кви документи требват за пътуване до гърция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

кви документи требват за пътуване до гърция

Мнение от Пешо » 08 Юли 2008, 12:55

за колата имам предвид

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 08 Юли 2008, 13:07

Колеги като сте почнали казваите за всичко,кви са документите за колата,какво трябва да покажа като докомент за мене(лична карта,...)
Колега извиняваи че използвам твоита тема
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 08 Юли 2008, 13:30

За колата нищо. Само си носи копие(аз си нося и оригиналите) от КАСКО-то, удостоверяващо, че е валидна на територията на ЕС. И документите, които винаги си ги носиш с теб - талончето на колата, ГО(за всеки случай) и ГТП. По прицнип мисля, че освен талончето нищо друго не могат да ти проверят, ако те спират. За лични документи-само лична карта за минаването на границата. И шофьорска книжка ако те спират.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 08 Юли 2008, 14:07

Ходих скоро с колата си до Атина.На границата хич не та питат таз кола чия твоя ли е не ли твоя :mhihi: само лична карта показах и айде пътувай :mhihi:
Полицаите 3 пъти ме спираха само лична карта и айде пак чао.
За всеки случай си вземи зелената карта,недай си боже ти потрябва.
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 08 Юли 2008, 15:37

Аз миналата седмица пак ходих до Тесалоники , нашите документи не означават нищо на чужда територия ,само ЗЕЛЕНА КАРТА и личната ти карта :!: Това нек'ви хартийки мартийки за прегледи,талон на колата , ГО нищо не значат :!:

На границата втори път за няма месец не ми искат нищо даже ,явно им изглеждам много благонадежден :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 08 Юли 2008, 19:37

Само лична карта за тебе, а за колата (по принцип) талон и зелена карта - тя замества ненужните ти извън БГ полици (да не става нужда)
П.С. На мен ми искаха само лична карта, а гърка не си направи труда даже да свери снимката и физиономията ми. За документи за колата въобще не е ставало дума (даже и в българската страна на КПП-то)
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 08 Юли 2008, 20:00

Тъкмо мислех да пусна такава тема, че пътувам в четвъртък :mhihi:

Нали в Гърция няма винетки-минетки и други такси по пътя? Има ли много висене на границата (изключвам петък, събота и неделя)?

Колко е ограничението? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 08 Юли 2008, 20:04

Със скороста по кротко !! добре е да се спазват знаци ограничения.. че там ти махат главата с техните актове !!

Аватар

Мнение от absix » 08 Юли 2008, 20:08

map13 написа:Със скороста по кротко !! добре е да се спазват знаци ограничения.. че там ти махат главата с техните актове !!

Точно поради тази причина питам, че при мен не се усеща много, много :confused:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 08 Юли 2008, 20:13

absix написа:Тъкмо мислех да пусна такава тема, че пътувам в четвъртък :mhihi:

Нали в Гърция няма винетки-минетки и други такси по пътя? Има ли много висене на границата (изключвам петък, събота и неделя)?

1. Винетки няма, такси няма. Чакането - 10 мин мах.
2. Ограничението - 90 км/ч. извън града и 50 км/ч. в града. Ако нямаш излишни много евра, го спазвай... и внимавай за следното: караш си извън града (ограничение 90), обаче има някакво пътче (като пътечка) и пред него знак - 50, след него пак - 90... ако има радар (въпреки, че не видях такъв до Кавала и обратно) е кофти.
3. В почти всички градове и села има камери (на входовете има знак - жълт с нарисувана камера)
4. Светофарите нямат жълто - свети червено и веднага - зелено, жълтото е само мигащо, ако не работи светофара... въпреки това не чух някой да ми свирне, че не съм тръгнал на зелено...
5. Пътищата са с непрекъсната маркировка - по принцип не можеш да шариш от лента в друга.
6. На едно място видях полицаи на гюме и отсреща минаващите пресвяткаха за предупреждение...
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 08 Юли 2008, 20:17

Vlados написа:
absix написа:Тъкмо мислех да пусна такава тема, че пътувам в четвъртък :mhihi:

1. Винетки няма, такси няма. Чакането - 10 мин мах.
2. Ограничението - 90 км/ч. извън града и 50 км/ч. в града. Ако нямаш излишни много евра, го спазвай... и внимавай за следното: караш си извън града (ограничение 90), обаче има някакво пътче (като пътечка) и пред него знак - 50, след него пак - 90... ако има радар (въпреки, че не видях такъв до Кавала и обратно) е кофти.
3. В почти всички градове и села има камери (на входовете има знак - жълт с нарисувана камера)
4. Светофарите нямат жълто - свети червено и веднага - зелено, жълтото е само мигащо, ако не работи светофара... въпреки това не чух някой да ми свирне, че не съм тръгнал на зелено...
5. Пътищата са с непрекъсната маркировка - по принцип не можеш да шариш от лента в друга.
6. На едно място видях полицаи на гюме и отсреща минаващите пресвяткаха за предупреждение...

Много благодаря... има да се влача 3 часа от границата до Халкидики :evil:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Юли 2008, 0:54

Ицо ,влачи се ,че там нямат много БМВ-та и на нас пилотите :mhihi: гледат с много лошо око ,няма майтап :!: Иначе като видиш Грък който кара бързичко ,дръж една дистанция зад него и си карай 8)

От Тесалоники хващаш на влизане табелите за Халкидики ,в последствие ще излязат за Неа Мудания и след това на 25 км мисля ,че беше твоят курорт :twisted: Весело изкарване и да покажеш снимки 8)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пешо » 10 Юли 2008, 2:05

мерси за отговорите батенца, и каки, но май ше пътувам с автобус :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 10 Юли 2008, 19:48

голяма мъка е с рейс пич...аз пътувах до атина с фиат браво 1.4 и 12 часа карах..горкото над 120 не ще да вдигне..винетки няма но има тол такси...те са като минеш солун посока атина и обратно...повечето ограничения са 130 или 120 така че споко...

помня когато пътувах сега на великден пътувахме заедно с една Е36 316 даже май тръгнахме заедно от пловдив с пловдивска регистрация бордо цвят...горкия първият път го изпреварих преди садански...после той ме изпревари след серес след това на катерини после аз го изпреварих след ламиа и така до атина...пича в 6 сутринта му се виждаха ясно черните торби под очите ама кеф е да пътуваш

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 10 Юли 2008, 20:07

grnka написа:голяма мъка е с рейс пич...аз пътувах до атина с фиат браво 1.4 и 12 часа карах..горкото над 120 не ще да вдигне..винетки няма но има тол такси...те са като минеш солун посока атина и обратно...повечето ограничения са 130 или 120 така че споко...
...

Говориш за магистралата (тя не е "повечето" от пътищата), а ПОВЕЧЕТО ограничения са 90...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата