СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от ivanski_2 » 13 Юни 2023, 17:46

mr_petroff написа:
vixx написа:Абе кво стана с това време, бе д*ба :ranting:

А що бе,тук е супер :mhihi: Категеоргиус,Пелион

Ако до утре не спре.... започвам със строежа и събирането на 2 животни от всеки вид :lol:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Юни 2023, 17:51

alx написа:Да кажеш “не” не е особено трудно. Трудното идва след това - последствията… така че човек като каже “не” и нищо лошо не се случи веднага- не е гаранция за правилно решение.

Не е точно така.

Когато рискуваш с НЕ-то да спреш поне 4 големи завода на компанията, за която работиш,
за няколко седмици и стотици хора вкъщи вместо на работа, НЕ-то си е доста трудно.

Когато влизах на преговорите, оставих моята професионална репутация и тлъст бонус на закачалката, мислех за хората в тия заводи.

Ами, хич не беше лесно. За щастие стратегията и НЕ-то проработиха и няма последствия. Но беше много рисково и трудно.

Да кажеш ДА или НЕ, и двете могат да донесат много лоши последствия. Равносилни са като последствия.

Въпрос на конкретна ситуация.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2023, 18:09

carmanf1 написа:
alx написа:Да кажеш “не” не е особено трудно. Трудното идва след това - последствията… така че човек като каже “не” и нищо лошо не се случи веднага- не е гаранция за правилно решение.

Не е точно така.

Когато рискуваш с НЕ-то да спреш поне 4 големи завода на компанията, за която работиш,
за няколко седмици и стотици хора вкъщи вместо на работа, НЕ-то си е доста трудно.

Когато влизах на преговорите, оставих моята професионална репутация и тлъст бонус на закачалката, мислех за хората в тия заводи.

Ами, хич не беше лесно. За щастие стратегията и НЕ-то проработиха и няма последствия. Но беше много рисково и трудно.

Да кажеш ДА или НЕ, и двете могат да донесат много лоши последствия. Равносилни са като последствия.

друга ми беше мисълта - последиците от "не"-то никога не ги знаеш точно какви ще са като казваш "не"... нещата се усещат след време. тогава може и да си дадеш сметка кое как. щото ти казваш "не" ама се случват още 1000 неща и едно трудно "не" може да се окаже в последствие много лесно а едно лесно "не" да се окаже много трудно след това.

млад си още - ще проумееш как се движат решенията спрямо времето спрямо последствията. карпе дием е силно надценено понятие :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Юни 2023, 18:40

ivanski_2 написа:
mr_petroff написа:
vixx написа:Абе кво стана с това време, бе д*ба :ranting:

А що бе,тук е супер :mhihi: Категеоргиус,Пелион

Ако до утре не спре.... започвам със строежа и събирането на 2 животни от всеки вид :lol:

Мога да помогна с една гарга и един прилеп, ако се навият. Ако такова ще ги питам :bchug:
В Гърция ще съм след два дни, живи и здрави, ама тъпото е че и там ми го дава такова времето.
До вилата ходих веднъж, така валя че си тръгнах и не се видях с Кроки. Това беше преди над половин месец и още не са се появили два дни без валежи за да хвана поне да махна тревата. Че и моторна коса чак си купих, която ще стане паметник накрая.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2023, 19:00

динозавъра и хипо-то си говорят:

хипо: абе, дино- ной прати ли ти френд рикуест на фейса?

дино: ... ми... не.... ?

хипо: лошо, лошо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Юни 2023, 19:15

А мравояда дето отишъл при Ной на кораба....
-Я кажи сега ти верно ли само 2 мравки взе!? :ok: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Юни 2023, 19:28

alx написа:
carmanf1 написа:

Не е точно така.

друга ми беше мисълта - последиците от "не"-то никога не ги знаеш точно какви ще са като казваш "не"... нещата се усещат след време. тогава може и да си дадеш сметка кое как. щото ти казваш "не" ама се случват още 1000 неща и едно трудно "не" може да се окаже в последствие много лесно а едно лесно "не" да се окаже много трудно след това.

млад си още - ще проумееш как се движат решенията спрямо времето спрямо последствията. карпе дием е силно надценено понятие :winky:

Аз те разбирам и съм съгласен с мнението ти за НЕ-то. Но всичко е относително и трябва да се взима конкретната ситуация.

Ако беше толкова лесно, както го казваш, ехааааа, супер :mrgreen:

Но ти май не ме разбираш, че и ДА-то може да донесе подобни последици, ако не и по-лоши.

Зависи от ситуацията. Един път е правилно да кажеш НЕ, друг път е правилно да кажеш ДА.

За много от хората ДА-то е просто много по-лесно и да се самозалъгват.

Само че и след ДА, стават много лоши неща.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2023, 19:48

о, и да-то и не-ти са еднакво опасни- две мнения няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Юни 2023, 19:51

carmanf1 написа:

Тук предполагам говориш за обредния дом :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Юни 2023, 20:28

kiko написа:
carmanf1 написа:

Ето един прекрасен пример :lol:

Когато кажеш Да, колко огромна грешка е :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2023, 20:33

carmanf1 написа:
kiko написа:
carmanf1 написа:

но ако те попитах тогава съм сигурен че щеше да кажеш колко лесно е било да кажеш "да" и колко си бил сигурен... и после какво се е оказало. е за това говоря :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Юни 2023, 22:01

alx написа:
carmanf1 написа:
kiko написа:
carmanf1 написа:

но ако те попитах тогава съм сигурен че щеше да кажеш колко лесно е било да кажеш "да" и колко си бил сигурен... и после какво се е оказало. е за това говоря :winky:

Съгласен. Така е. :D И за това реферирах към ДА и НЕ, че и двете може да са грешни.

Трудно е обаче да се научиш да казваш НЕ, въпреки всички рискове.

За това писах по-горе, повечето хора предпочитат да кажат ДА, щото е много по-лесно.

Но масово не се осъзнава риска от ДА-то в дългосрочен план.

Като в това мнение изобщо не визирам ДА в обредния дом.

ПП. Извърташ малко и хвърляш разговора в друга посока, различна от първоначалното ти мнение за НЕ-то.

Без лоши чувства. Много неща съм научил от теб :bchug: и съм сигурен, че още много мога да науча.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 13 Юни 2023, 22:11

Spunky написа:
ildivvy написа:Свързано е с работата му, сигурен съм...

Може някой да му е предложил да се омъжи за него

:lol:

НЕ. НЕ позна :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юни 2023, 22:12

Мисълта ми беше, че е лесно да кажеш “не” (или “да”). По- трудното идва след това.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 14 Юни 2023, 8:18

Аз пък мисля, че говорите за някакви ваши конкретни случаи и нито се разбирате, нито някой друг ви разбира.

Малко по практично, при преговори, както и въобще в живота, гледам да печеля във всеки случай, и при да и при не. Това плюс лихвите - е ти един милярд. Всичко е математика.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата