Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Войната започна ...
BMW_POWER написа:Nickelback написа:Bogat-Beden написа:превантивния удар на Русия срещу
Аз продължавам да не разбирам от какво се "пази" точно РусияДори и в предградията на Москва някой да сложи вражески ядрен арсенал, каква точно заплаха е той за 17 млн. кв. км, емнайсете им хиляди ответни ядрени ракети по подводници, междуконтинентални такива по силози и паланки, ръката и краката на мъртвеца и там каквото имат още
Не мисля, че някой някъде там в останалия свят смята със здравия си разум, че може някога ей така, без много зор, да "завладее" Русия без да има рибуут на планетата
Та продължавам да не разбирам от какво точно се "пазят", че и предприемат "специална операция", че и дрънкат ядрения арсенал в 21-ви век, видиш ли
Някой от стратезите тук кратко и ясно да ми обясни, не целя да се заяждам, ами се чудя просто?
Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути
Колкото е и полета на ракетите изстреляни от руските подводници до Вашингтон, Ню Йорк и т.н.. Къде е разликата?
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
FaceOff написа:BMW_POWER написа:Nickelback написа:Bogat-Beden написа:превантивния удар на Русия срещу
Аз продължавам да не разбирам от какво се "пази" точно РусияДори и в предградията на Москва някой да сложи вражески ядрен арсенал, каква точно заплаха е той за 17 млн. кв. км, емнайсете им хиляди ответни ядрени ракети по подводници, междуконтинентални такива по силози и паланки, ръката и краката на мъртвеца и там каквото имат още
Не мисля, че някой някъде там в останалия свят смята със здравия си разум, че може някога ей така, без много зор, да "завладее" Русия без да има рибуут на планетата
Та продължавам да не разбирам от какво точно се "пазят", че и предприемат "специална операция", че и дрънкат ядрения арсенал в 21-ви век, видиш ли
Някой от стратезите тук кратко и ясно да ми обясни, не целя да се заяждам, ами се чудя просто?
Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути
Колкото е и полета на ракетите изстреляни от руските подводници до Вашингтон, Ню Йорк и т.н.. Къде е разликата?
Я някой да си припомни Карибската криза
- FaceOff
- ентусиаст
-
И какво общо има карибската криза? И какво трябва да си припомням? Говоря, за руски ядрени подводници които почти постоянно са на 180-200 мили от източния бряг на САЩ, и дори преди години съм чел изказвания на висши военни от САЩ, че не считали това за провокация при положение, че са в международни води.c04 написа:FaceOff написа:BMW_POWER написа:Nickelback написа:Bogat-Beden написа:превантивния удар на Русия срещу
Я някой да си припомни Карибската криза
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ubi dubium, ibi libertas
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно...
https://www.youtube.com/watch?v=TeFF9-wASR8
Не им се мре на тия плъхове, пък и без ток май са останали

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
FaceOff написа:BMW_POWER написа: Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути
Не познаваш материята. Ще ти отговоря на въпроса, след като провериш нещо. Какви и колко ракети има на руските подводници.
Хелс Гелето, това още вчера го извадиха. Както и още много видеа...
Тия англичанчета ще стъпят на Острова пак, ама ... след 10-15 години, и то ако имат добро държание

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Аз нещо не вдявам още от началото на операцията. Преди, като сме учили военно дело ни обясняваха, че един от основоположните принципи при атака е да ползваш авиация в съвсем началните часове, дни, седмици, ако се наложи, месеци. Разбиваш инфраструктура, ГСМ-и, погреби, командни пунктове, ПВО, казарми и др и ЧАК ТОГАВА пускаш пехотата. Някой да ме поправи ако греша? Може ли някой да ми отговори на елементарния въпрос защо руснаците буквално тръгнаха с пехотата напред, при положение, че са действително най-силните в дистанционни операции за момента на планетата? Сериозно питам, дори да е изглежда глупав въпрос. Елементарна, глупава грешка ли бе това или аз недовиждам и не вземам предвид нещо простичко и очевидно?
Последна промяна ivoaudi на 19 Апр 2022, 11:56, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
nickstorm написа:Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно...![]()
Първо беше папата, сега жени и деца. Нека облъчените кажат по какво се различават тези изроди от идил, ако това е вярно. Но не е според безбройните обсъждания днес в каналите - там има много важни персонажи които неистово искат да спасят по някакъв начин. Там изхода е един точно за тези от военна гледна точка - или на гости при бандера или плен.
nikola59 написа:nickstorm написа:Бря... па да завърти телефона да покаже къде са цивилните (жени, деца, старци-стандартния пакет), толкова ли е трудно...![]()
Първо беше папата, сега жени и деца. Нека облъчените кажат по какво се различават тези изроди от идил, ако това е вярно. Но не е според безбройните обсъждания днес в каналите - там има много важни персонажи които неистово искат да спасят по някакъв начин. Там изхода е един точно за тези от военна гледна точка - или на гости при бандера или плен.
Знаеш ли къде е най-голямата мъка? Шутът се биеше в гърдите, че за две седмици ще влезе в Москва. Потрошенко и тоя индивид се хвалеха, че имат най-добрата армия в Европа. Осем години обучавана и въоръжавана от НАТО-вски инструктори и по натовски образец. И дойдоха руснаците и цялото обучение и въоръжение ги направиха на дармадан. При положение, че се стремят да пазат цивилните. Не като укропитеците с фосфорни и касетъчни бомби по цивилни...
Азовци са обучавани в Канада. Къдравият съединител е платил за обучение и военна помощ над един милиард CAD. В момента там има 260 канадски военни инструктори. С голямо любопитство очаквам да започнат да вадят плъховете от катакомбите.
Иво, тук нещата са различни. Укропитеците се крият зад цивилно население и за да има удари по въздух, трябва да се засекат точни позиции. Преди няколко дни имаше видео, как са изкопали дупки като улични шахти и са се крили в тях. В момента реално се бият само редовната армия. Запасняците директно се предават. Вчера имаше снимка на трима предали се. Ми всичките бяха над 50-55г мъже...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
BMW_POWER написа:
Иво, тук нещата са различни. Укропитеците се крият зад цивилно население и за да има удари по въздух, трябва да се засекат точни позиции. Преди няколко дни имаше видео, как са изкопали дупки като улични шахти и са се крили в тях. В момента реално се бият само редовната армия. Запасняците директно се предават. Вчера имаше снимка на трима предали се. Ми всичките бяха над 50-55г мъже...
Няма съмнение в това, аз изобщо не съм се разколебал кой е к-ва в конфликта от години назад и откъде зрее той. Говоря за друго - защо руснаците не разбомбиха здраво де-що има като ресурси и едва тогава да настъпят. Точни координати на почти всичко като ресурси са отлично знайни и точно там по принцип няма цивилно население, а са си изцяло военни обекти. Според мен щяха да избегнат много и то предимно техни загуби.
Иначе:
https://www.vesti.bg/sviat/putin-nagrad ... ha-6141786
Много умен ход според мен! И то точно сега!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Просто нещата не се развиха по първоначалния сценарии. Ако малоумниците бяха вдигнали ръце овреме, всичко отдавна щеше да е свършило. Ама нали си вярват и вярват на пропагандата, сега си плащат. Заради 1000 или 2000 военнопрестъпници, батисаха цялата държава. За съжаление, точно последните са облечени с власт. Не били нацисти, нямали татуировки с хитлеристки символи, бандера бил педиатър и лекувал малки деца ... Руснаците не са ″белые и пушистые″, ама да наречеш ставащото в Украйна последните осем години нормално, сори, ама ....
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
ivoaudi написа:...Разбиваш инфраструктура, ГСМ-и, погреби, командни пунктове, ПВО, казарми и др и ЧАК ТОГАВА пускаш пехотата. Някой да ме поправи ако греша? Може ли някой да ми отговори на елементарния въпрос защо руснаците буквално тръгнаха с пехотата напред, при положение, че са буквално най-силните в дистанционни операции за момента на планетата?
Ами защото имат намерение да си я ползват инфраструктурата

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Много тихо тая сутрин, никакви новини от Донбас - уж раздвижването започна, сериозна арт. подготовка, авиация, тежки бомбардировки. Дори от укрите нищо и маленьких перемог немае ... Вървят слухове, че главният им перемогател (Арестович) бил предател и ще го лови липсата.
Ubi dubium, ibi libertas
- FaceOff
- ентусиаст
-
BMW_POWER написа:FaceOff написа:BMW_POWER написа: Не на последно място, времето за поражение на Москва от тази дистанция е в рамките на 5 - 8 минути
Не познаваш материята. Ще ти отговоря на въпроса, след като провериш нещо. Какви и колко ракети има на руските подводници.
Какви и колко ракети има на руски подводници очевидно не аз не знам.. срамота е, за човек прекланящ се пред тая мошшшшт