите системи за осветление на автомобилите при завой на кръстовище примерно задължително включват съответно ляв или десен халоген, за да се разшири зрителното поле. И какво, ще си пърпоря гордо с новата тройка и ще ме глобят изневиделица скрилите се зад ъгала мишки, че шпоря на халогени :?: :roll: :evil: Б*си държавата и законите :idea:
///M Club Member

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 05 Окт 2008, 18:18

SummonedToDIe написа:
cucko написа:Да,затова разбера ли че има наблизо куки си ги загасям...а през останалото време си ги включвам! :mhihi:

то по тая логика "Що да не си карам със 150, пък като ги видя ще карам с 40" или "Ей тоя завой(забранен) ще го направя аз, а ако са след него няма да го направя" :roll:

Ей, това много ме зарадва, от сърце го казвам :mhihi: Да не си скрит продуцент на "Господари на ефира" - стила е същия... :mhihi:
///M Club Member

Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Окт 2008, 18:49

Халогена е допълнителен фар, който не е позволен при нормални условия...

а колкото до "завиващите халогени" - покажи му на куката, че светва само при завой да подобри видимостта (а не да свети постоянно) и да видим какво ще ти напише... дори и да е толкова тъп, тоя акт после ще падне, щото това е екстра на колата, а не активно включване на халогенните светлини по време на движение...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Окт 2008, 19:51

Незаконни са за ползване ако няма мъгла или силен снеговалеж или силен дъжд по спомен от правилника. На някой коли като са срещу мен ми пречат :(.
Но на мокро време през ноща са незаменими.

Следваща

Назад към Извън Темата