Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: BCAA и изобщо фитнес...
КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Bogat-Beden написа:КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ?
За това не знам, но един мой добър приятел ми предлагаше да взимам нещо, наречено "хрущял от акула". Много помагало на ставите - да не се натоварват прекалено, да не се износват и т.н.
Вие какво ще кажете?
Si non confectus, non reficiat.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Zagy написа:Bogat-Beden написа:КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ?
За това не знам, но един мой добър приятел ми предлагаше да взимам нещо, наречено "хрущял от акула". Много помагало на ставите - да не се натоварват прекалено, да не се износват и т.н.
Вие какво ще кажете?
Да така е,аз имам проблеми с колената....затова не ги товаря много и това определено ми помага

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
и аз съм чувал доста добри неща за хрущяла от акула, но и цената до колкото помня не беше никак ниска
Tux0 Ca !

- Zagy
- нафтения
-
Абе ако наистина върши това, което й приписват, цената не е толкова важна...
Ами, всъщност хрущялЪТ от акула е по-популярен от другите суплементи за стави и сухожилия (animal flex и други от сорта) именно защото е по-ефтин.
Иначе ако сте много загрижени за ставите си и не ви се дават пари за отделна добавка специално за тая цел може да си вземете витамини Orange Triad на Controlled labs, доста добри витамини със добавен комплекс за стави и сухожилия
Иначе ако сте много загрижени за ставите си и не ви се дават пари за отделна добавка специално за тая цел може да си вземете витамини Orange Triad на Controlled labs, доста добри витамини със добавен комплекс за стави и сухожилия

In Ban We Trust!
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колеги, някой има ли впечатления от Carni Juice на PEAK? Мисля след Нова година да сваля някой килограм, че съм станал 90 пак
Има ли ефект от това или по-добре да си взема чист Л-Карнитин?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Zagy написа:Абе ако наистина върши това, което й приписват, цената не е толкова важна...
Аз преди няколко месеца направих 4 месечен цикъл с глюкозамин с хондроитин и мсм + хрущял от акула отделно. Важно е да се взимат дозите така, както са препоръчани и да се купува от проверени източници, особено хрущяла защото нискокачествените може да са замърсени с тежки метали или заболявания (салмонела). Лошото е, че цената на месец е над 150- 200лв, ако се купува от Бг. Ефекта не е някакъв чудотворен, по-тежки травми няма как да минат, но разни леки болежки в ставите изчезват напълно.
- Zagy
- нафтения
-
bum_bum написа:...Ефекта не е някакъв чудотворен, по-тежки травми няма как да минат, но разни леки болежки в ставите изчезват напълно.
И това е напълно достатъчно. Скоро ще почвам по-тежки тренировки и ще разгледам откъде мога да се заредя с такова.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Търси из нета, тука са безбожно скъпи. Аз си взех на NOW за около 1/3- та от тукашната цена ама повече не искат да пращат от тва място за Бг, че явно някой ги врътна нещо 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Bogat-Beden написа:КОлеги,правите ли профилактика на ставите с глюкозамин и хондроитин ?
аз съм правил тази профилактика, че в началото на 2009 ставите в раменете и лактите взеха да пукат и да наболяват от лега, а на краката отдавна пращяха и пукаха от клековите от преди активната спортна дейност изплозвах продукта на weider Glucosamine Chindrotin по една капсула на ден го дават, но в началото 1вия месец по 2 пиех и смея да кажа имаше ефект сега поне като спя не ме буди прищракването им

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
май и аз ще се насоча към продукта на wеider, че тоя хрущял ми идва доста пари
а кой е самият продукт, тъй като в 2 различни сайта опаковките са различни
http://www.weider.bg/product.php?id_product=57
http://www.silabg.com/en/product/detail ... l/1/id/519
Tux0 Ca !

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
spdrrk0 написа:май и аз ще се насоча към продукта на wеider, че тоя хрущял ми идва доста пари
като това от 2рия линк само че опаковката беше малко по различна има един + ама предполагам 4е е същото
http://weider-bulgaria.com/products/6/112 тука май е малко по скъпо
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- diplomanta
-
-
КОлеги, истинското лекарство за стави е борба с мързела.
От тези неща истинска полза няма, освен за производителя. Действително ставите се градят от колаген, хондроитин, глюкозамин прочие.
Но това да ги вземате за лечение на стави е точно аналогично на това да взимате протеин за да лекувате прободна рана от нож.
Ясно че ако гладувате раната ще се влоши, но е ясно че не от протеина зависи заздравяването й, нали?
Истинско лечение за стави са само стероидите. Кортикостероиди.
Тея прахчета имат смисъл само ако г ивзимате профилактично и ако не постоянно, то поне за дълъг период.
Основното коеот да знаете за тях обаче е че те са тежки вредители на стомаха, пък който ги иска за дълъг период да мисли.
ЧУдесен заместител им е например пилешки хрущял. Яжте го .Здравословен, има го в пилето... И никой не го ще.
Но нека кси друго е... прахчета. Това са паралекарствени средства на парафармацевтични компании.
Истинското лекарство ,вече казах, е битката с мързела.
Защо и как? Много просто.
Като се ходи на фитнес, не трявба само да се лежи на лежанката. Най - доброто за ставите е леко кардио. Най добро от тях е тичането.
Тичайте по малко всеки ден, заздравява ставите. Не говоря за лудо тичане на стероиди, а за 10 до 20 минути леко кросче.
Сам отогава можете да сте сигурни че правите нещо за ставите си.
От тези неща истинска полза няма, освен за производителя. Действително ставите се градят от колаген, хондроитин, глюкозамин прочие.
Но това да ги вземате за лечение на стави е точно аналогично на това да взимате протеин за да лекувате прободна рана от нож.
Ясно че ако гладувате раната ще се влоши, но е ясно че не от протеина зависи заздравяването й, нали?
Тея прахчета имат смисъл само ако г ивзимате профилактично и ако не постоянно, то поне за дълъг период.
Основното коеот да знаете за тях обаче е че те са тежки вредители на стомаха, пък който ги иска за дълъг период да мисли.
ЧУдесен заместител им е например пилешки хрущял. Яжте го .Здравословен, има го в пилето... И никой не го ще.
Но нека кси друго е... прахчета. Това са паралекарствени средства на парафармацевтични компании.
Като се ходи на фитнес, не трявба само да се лежи на лежанката. Най - доброто за ставите е леко кардио. Най добро от тях е тичането.
Тичайте по малко всеки ден, заздравява ставите. Не говоря за лудо тичане на стероиди, а за 10 до 20 минути леко кросче.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
ти ми такова таковато...diplomanta написа:КОлеги, истинското лекарство за стави е борба с мързела.

Между другото това за стомаха се досетих по препоръката да се пие след ядене...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"