Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Re: iOS тема
iStyle са оторизиран сервиз също. За щастие не съм прибягвал до услугите им. Има и гаражни майстори, буквално в един гараж в Лозенец ми скриха шапката едни маниаци как човъркат само ябълки. Зависи за какво ти трябва.
Иначе, чудих се дали да пиша в темата за последната покупка, от която сме доволни, но реших в "тясно специализираната" да споделя.
Минаха два месеца почти откакто си ползвам еърчето м1 space gray (стария ми беше силвър и също ме кефеше, но спейс грей е много як цвят за лаптоп).
Ами какво да кажа - много съм доволен от машинката след "продължителния" тест. Много кратко ревю ще направя - батерия - су-пер, няма как да искам повече. Може би на Прото 14 инча ще е по-добра, но е с 3 бона по-скъп
Дисплей - не е най-невероятния вграждан в епъл продукт, но е повече от достатъчен за непрофесионална (дори и за професионална не е крайно лош, но пак зависи..)
Но последно най-много ме изкефи колко е лек и мобилен. В раницата не го усещам - голяма разлика с бившата ми 15-ка. Братовчед ми си купи миналата седмица 13-ка Про М1 и само като го пипнах - имам чувството, че е два пъти по-дебел и по-тежък от еъра. Разните му ревюта показват мноого малко преимущество на Про над Еър, но при все че са 13-инчови, с един и същ чип, но еъра е "въздух" и е значително по-евтин, емиии.. Та ако случайно се чудите кой от двата да е - ами аз съм с две ръце за еъра. Чудих се дали да не си взема айпад, че никога не съм имал, но реших да е лаптоп, защото лично аз поне в някакви случаи мога да си върша работа и имам нужда от макски, а не айпадски програми. Иначе работя на 2х27 инча през деня, лаптопа е за аут ъф офис и пътувания.
БТВ, благодаря на човека от предишните страници, който сподели за Air Flow app-a - при мен работи значително по-безпроблемно от Air Play, а и мога да плейвам замундовски филми на хромкаста в спалнята, който не поддържа еър плей
Много е удобно да заеба някъде из нас лаптопа и да си пусна филм или видео на тв, да си добавям файлове в плейлиста от телефона и след 2 часа стрийм, на лаптопа батерията е паднала с 1 процент 
Иначе, чудих се дали да пиша в темата за последната покупка, от която сме доволни, но реших в "тясно специализираната" да споделя.
Минаха два месеца почти откакто си ползвам еърчето м1 space gray (стария ми беше силвър и също ме кефеше, но спейс грей е много як цвят за лаптоп).
Ами какво да кажа - много съм доволен от машинката след "продължителния" тест. Много кратко ревю ще направя - батерия - су-пер, няма как да искам повече. Може би на Прото 14 инча ще е по-добра, но е с 3 бона по-скъп

Дисплей - не е най-невероятния вграждан в епъл продукт, но е повече от достатъчен за непрофесионална (дори и за професионална не е крайно лош, но пак зависи..)
Но последно най-много ме изкефи колко е лек и мобилен. В раницата не го усещам - голяма разлика с бившата ми 15-ка. Братовчед ми си купи миналата седмица 13-ка Про М1 и само като го пипнах - имам чувството, че е два пъти по-дебел и по-тежък от еъра. Разните му ревюта показват мноого малко преимущество на Про над Еър, но при все че са 13-инчови, с един и същ чип, но еъра е "въздух" и е значително по-евтин, емиии.. Та ако случайно се чудите кой от двата да е - ами аз съм с две ръце за еъра. Чудих се дали да не си взема айпад, че никога не съм имал, но реших да е лаптоп, защото лично аз поне в някакви случаи мога да си върша работа и имам нужда от макски, а не айпадски програми. Иначе работя на 2х27 инча през деня, лаптопа е за аут ъф офис и пътувания.
БТВ, благодаря на човека от предишните страници, който сподели за Air Flow app-a - при мен работи значително по-безпроблемно от Air Play, а и мога да плейвам замундовски филми на хромкаста в спалнята, който не поддържа еър плей

Колеги, доволни ли сте от Iphone 13/13 Pro. В момента съм с XS и обмислям upgrade на 13 или 13 Pro. Чудя се има ли смисъл от повечето пари за Pro. Основните доводи за Pro-то са ми батерията и 120Hz дисплея. Бих се радвал, ако има някой, upgrade-нал от XS да сподели мнение.
Ноември 2019 си взех лаптоп Dell G3, директно от Dell.de. За година и половина ползване, за което е ползван 90% на бюрото вкъщи и има 3-4 полета в раницата като ръчен багаж, му се счупи пантата. Опитах се да се свържа с Dell, резултатът беше: Сори, гаранцията е само една година.
zAcK написа: Ако знаете колко изгорели DELL-ове има последните години, включително монитори, лошо ще ви стане. Да не казвам на колко Lenovo T им заминаха fingeprit-овете на първата седмица. Ама нали само Apple се развалят, другите не се![]()
![]()
Ноември 2019 си взех лаптоп Dell G3, директно от Dell.de. За година и половина ползване, за което е ползван 90% на бюрото вкъщи и има 3-4 полета в раницата като ръчен багаж, му се счупи пантата. Опитах се да се свържа с Dell, резултатът беше: Сори, гаранцията е само една година.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
big_dane написа:Колеги, доволни ли сте от Iphone 13/13 Pro. В момента съм с XS и обмислям upgrade на 13 или 13 Pro. Чудя се има ли смисъл от повечето пари за Pro. Основните доводи за Pro-то са ми батерията и 120Hz дисплея. Бих се радвал, ако има някой, upgrade-нал от XS да сподели мнение.
Аз направих точно такъв ъпгрейд от XS към 13 Pro, и съм със смесени чувства колко си струва, ако не е наложително. На мен, на XS-а, ми се беше прецакало FaceID-то и отделно много му падаше батерията(все пак беше на 78%), не чувах хубаво и така или иначе си ми беше време за нов телефон. Ако при теб не е наложителна смяната и XS-ката ти върши работа, то можеш да си я задържиш още една година до 14-ката. Реално най-голяма полза има в 120Hz дисплея и батерията, както и ти си писал, и в 5G мрежата. Усеща се разликата донякъде от по-бързия процесор, дисплеят е много як, батерията държи, но въпреки това, пак го няма ефектът УАУ от 3-4 години по-ново поколение телефон

Единствено съм адски впечатлен от камерата, прави страхотни снимки и видеа, но аз принципно съм фотограф-любител и предпочитам да снимам с фотоапарат и с gopro, вместо с телефон, така че не съм много мерило, но ако държиш на хубава камера - феноменална е.
Според мен на масата ти седи изборът XS срещу 13 pro. За обикновена 13-ка според мен не си заслужава разликата в цената, и по-добре направо Pro. Също така, имай предвид, че в момента пазарът е залят с втора ръка XS-и и после ако тръгнеш да го продаваш ще ти отнеме някакво време. Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините. Поне така чета из групите, не съм проверявал лично, аз моята си я поръчах на pre-order.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
devent написа:Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините
Чака се, щото сме лумпени. Реших да си купя часовник. Поразгледах тук-там, на 90% от местата пише, че е в наличност. Правя поръчка, плащам с карта, следва обаждане "ма то го няма". Чакам седмица-две, а днес, а утре.. накрая си искам парите. Пробвам при други- 5-6 дни за доставка. Плащам, чакам. 5-6 дни, стават на 10 дни, после на две седмици.. пак си искам парите. Вчера поръчвам от Амазон към 4 часа след обяд. Днес ми е на ръката. Ей са ще се записвам в списъци и ще чакам с месеци

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bum_bum написа:devent написа:Отделно се чака бая за 13-ка, няма я налична по магазините
Чака се, щото сме лумпени. Реших да си купя часовник. Поразгледах тук-там, на 90% от местата пише, че е в наличност. Правя поръчка, плащам с карта, следва обаждане "ма то го няма". Чакам седмица-две, а днес, а утре.. накрая си искам парите. Пробвам при други- 5-6 дни за доставка. Плащам, чакам. 5-6 дни, стават на 10 дни, после на две седмици.. пак си искам парите. Вчера поръчвам от Амазон към 4 часа след обяд. Днес ми е на ръката. Ей са ще се записвам в списъци и ще чакам с месеци
Аз затова вече купувам всичко, което мога от чужбина

Най-якото е, че седмица след като ми дойде от Амазон, Плесио ми звънят "Обаждаме се за рутера"

Отговорът ми беше нещо от сорта на "Вие сте уникални смотаняци, знаете ли кога го поръчах" и тая ми затвори

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Онлайн пазарувам още откакто не приемаха дебитни карти никъде за плащане в чужбина. Имах кредитна на Алианц. А тук мисля, че онлайн търговия или нямаше изобщо или да са били 5 магазина.
Но винаги гледам да оставя печалбата в бугаристан. Защото и аз търгувам. Но това не е сериозно просто. Излизат ми ретаргетинг реклами, пише, че е в наличност. А няма. И то не да го няма 2-3 дни или седмици. А месеци. 21 век сме ебаси.. тия не заслужават да съществуват изобщо.
Но винаги гледам да оставя печалбата в бугаристан. Защото и аз търгувам. Но това не е сериозно просто. Излизат ми ретаргетинг реклами, пише, че е в наличност. А няма. И то не да го няма 2-3 дни или седмици. А месеци. 21 век сме ебаси.. тия не заслужават да съществуват изобщо.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Как от Амазон за един ден, нали трябва там Габко-мабко, тез-онез? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bogat-Beden написа:Как от Амазон за един ден, нали трябва там Габко-мабко, тез-онез?
За дехаел не си ли чувал

Взимал съм бешеко кошче/столче с ISOFIX базата от там BRITAX, на половината на цената на същия модел тука

Ама тогава беше с Гъбко, да. Но в момента си бухаш с дехаел

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не съм чувал, само АйТи-тата сигурно знаят за тази малка фирмичка
Bлагодаря все пак за инфото, сега ще ги погледна

Bлагодаря все пак за инфото, сега ще ги погледна

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Взимам си думите назад. Намеси ли се българчЕ, нещата отиват в пикоча. Доставката е с UPS. Нашенците са интайм. Винаги, когато са ми доставяли нещо е закон да ида да си го взема от офиса им ако не искам да чакам с дни за “експресна” доставка.
Иначе експресната доставка от амазон Германия е 20 евра. И работи за нормалните дестинации. Тук каквото и да си плати само вдигат рамене.
Иначе експресната доставка от амазон Германия е 20 евра. И работи за нормалните дестинации. Тук каквото и да си плати само вдигат рамене.
DriftoMania написа:БТВ, благодаря на човека от предишните страници, който сподели за Air Flow app-a - при мен работи значително по-безпроблемно от Air Play, а и мога да плейвам замундовски филми на хромкаста в спалнята, който не поддържа еър плейМного е удобно да заеба някъде из нас лаптопа и да си пусна филм или видео на тв, да си добавям файлове в плейлиста от телефона и след 2 часа стрийм, на лаптопа батерията е паднала с 1 процент

Голяма благинка е, няма вечер без да го ползвам.
Няколко пъти ми се гаси нощем лаптопа - еър 13 2017-та.
Докато го ползвам през деня няма проблеми, снощи нещо еърфлоу загуби връзка, телефона също... майката я няма

Ставам, лаптопа изключен. Не заспал, изцяло изключен

Няколко пъти ми се е случвало последните месеци, ако зачести ще се отваря или сменя с нов.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
bum_bum написа: Нашенците са интайм. Винаги, когато са ми доставяли нещо е закон да ида да си го взема от офиса им ако не искам да чакам с дни за “експресна” доставка.
Тези скоро направиха рекорд при мен. Коледния подарък от фирмата пристигна този вторник