Пореден инцидент в София - сблъсък на бмв и линейка ...
Модератор: Общи модератори
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
mastorpetko написа: А ако колата не беше БМВ, дали щяха да се изпишат толкова защитни мнения към водача на лекия автомобил?
С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защитя

Последна промяна Valentin_Peev на 07 Юли 2008, 21:26, променена общо 1 път
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Навити ли сте на една подписка в защита на момчето с БМВ-то?Не знам как се процедира,но все си мисля,че трябва да измислим нещо...все пак бая ще го клатят,а е почти сигурно,че шофера на линейката може да е виновен....!?Свидетели(Марто),брат-отивай и пиши,че при смъртен случай не ми се мисли за момчето!Valentin_Peev написа:mastorpetko написа: А ако колата не беше БМВ, дали щяха да се изпишат толкова защитни мнения към водача на лекия автомобил?
С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защитияС тоя човек съм седял пет години на един чин, няма начин той да мине на червено или да не даде път на линейка ако може
Просто не е такъв човек, не е некое бесно тарикатче

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
Много жалко за доктора:(
Винаги съм се ядосвал като видя някой линеикаджия да си пуска на всеки светофар сигнализацията за специален режим на движение само за д амине и после я спира... вече ще правя всичко възможно да бъдат подобаващо и публично нахранени когато е възможно щото ми писна както ми писна и от пораснали сополи със скъпи коли заради които шофьорите на бмв са сочени с пръст при всеки подобен случай а именно - преди малко се прибирам със скутера ми който е мотопед и се кара с м категория и ме спират полицай - единият видимо по-интелигентен или можеби защото не обели и дума ми се е сторило така а другия ми задава некви глупави въпроси и ми гледа книжката и ми вика "абе не са ли ти казвали че искат "М" категория за тва" и аз му обясних че който има "б" има и "м" та.. както и да е пускат ме и отсреща се задават един пистов мотор и едно е36 комби, от далече се вижда че моториста е без каска но те държаха да спрат бмв-то което го караше неква мацка а тоя с мотора заобиколи полицаите .... та аз си продължавам и хващам светофара на който вече няма никакви коли пред мен да свети зелено и захождам да правя ляв завой при което виждам как неква Х5-ца тръгва на червено оглеждайки се но незнайно как аз не попадам в полезрението му и му пибиткам а тои се стряска и спира рязко а аз вече съм намалил и му викам "абе човек светофара ти е червен какво правиш " а тои - "кво като е червено бе карай си по пътя" ..
Ето заради такива смотаняци сме станали нарицателно за хулигани на пътя и спряха мадамата без причина и пуснаха нарушителя д амине покрай тях.
п.с. след около 5 секунди направо побеснях изпитах огромното желание да видя как някой рейс минава през Х5-цата...
п.с. мн тъпо съм го обяснил обяче ме е толко яд вече на всичко че не мога д анамеря правилните думи ...
Винаги съм се ядосвал като видя някой линеикаджия да си пуска на всеки светофар сигнализацията за специален режим на движение само за д амине и после я спира... вече ще правя всичко възможно да бъдат подобаващо и публично нахранени когато е възможно щото ми писна както ми писна и от пораснали сополи със скъпи коли заради които шофьорите на бмв са сочени с пръст при всеки подобен случай а именно - преди малко се прибирам със скутера ми който е мотопед и се кара с м категория и ме спират полицай - единият видимо по-интелигентен или можеби защото не обели и дума ми се е сторило така а другия ми задава некви глупави въпроси и ми гледа книжката и ми вика "абе не са ли ти казвали че искат "М" категория за тва" и аз му обясних че който има "б" има и "м" та.. както и да е пускат ме и отсреща се задават един пистов мотор и едно е36 комби, от далече се вижда че моториста е без каска но те държаха да спрат бмв-то което го караше неква мацка а тоя с мотора заобиколи полицаите .... та аз си продължавам и хващам светофара на който вече няма никакви коли пред мен да свети зелено и захождам да правя ляв завой при което виждам как неква Х5-ца тръгва на червено оглеждайки се но незнайно как аз не попадам в полезрението му и му пибиткам а тои се стряска и спира рязко а аз вече съм намалил и му викам "абе човек светофара ти е червен какво правиш " а тои - "кво като е червено бе карай си по пътя" ..
Ето заради такива смотаняци сме станали нарицателно за хулигани на пътя и спряха мадамата без причина и пуснаха нарушителя д амине покрай тях.
п.с. след около 5 секунди направо побеснях изпитах огромното желание да видя как някой рейс минава през Х5-цата...

п.с. мн тъпо съм го обяснил обяче ме е толко яд вече на всичко че не мога д анамеря правилните думи ...
titto написа:Навити ли сте на една подписка в защита на момчето с БМВ-то?Не знам как се процедира,но все си мисля,че трябва да измислим нещо...все пак бая ще го клатят,а е почти сигурно,че шофера на линейката може да е виновен....!?Свидетели(Марто),брат-отивай и пиши,че при смъртен случай не ми се мисли за момчето!Valentin_Peev написа:mastorpetko написа: А ако колата не беше БМВ, дали щяха да се изпишат толкова защитни мнения към водача на лекия автомобил?
С каквото и да се беше ударил, пак щях да го защитияС тоя човек съм седял пет години на един чин, няма начин той да мине на червено или да не даде път на линейка ако може
Просто не е такъв човек, не е некое бесно тарикатче
Тито,проблема е ,че подписката няма дя ппомогне.Единствения начин е Марто да свидетелства и по възможност още някой свидетел.Зависи как ще го тълкуват ,ДАЛИ Е НАЛИЦЕ УМИСЪЛ ИЛИ СЕ КАСАЕ ДО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОБЕКТИВНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА, А НЕ ОТ ОБЯСНЕНИЯТА НА ДЕЕЦА, НИТО ОТ ЛИЧНИТЕ ПРЕЦЕНКИ НА ЛИЦАТА, ВЪЗПРИЕЛИ ПРЯКО И НЕПОСРЕДСТВЕНО ДЕЯНИЕТО НА ПОДСЪДИМИЯ. Лошото в случая с линейката е,че момчето може да го подведат по чл.11 от НК

преди време като карах един бус повече от година само в центъра виждах всеки ден , едни и същи ухилени физиономии в линейки по едно и също време как се смеят и пият кафенце с цигарки докато минават цялата колона в задръстването на буркани и на червени светофари
е не може всички да са тарикати и да минават на червено и никога нищо да не се случи

почти съм убеден че линейката е виновна, имайки предвид ситуациите в които съм изпадал заради тях, без сирени и лампи карат все едно са господари на пътя! Това , че може да имаш специален режим на движение при определени условия не те освобождава от задължението да спазваш правилника и закона за движение по пътищата. Явно в повечето случаи бързат за да закарат някой до в къщи, да си купят кафе или закуски.
Жалко за загиналия лекар!

Жалко за загиналия лекар!
!!Asen_X написа:AHTuBuPyC
Подобни заглавия не са особено подходящи. Какво значи това "пак се проявихме"? Не връзвай форума с всеки собственик на БМВ.
Колега знам това, те и стикерите несвързват собственика със клуба но уви, ония с синьо-белите емблеми винаги са виновни ...
и все пак поправих заглавието, беше важно за мен поне, за пусна темата за да изясниме ние ситуацията, сами виждате колко познати се намериха на пострадалия колега, а най-хубавото е че имаме и свидетел! Марто дано да постъпиш граждански, независимо кой е виновен ...
Колкото до спора за сирената, сега се сещам, че може да се вземат показания от дъщерята на пострадалия човек в линейката, тя трябва да знае дали са били с сирена по пътя от Божурище или не, лекарите може и да излъжат ...
И все пак, правете път, утре може вие да сте вътре, а тогава всяка секунда е ценна!!!
bmw
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
donbazil написа:Мисля, че вече няма за какво да се спори кой е винивен. По новините на нова тв дадоха изявление на органите, че линейката е минала на червено с пуснати светлинни сигнализации. Според закона МПС със специален режим не са с предимство в разрес със светофарната уредба или знаците......
Не знам ти ли се обърка или аз не ти разтълкувах мнението - но линейка се спира само от регулировчик пък ако ще и синьо да свети светофара.От днес обаче явно и е46 има правомощие да спира линейки.

- Новини
-
Младежа ще бере доста ядове. В България каквото ти лепнат медиите, няма начин да не окаже подобаващо влияние върху общественото мнение, респективно и върху съдебната система.
Като стане ясна истината впоследствие, никой няма и да си направи труда да я отрази. Такава е журналистиката в България - мизерни човечета бързат да надраскат нещо без да осъзнават, че това може да съсипе човешки живот. Важното е бързо определяне на виновник, пък майната й на истината.
Ще го друскат от дело на дело години наред. Съдебната ни система е тотална катастрофа. Не ми се мисли какво го чака.
BMWALPINA
Помоли го да драсне едно писмено обяснение какво точно се е случило. Ще пусна текста в сайта, заедно с цитати от новините. Ще видим да свършим и някаква друга щуротия по темата пък знае ли човек.
Крайно време е да се даде някакъв отпор на постоянните натяквания в медиите, че вечно тия с БМВ-тата са виновни по подразбиране.
Като стане ясна истината впоследствие, никой няма и да си направи труда да я отрази. Такава е журналистиката в България - мизерни човечета бързат да надраскат нещо без да осъзнават, че това може да съсипе човешки живот. Важното е бързо определяне на виновник, пък майната й на истината.
Ще го друскат от дело на дело години наред. Съдебната ни система е тотална катастрофа. Не ми се мисли какво го чака.
BMWALPINA
Помоли го да драсне едно писмено обяснение какво точно се е случило. Ще пусна текста в сайта, заедно с цитати от новините. Ще видим да свършим и някаква друга щуротия по темата пък знае ли човек.
Крайно време е да се даде някакъв отпор на постоянните натяквания в медиите, че вечно тия с БМВ-тата са виновни по подразбиране.
- THE DUNK MACHINE
- ентусиаст
-
- Кара: KIA
- Мечтае да кара: E39 M5
Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства 

THE ONE & ONLY E30
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
THE DUNK MACHINE написа:Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства
Зависи как им поднесеш новината.
Я си представи ,че разобличат колко са тъпи от конкурентната телевизия ,че не са разбрали първи за първоначалната заблуда

Кофти е че има смъртен случай, демек и да не е виновен шофьора на БМВ-то пак ще бъде наказан

vld написа:THE DUNK MACHINE написа:Лошото е че за да напишат опровержение искат 5000лв вестникарите дори когато имаш доказателства
Зависи как им поднесеш новината.
Я си представи ,че разобличат колко са тъпи от конкурентната телевизия ,че не са разбрали първи за първоначалната заблуда![]()
Кофти е че има смъртен случай, демек и да не е виновен шофьора на БМВ-то пак ще бъде наказан
Сигурен ли си?
Защо ако нямаш вина те наказват?