Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
master of the force
Аватар

Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Мнение от alx » 21 Сеп 2023, 18:18

Jordana написа:Той тайкана остаря , да не говорим за двата спарка .. :mhihi:

тайкана отдавна си замина. от двата "спарк"-а остана един болт... и плад-а. около декември чакам да ми доиде померениан турбо с хибрид... а някъде лятото живот и здраве хасан да ми сглоби новото с63. това са плановете- ако някое случайно возило ме грабне и се вмъкне в графика- ще е... случайно но не изключено щото съм слабоволево безгръбначно :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Сеп 2023, 18:23

Сигурно много летиш с джета , и не ти остава време да ги караш тия тисли ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Сеп 2023, 22:36

2ри ден събирам впечатления от EQS 580…доста ми харесва :oops:
Разхода смесено е около 20кв/100км… не знам много ли е, тук във Виена има повече зарядни отколкото бензиностанции, та буквално на всеки ъгъл можеш да зареждаш :paranoid:. Някои са за 300кв, доста са над 100 и най-много са 11.
Hyperscreen-a е голяма лудница, новите асистенти са по-умни от шофьора…иска свикване в първите няколко часа. След това е песен! Върви много добре, задния завиващ мост я прави маневрена като мотокар…доста са се постарали с всичко :bowdown:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Сеп 2023, 17:30

Don_Diego написа:2ри ден събирам впечатления от EQS 580…доста ми харесва :oops:
Разхода смесено е около 20кв/100км… не знам много ли е, тук във Виена има повече зарядни отколкото бензиностанции, та буквално на всеки ъгъл можеш да зареждаш :paranoid:. Някои са за 300кв, доста са над 100 и най-много са 11.
Hyperscreen-a е голяма лудница, новите асистенти са по-умни от шофьора…иска свикване в първите няколко часа. След това е песен! Върви много добре, задния завиващ мост я прави маневрена като мотокар…доста са се постарали с всичко :bowdown:

нали. сега си го представи това ама още по- бързо и получаваш eqs 53... ще ти дойде акъла в главата и на тебе ама въпрос на време...а хайпърскрийн-а не ме грабна ама им отдавам почест щото явно дизайнерите са фенове на scooter който на мене ми е любима банда от много отдавна :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 23 Сеп 2023, 17:56

Aма аз никога не съм ги отричал на 100%, просто за който потребление с извънредни и непредвидени дълги пътувания "на педала" и при настоящата зареждаща мрежа в България не са приложими.
Отделно не знам как са го измислили Mercedes ама дори при високи скорости не губиш много от пробега, нещо в диапазона 8-10% ми се видя да пада при каране със 160 на темпомат :dunno:

При такава мрежа и най-масовите и най-бързите зарядни да са ми безплатни - скачам с главата надолу по тая писта :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 24 Сеп 2023, 13:42

https://youtu.be/okObGsofdCM?feature=shared
От както съм с електричките все по често виждам диви животни

Sent from my 2201123G using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Сеп 2023, 21:26

Много приятно поднесена информация по темата Lucid. Приятно съм изненадан да видя кола създадена от инженери, не от търговци.
Има и едно много сгодно маце! :oops:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Сеп 2023, 9:24

Пресен пример за това какво могат и не могат електромобилите към днешна дата.

Хюндай Ioniq5, четвъртък на обяд тръгва от Германия, петък вечер към 8 си бяха в БГ.
Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.

По отзиви пътуването не е било по-ангажиращо или по-бавно от такова с ДВГ, пък единият има доста опит с такова пътуване.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар

Мнение от rosen vanev » 25 Сеп 2023, 9:33

K_Ilkov написа:Пресен пример за това какво могат и не могат електромобилите към днешна дата.

Хюндай Ioniq5, четвъртък на обяд тръгва от Германия, петък вечер към 8 си бяха в БГ.
Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.

По отзиви пътуването не е било по-ангажиращо или по-бавно от такова с ДВГ, пък единият има доста опит с такова пътуване.
Колега, това не трябваше да го пишеш, защото сега "състезателите" ще ти обяснят, как се кара за 8 часа същото разстояние......

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 25 Сеп 2023, 14:17

Te едни състезатели :mhihi: :mhihi: :mhihi: тука се правят на големите карачи, ама като излезат на магистралата 110 :mhihi: :mhihi: :mhihi: Тея дни доста пътувах по БГ и забелязвам, че с вдигането на цената на горивата правопропорционално намалява скоростта по магистралите :driving:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Сеп 2023, 17:17

empar написа:

Много приятно поднесена информация по темата Lucid. Приятно съм изненадан да видя кола създадена от инженери, не от търговци.
Има и едно много сгодно маце! :oops:

Баси качеството на продукция… :shock:

Driver- “Big skids everywhere”
Passenger- “… I got skids in my underwear” :mhihi:

Класика в жанра… :ok:

Само че 250к за електричка дето утре може да е паметник- няма да дам. И формата й е леко ретро особено отзад и не ми допада особено. Та… ше го подмина сафира за сега
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Сеп 2023, 19:20

K_Ilkov написа:Двама шофьори се сменят, зареждали са само на хипер чарджъри 20-80%, пробег към 1900км.

Извади хипер чарджърите от уравнението и рязко ще се забави и изнерви пътуването :mhihi:
Иначе признавам е яко като видиш, че зареждаш с над 200кв
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 25 Сеп 2023, 19:29

alx написа:тайкана отдавна си замина. от двата "спарк"-а остана един болт... и плад-а. около декември чакам да ми доиде померениан турбо с хибрид... а някъде лятото живот и здраве хасан да ми сглоби новото с63. това са плановете- ако някое случайно возило ме грабне и се вмъкне в графика- ще е... случайно но не изключено щото съм слабоволево безгръбначно :angel:

Какво е това померениан ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Сеп 2023, 19:33

alx написа:..... Или може би едно Порше померениан турбо с …

Панамера ще да е.
Хм,хм...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Сеп 2023, 19:35

rosen vanev написа:Колега, това не трябваше да го пишеш

Не ме притеснява, времето е единственото, което може да покаже, кой крив , кой прав ...

По повод юркането, сигурно е възможно да се кара на макс ама в чужбина всички сме по-малко смели отколкото в БГ :ok:

Пак казвам карано е с прилично темпо , на места 140-150 където е можело, в Румъния по-бавно заради пътища и ограничения.

Просто има зарядна мрежа и бързо зареждане, което променя играта много

Don_Diego написа:Извади хипер чарджърите от уравнението и рязко ще се забави и изнерви пътуването
Иначе признавам е яко като видиш, че зареждаш с над 200кв

Не виждам причина да ги вадя, има ги и са ползвани, след 5г ще са още повече дори в БГ ...

Иначе си прав, без тях ще е мега греда ...

Не правете грешката на Ачката дето не харесвал кво има преди 10г и се е базирал на това за да каже , че няма бъдеще, гледай днес каква е технологията и представи как ще я подобрят още малко по малко след Х години и те така ...

Преди 10г с елетромобил от Германия е било меко казано пародия да пътуваш ... толко ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата