Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Имотният пазар

Мнение от ildivvy » 03 Апр 2025, 13:09

Е, поне има пързалка за децата непосредствено до улицата (в калта) !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 03 Апр 2025, 13:42

TNT написа:Нещо-си Residence или Нещо-си Park :mhihi:

Преди години замалко да си купя партамент в един комплекс дето се казваше Park Residence :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 03 Апр 2025, 16:03

Силно ме съмнява това да е място за паркиране на коли. Че за това се ползва е друг въпрос и не е свързан с имота.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Апр 2025, 10:37

https://imot.bg/1d172233985541912

Може ли някой да разясни как се продава жилище с или без балконите?
Виждал съм обяви да продават мазета отделно?!

Нали това са площи към апартамента?
:yes:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 05 Апр 2025, 12:48

barty написа:https://imot.bg/1d172233985541912

Може ли някой да разясни как се продава жилище с или без балконите?
Виждал съм обяви да продават мазета отделно?!

Нали това са площи към апартамента?
Не се отваря, някой (може от форума) веднага е дал капаро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 05 Апр 2025, 16:30

Полуактивна е, трябва да имаш профил, за да я видиш.
Аз за първи път виждам такова нещо, имот със или без тераси по избор на клиента...

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 05 Апр 2025, 23:15

pampo написа:Полуактивна е, трябва да имаш профил, за да я видиш.
Аз за първи път виждам такова нещо, имот със или без тераси по избор на клиента...

Имам ама пак не я виждам :ok:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Апр 2025, 14:08

:dunno:

Haд 70% oт cдeлĸитe c имoти нa бългapcĸия пaзap пpeз пocлeднитe 10 гoдини ce плaщaт c пapи в бpoй, coчaт cтaтиcтичecĸитe дaнни, цитиpaни oт БHP.

Πpи тoвa цeнитe нa жилищнитe имoти ca нapacнaли c 6% caмo oт нaчaлoтo нa 2025 гoдинa.

Πaзapът нa имoти y нac pacтe в oчaĸвaнe нa влизaнeтo ни в eвpoзoнaтa. B Бългapия, cпopeд oфициaлнa cтaтиcтиĸa нa БHБ, caмo 27 oт вceĸи 100 cдeлĸи c нeдвижими имoти ce ocъщecтвявaт c пoмoщтa нa ипoтeчeн ĸpeдит, a ocтaнaлитe - c paзпoлaгaeми пapи в бpoй.

Oĸaзвa ce, чe Бългapия, ĸoятo e cтpaнaтa в EC c нaй-ниcĸи дoxoди и cтaндapт нa живoт, гoлямa чacт oт cдeлĸитe c имoти ca c пapи бpoй, дoĸaтo в Eвpoпa 80% и 90% oт cдeлĸитe c имoти ca c ĸpeдит.

Taзи тeндeнция ce нaблюдaвa въпpeĸи peĸopдния pъcт нa ипoтeчнoтo ĸpeдитиpaнe, oтбeлязвa Йopдaн Йopдaнoв - yпpaвлявaщ диpeĸтop нa eднa oт гoлeмитe бpoĸepcĸи ĸoмпaнии нa пaзapa. Toй oбяcни пocoчeнитe дaнни cъc "cивитe" пapи в бългapcĸaтa иĸoнoмиĸa.

"Hиe знaeм, чe в Бългapия имa мнoгo cepиoзнa cивa иĸoнoмиĸa. И peaлнo пoглeднaтo, в чacтния ceĸтop мнoгo гoлямa чacт oт xopaтa нe ce ocигypявaт нa тoвa, ĸoeтo пoлyчaвaт. C 200-250-300 xиляди eвpo eдин oбиĸнoвeн ĸлиeнт идвa. Ho peaлнo пoглeднaтo ĸлиeнтитe paзпoлaгaт c дocтa пpилични финaнcи", пocoчи тoй.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Апр 2025, 14:25

Много ясно, ама не им светва, не е само до сивите пари. Нотариусът вика еди какъв си процент. :mhihi: Един момент госинееее, аз да не съм ги намерил на пътя, че ще ти ги подарявам? И ако случайно данъчната е по-ниска от тази на която е сделката, ааааа, не, трябва върху по-голямата сума. :mhihi: :dummy:
Ако не бяха толкова алчни, това щеше да става много по-прозрачно. На всичко отгоре за да са тотални феодали, имат ограничена бройка нотариуси и докато не умре някой, няма как друг да стане, че да подбие малко цената.
Да речеш така да са много честни, ами не са. Пак е пълно с далавераджии сред тях.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2025, 14:31

Така ще е, докато НАП и всякакви там не се захванат по-сериозно с проверките.
Ама как така , работи нещо за хиляда лева, пък кара БЕНВЕ за 30к лева или пък си взима апартамент за 300к евро?!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Апр 2025, 21:34

Те са се заели, нали това писах горе и за това ставаше дума в статията. Просто сме му намерили цаката. БМВ-то Пенчо ми го е продал за 3000 лева, а жилището минава по данъчна оценка за 15000 лева примерно. И понеже нямам 20 жилища, а съм купил само това с някакви пари събирани с години, а баби и дядовци са ми дарили нещо...ами сори уважаеми НАП, няма да си разпределяте бонусите от тук. И понеже ви е ясно, че няма, просто не си губите времето да проверявате безмислени неща. :dunno:
С специално НАП в последните 10 години се чудят за какво дребно нещо да се заядат. Щом погнаха жриците в онлифенс. :mhihi:
Ако имаш коли и същи на някаква стойност, направо те хващат и още как, няма кой да чака да те погва, то си светваш там като коледна елха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Апр 2025, 7:51

Има всякакви закони в България , че ако се подхванат и се приложат , въобще не минават такива неща.
Има закон за дарението, трябва да има документ за това нещо, има сума, която се декларира като дарение.
Ето прост пример, някакъв безработен, ама трайно уж дал някакви пари като заем на някакъв друг , стойност 150к лева!
Другият подписал "запис на заповед" и съответно не му се издължил (уж) . Има още доста последствия от това, но основното е, че единият дал 150к лева, ама от къде ги има?!
Бил ги получил от "приятели" от Италия, ама документи за това "дарение".
Освен това, няма право да дава суми над 10к лева мисля, на ръка, а трябва да мине през банка!
Нищо такова не се случва разбира се.
Според закона, този подлежи на доста санкции , че дори и затвор...но какво става- нищо!
Просто има толкова много несъответствия , че където и да боднат (ако искат) от икономическа полиция и НАП, от там потича.
Това са измами в особено големи размери , но НАП изглежда са "стотинкаджии".
Отишъл в някакъв магазин, купил си дъвка и онези не му издали бележка!
Или още по-фрапантен случай , отишъл в някакъв сервиз нападжия под прикритие и поискал да си напомпа гумата (това преди години) и поискал да си плати.
Човека, който бил там му казал, че е безплатно, все пак нападжията настоял и оставил 20 стотинки.
След малко се върнал с още някакъв и го глобили, че не издал касова бележка :)
Ами защо така не направят със покупки на жилища, на други неща...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 08 Апр 2025, 8:41

Да почнат да ги проверяват тия :arrow:

https://struma.bg/%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1 ... %82%d1%8a/

че с два мандата кмет изведнъж има имоти за милиони.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Апр 2025, 9:29

Ето, някакъв друг там е строителния предприемач, всичко е точно. :mihi: Това понеже като кмет, никой не е гледал какво подписва и за кого. После като се махне от поста, все тая какво ще гледат. Айде почти все тая.

Димитров, това с даренията е така, никой не говори за някакви изгрубявания с големи суми за 150к и да, над 10 през банка, под 10 от всеки баба и дядо на година или през няколко(зависи от пенсиите им и какво са купили цял живот) по едно дарение при нотариус, никой няма да го търси, но след време ако ти потрябва си е законно, минало е време, има подписи, печати и е ок.

Това за гумаджията имам още по-цветна история. Преди 3-4 години идват при моя гумаджия непознати, да им направи една гума ли, смени ли гума, не знам. Декември разбира се. :dummy: Той извършва услугата и си пуска касова бележка, те се представят, почват да проверяват и като нямаше какво изгърмя за нещо под 10 или до 15 лева повече пари в касата, че има налични от описаните.
Затвориха му обекта за две седмици ли беше и отделно глобата не я помня. Бонусите са важни при тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 08 Апр 2025, 9:50

Top Gun Maverick написа:Ето, някакъв друг там е строителния предприемач, всичко е точно. :mihi: Това понеже като кмет, никой не е гледал какво подписва и за кого. После като се махне от поста, все тая какво ще гледат. Айде почти все тая.

Притежава двуцифрено число имоти (като не всички са на негово име разбира се) Искаш да строиш? Няма проблем, дай само да си избера апартамент/и за "обезщетение". Такава е била приблизителната схема.
Но НАП държи да преследва тия, дето са си продали старите гуми в олх или не дай си боже не са си платили здравните осигуровки....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата