Въпрос за актове?
Модератор: Общи модератори
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Въпрос за актове?
Maximilian-E46 написа:Демирев написа:За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.
нема такъв филм колега никви молби никви глупости имах 3 акта минаха 2 години давност и преди 2 седмици си взех синия талон ей така
Колега, специално за молбата не съм толкова съгласен с колегата, но другото което е написал е вярно!

В твоя случай това, че са ти върнали талона преди абсолютната давност не е за радост! Най вероятно е образувано изпълнително дело по реда на ДОПК, като вече тече съвсем друга давност, която е и доста по дълга като време

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Nasko_ написа:Maximilian-E46 написа:Демирев написа:За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.
нема такъв филм колега никви молби никви глупости имах 3 акта минаха 2 години давност и преди 2 седмици си взех синия талон ей така
Колега, специално за молбата не съм толкова съгласен с колегата, но другото което е написал е вярно!
В твоя случай това, че са ти върнали талона преди абсолютната давност не е за радост! Най вероятно е образувано изпълнително дело по реда на ДОПК, като вече тече съвсем друга давност, която е и доста по дълга като време
талона е в мене и даже е ламиниран

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
yellowsubmarine написа:Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?
Как еми ето така каращ си като пич

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
bobi_81xx написа:yellowsubmarine написа:Аз да питам нещо. Вие хубаво си чакате 2 или 3 год давност, ама как карате без талон, като имаш право да караш с акта само 1 месец?
Как еми ето така каращ си като пичи след две години отиваш в кат и си взимаш талона както аз направих
А през това време, ако (недай Боже) причиниш ПТП?

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Акта ти се оскъпява с 10лв и това е.
- yellowsubmarine
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i '99г.
А я кажете невръчено постановление има ли давност. Например имам акт от 7.11.2012 с излязло, но невръчено постановление от дата 19.11.2012.
Има ли опция при даден срок след невръчено НП да отпадне? Талонът си е в мене

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
yellowsubmarine написа:А я кажете невръчено постановление има ли давност. Например имам акт от 7.11.2012 с излязло, но невръчено постановление от дата 19.11.2012.
Моят случай е същия. Дойде ми поканата в пощата, но аз не отидох да си взема постановлението. Карам почти три години така и преди около месец ми направиха проверка и нищо не излезе. Талона през цялото време беше в мен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
На пътя няма да те спрат и нищо няма да излезе там на място ако те проверяват. Ако имаш излязло НП, което не си получил и то се води връчено служебно и влязло в сила ако имаш глоба тя важи и върху нея тече давност. Същото важи и за точките, ако са ти ги отнели ти ги намаляват от общия брой и отново ти тече срока за автоматичното им възстановяване.
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Често казано, не разбрах какво искаш да кажеш.
Идеята ми беше, че преди близо 3 години трябваше да платя акт 300 лева, а в момента съм чист.
Идеята ми беше, че преди близо 3 години трябваше да платя акт 300 лева, а в момента съм чист.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ами това, което обяснявам по-горе. Давностния срок от 2 години е изтекъл и не дължиш нищо. Но ако ти правят проверка на пътя дори и да са свършили точките или да дължиш пари при влязло в сила по служебен път постановление те няма как да го разберат.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Malik написа:Често казано, не разбрах какво искаш да кажеш.
Има голяма вероятност да останеш силно разочарован, когато отидеш в КАТ. След като не си получил НП давността в твоя случай е много съмнителна...

Има практика да се прибират и свидетелства до заплащане на глобата директно на пътя, при проверка с новите им таблети

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Абсолютна давност тече ако е предадено на НАП, а много малка част са такива.
Тия таблети още не съм ги виждал ама като ги знам, че повечето не могат един акт да напишат без 10 грешки си представям как работят с таблетите.
Тия таблети още не съм ги виждал ама като ги знам, че повечето не могат един акт да напишат без 10 грешки си представям как работят с таблетите.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Абсолютна давност тече ако е предадено на НАП, а много малка част са такива.
Колега, според мен грешно си разбрал значението на понятието "Абсолютна давност"

В случая давността се урежда от Чл.82 от ЗАНН, както ти казваш и е 2 години давност, само че ние няма как да знаем дали тя е била спирана или прекъсвана, а тя сигурно е

(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал. 1. ....тоест дори давността да е прекъсвана или спирана, административното наказание не се изпълнява, след като са изтекли 3 години от връчване на НП

Точка (4) от същия член урежда образуването на изпълнително производство по ДОПК или цитираната абревиатура по-горе от теб, като повярвай ми сроковете вече стават далеч по-дълги от 3 години

Успех!