България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
zAcK написа:
Признавам си, че последните години вече ме е страх като пътуваме по път с насрещно
И мен ме е много страх да карам в двулентов път с насрещно. Особено в завоите.
Толкова олигофрени има, че не е истина.
За това винаги пускам буфер пред мен, да обира олигофрените в насрещното. И спазвам дистанция зад него.
Най-обичам да пускам повярвал си Шумахер, с дърт разкован жип, тип ГЛ, Кайен, Х5, Q7 и т.н.
И от време на време, като ги понатиснеш на някоя права, еле пък в завоите и откачат

Ама ги оставям да си стоят отпред и да си се радват на жипката, бъдейки буфер

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
carmanf1 написа:zAcK написа:Признавам си, че последните години вече ме е страх като пътуваме по път с насрещно
И мен ме е много страх да карам в двулентов път с насрещно. Особено в завоите.
Толкова олигофрени има, че не е истина.
За това винаги пускам буфер пред мен, да обира олигофрените в насрещното. И спазвам дистанция зад него.
И аз ползвам такива

---------------------------------
За вчерашната трагедия. Сега чета и едното бебе е било без столче, а другото със столче, но на под година е било обърнато в посоката на движение

Щом жените отзад са оцелели и те са имали шанс, но не возени по този начин.........

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
В София ми прави впечатление, сутрин, като отивам на работа, е пълно с малоумници с тротинетки, които возят малки еца,чиито зъбки са на висоината на кормилото. Едно рязко спиране и ще им остане спомен за цял живот. Последиците от слаломиането между колите не искам дори да ги коментирам.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
https://nova.bg/news/view/2022/07/17/37 ... 0%B4-nova/
Бива, другия служител затъмнен все едно е служебен автомобил със специални функции, а като тръгваше да бяга от репортерите чак отне предимството на онзи с транзитните, който му бипна. Явно това е имала предвид, че истината ще излезе наяве, как я е нямало в колата, но пък е била на хранилка при тоя.
Случайно тоя бастун приятеля и пръв отива на ПТП-то.
Бива, другия служител затъмнен все едно е служебен автомобил със специални функции, а като тръгваше да бяга от репортерите чак отне предимството на онзи с транзитните, който му бипна. Явно това е имала предвид, че истината ще излезе наяве, как я е нямало в колата, но пък е била на хранилка при тоя.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз имам поне 7-8 познати в редиците на МВР и в различни служби където колите им са затъмнени от-до на макс, някои от тях не плащат го и не минават прегледи защото пек проверки ги пускат като колеги…

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Така е, за съжаление. И аз знам за подобни
И то винаги е било ясно, че повечето минцифаи, са по-големи мас*ии и от престъпниците.
И то винаги е било ясно, че повечето минцифаи, са по-големи мас*ии и от престъпниците.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тука преди години ги бяха нагрели и ги разлепиха всички. Сега пак са някои, на мен лично не ми вадят очите стига те да са читави като хора и не избиват комплекси над гражданите. Един примерно познат си караше много години така с фолио и лично ми е казвал, че докато той има фолио, проблем на гражданин за фолио не е правил, няма и да направи.
Между другото не съм видял нито един началник с фолио на личната си кола през годините и под началник нямам предвид само такъв на районно, ами и тези под него. Все са редови с фолиата и масово новобранци.
Проблемът на тоя от клипа не е фолиото както сами се сещаме, а това как си ползва служебното положение за неща извън това фолио.

Проблемът на тоя от клипа не е фолиото както сами се сещаме, а това как си ползва служебното положение за неща извън това фолио.
In God we trust, all others we track.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vixx написа:Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача
Te украинските със сигурност са с изтекли всякакъв вид,данъци,прегледи и тем подобни както са по закон там, ти за фолиото им се хвана

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
kiko написа:vixx написа:Абе всяка втора украйнска кола която виждам е затъмнена цялата и явно никой не ги закача
Te украинските със сигурност са с изтекли всякакъв вид,данъци,прегледи и тем подобни както са по закон там, ти за фолиото им се хвана
Не бе, просто викам да хванеме някой схемаджия дето да ни преригистрира наще коли в UA, после слагаме тъмното фолио, спираме и ние всичко да плащаме и си джиткаме като шефчета. Щот за Българите не може, ама за гостите явно е позволено.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
drifty написа:Снощи пътувам към Варна и си карам на магистралата със 110
Без да се заяждам, ама някой като почне да кара с 10-ка км/ч разлика и да ме изпреварва повече време - се изнервям .
И не ме разбирай погрешно - винаги има опцията да се спука гума, тоз да не те е видял и да свие .. И се насмитате и двамата и ходи после си обяснявай на себе си .
И затова както казва Вичо - на всичката газ и заминавам

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ивчо написа:drifty написа:Без да се заяждам, ама някой като почне да кара с 10-ка км/ч разлика и да ме изпреварва повече време - се изнервям .
И не ме разбирай погрешно - винаги има опцията да се спука гума, тоз да не те е видял и да свие .. И се насмитате и двамата и ходи после си обяснявай на себе си .
И затова както казва Вичо - на всичката газ и заминавам
За първи път като карах във Франция, беше за 2 седмици из цяла Франция преди около 15 години.
Тогава ми направи впечатление как всички караха с почти една и съща скорост. И никой на никого не пречеше, не се бутаха, натискаха и т.н.
И това в продължение на хиляди километри. И се изпреварваха нормално, без да се изстрелват с 200 км/ч и много пушек от бързите печки.
Да не говорим, че не видях някой да лети със 160-170 км/ч и повече! Да, там стават огромни задръствания по магистралите понякога, но пък карат супер прилично!
И не видях някой да кара с 80-90 км/ч на магистралата, да изнервя останалите. Но не мисля, че биха се изнервили.
P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...Ама това щото ние сме най-умни и т.н. И най-добри шофьори, верояно...
мен никой не ме изпреварва отдясно, а не е като да карам с превишена

чудно, що ли

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
vicho написа:zAcK написа:P.S. За изпреварвания от дясно въобще не може да става дума, а тук нямам случай да пътувам и да не видя такова/такива...Ама това щото ние сме най-умни и т.н. И най-добри шофьори, верояно...
мен никой не ме изпреварва отдясно, а не е като да карам с превишена![]()
чудно, що ли
Не говоря за мен

Да не казвам, че към Вакарел от ниското се вижда от километри как по няколко коли минават през аварийната, щото някой тир не може да изпревари.
И едните, и другите така са преценили явно

Аз като видя струпване намалям в средна зад бавните, чакам да минат бързаците, че са на купчини и после задавам на бързата печка и те така

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тия в аварийната са ясни... без тях не може, но казвам, че докато съм вляво не се е случвало да ме изпреварват отдясно, защото ПОСТОЯННО си поглеждам в огледалата докато карам и се местя, ако някой бърза... не ми пречат 

You said: "Time will change!" What if it changes you?