На каква част от заплатата си се осигурявате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

На каква част от заплатата си се осигурявате?

На цялата
163
68%
На по-малка част
58
24%
Не се осигурявам
20
8%

Общо гласове : 241
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?

Мнение от TNT » 27 Май 2013, 15:54

Аз не съм се осигурявал само на първата ми работа, но тогава бях непълнолетен. Законно дори нямаше как да си изкарам документи, за да работя точно това. Получавах добри пари, но и работата си беше тежка, така че смея да кажа си ги изработвах. По-малък надник нямаше да отговаря адекватно на заработеното. Ако ми предложат обаче варианта да избирам, признавам, вероятно ще избера повечето пари. Като знам сега какви са годините за стаж и пенсиониране... и че тенденцията е да скачат още и още... вероятно няма да доживея да се пенсионирам. Дори и да успея, пенсията ще е минимална, т.е. хляб и сол. Ако не развия добър бизнес или нямам имущество, което да отдавам под наем... ще се работи до гроб.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 27 Май 2013, 16:04

masimo написа:...

Щом това не си разбрал, въобще не се занимавай с осигуровки и данъци... добре ти е така.

Но все пак ще се опитам да ти го обясня: Дървото, това си ти. Плода, е резултата от твоите действия. Останалото мисля, че е ясно?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 27 Май 2013, 18:20

xela написа:
masimo написа:...

Щом това не си разбрал, въобще не се занимавай с осигуровки и данъци... добре ти е така.

Но все пак ще се опитам да ти го обясня: Дървото, това си ти. Плода, е резултата от твоите действия. Останалото мисля, че е ясно?

Незнам колко ми е добре така, може и ти не си ме разбрал, осигурявам се на 100% от работната си заплата.

Но, да разбирам те. Щом мисля за спестяване от данъци съм лош, а в България трябва да има само добри хора. Всичко е чудесно и съм съгласен с теб, надявам се само и тези на жълти павета да мислят като теб за собствените си действия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Юни 2013, 17:55

drago_pavlov написа:
acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн :idea:

Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???

Тук грешиш. За съжаление , пенсионните фондове отдавна са източени , не само в БГ а и в целия ЕС и това което на 100% мога да ти кажа е че в момента работещите плащат пенсиите на пенсионерите . Такова нещо като - аз съм на 65 и от 40 години са ми събирали пари в касичка - НЯМА . Заради застаряващото население , това е проблем в почти всички развити страни и заради това възрастовата граница постоянно скача .
Та неплащането на данъци, всъщност е особено тежко престъпление и не случайно (в Америка например) те гонят повече от колкото ако си убил човек . БГ ест. е друга бира . Тук желание за справяне с тоя проблем , няма :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Юни 2013, 21:56

acho.rs написа:
drago_pavlov написа:
acho.rs написа:И ако наишите данъци хранят само циганите , то тогава кой плаща на 2 000 000 старци , пенсиите , на децата образованието и тн :idea:

Не ми се влиза в полемики рано сутрин, затова само ще ти кажа, че пенсиите на старците са заработени с 30-40 години стаж (като изключим ченгесари, военни и други кърлежи в обществото), а смръдливия бай Мангау с какво си е заслужил 10-те вида помощи, които получава???

Тук грешиш. За съжаление , пенсионните фондове отдавна са източени , не само в БГ а и в целия ЕС и това което на 100% мога да ти кажа е че в момента работещите плащат пенсиите на пенсионерите . Такова нещо като - аз съм на 65 и от 40 години са ми събирали пари в касичка - НЯМА . Заради застаряващото население , това е проблем в почти всички развити страни и заради това възрастовата граница постоянно скача .
Та неплащането на данъци, всъщност е особено тежко престъпление и не случайно (в Америка например) те гонят повече от колкото ако си убил човек . БГ ест. е друга бира . Тук желание за справяне с тоя проблем , няма :confused:

Не си ме разбрал правилно - не съм си и помислял, че някъде държат на склад парите на пенсионерите дето са им ги отдържали 40 години.
Имах предвид, че тия пенсионери са работили 30-40 години и са заслужили да получават това което ми отдържат от заплатата, че даже и повече.
А бай мангаУ с нищо не е заслужил това, което получава. И това което получава излиза от моя джоб - е това ме дразни страшно много и ме кара да съжалявам за всяка една стотинка, която съм внесъл в тая шиб@на държавна хазна...

А за Америка сериозно си се объркал - за убийство лежиш доживот или инжекция, а за данъци лежиш 3 до 6 месеца и си аут :winky:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Предишна

Назад към Извън Темата