Ако си купим 2 нови гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Къде бихте сложили чифт нови гуми ?

Отпред
96
79%
Отзад
26
21%

Общо гласове : 122
ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 11 Май 2007, 19:08

bmwfena написа:приятно чувство е когато е когато задницата звеме да те изпреварва но когато е по твое желание...но пък неприятно е когато не е по твое желание и те завари неподготвен...но това не означава че отпред трябва да сме с динени кори...според мен най добрата комбинация за едно комфортно пътуване е едни хубави втора употреба отпред и едни нови отзад за стабилитет :mhihi: е не че е лошо да сме с нови гуми навсякъде ама поне за мен не мога да си го помисля :( :(

и аз тва казвам де

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 11 Май 2007, 20:15

Хора признавам си аз просто нямам достатачно опит и излизам от спора.....

Не наистина ви казвам... Да кажа защо...
Аз до сега през съзнателният си живот съм карал само един единствен ден 200км с разнични гуми (летни отпред и отзад но различни производители) и немога да давам коментар какво се случва при ситуациите зимни/летни , летни/зимни, по джанти отпред/на 4 бара отзад и т.н.
Един път завинаги да кажа: АЗ ДОКАТО НЕ СЪБЕРА ПАРИ ЗА ЧИФТ (4БР.) СЕЗОННИ ГУМИ НЕ СИ КАРАМ КОЛАТА!!!
Да нямам пълен пакет с екстри,да нямам музика в колата,да карам е30-ка,да всичко ми е серийно и нямам тунинг,да глупак съм и за това си давам парите за гуми. :winky:
vicho с летни гуми на Витоша на сняг...... има късмет че не си спрял в мен честно :evil:
затова стават злополуки по пътищата затова.Исках да споделя това което казват хората по тестове и в книгите обаче те хората го казват това за хората. Е аз като човек ви го казах ама не.
Досега нечух никой да кара с еднакви гуми....знам че е трудно знам че няма пари,обаче моля ви първо добри гуми и после всичко по реда си. Като карате с различни гуми нека да е за дрифта и толкова а не ежедневно. Асфалта в българия е супер скапан, аз като се прибера и колата ми друга става, постоянно се пързаля и ако на всичкото отгоре карате и с гадни гуми незнам вие сте майстори на спорта как ги владеете тия е30ки незнам.....
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 11 Май 2007, 20:27

Един път завинаги да кажа: АЗ ДОКАТО НЕ СЪБЕРА ПАРИ ЗА ЧИФТ (4БР.) СЕЗОННИ ГУМИ НЕ СИ КАРАМ КОЛАТА!!!

Извинявай, коя марка и размер Ви харесват?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 11 Май 2007, 20:56

аз съм с четири еднакви конти :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 11 Май 2007, 21:45

Значи на БМВто до сега не съм му купувал гуми по 2(и летни и зимни взех 4 нови еднакви). Но гледам некои мнения малко по-нагоре - дори и на коли с предно е било по-добре отзад. Тва нема никаква логика и граничи с глупоста - предните гуми са задвижващи, там е съсредоточено спирачното усилие.... и слагаме там ГАЛОШИ :shock: :shock: На форда винаги сме му купували по две нови гуми и местим поизносените отзад... после новите като се износят, те отзад и две нови предни... И колата винаги се е държала добре на пътя.
За кова с задно предаване може и да има някакви плюсове ако новите са отзад... но като че ли по-добре ще е да може да спира и да завива ;)
А тва за предното направо ме потресе :kuku:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Май 2007, 23:17

bravo е абсолютно прав ,аз заставам зад неговите доводи на 100%
Аз си мисля следното,много от хората тук във форума си карат ежедневно автомобилите предимно в градски условия,в режим на натоварено движение - ниска или почти никаква скорост.За тези водачи, особенно значение няма дали отзад ще са с Видин-ка или някаква нова и реномирана гума.Кефа за тях е там ,че когато ритнат газта в завоя и задницата се плъзва и толкова ...

Да обаче, за останалата част ,от хората,които пътуват често,даже интензивно извънградски цикъл,шофират с висока скорост отзад износенни гуми означават ад :help: Предницата е в ръцете ни,всяко трепване на волана и веднага се усеща какво става под гумите, никой нормален човек няма да си позволи да шофира безумно с предни износени гуми,защото в една-две рискови ситуации ще си каже,че така не може да продължава,нали ? Да но какво щеше да се случи с мен ,когато на спускане на прохода Предел в посока Банско при почти 0 трафик и скорст от 150 км/ч поне , в един тежък ляв завой,някакъв малоумник беше решил и вече изпреварваше автомобил насляпо и изведнъж в средата на завоя видях почти ,че нямам шанс за маневра между него и мантинелата :shock: :shock: Не стига че от мойта скорост трябваше да навивам солидно волана в нужната посока ами изведнъж трябваше да задам рязко посока надясно и след разминаването,при борба на живот и смърт да наваксам с отново ляв волан :help: В този случай с изтъркани,стари задни гуми няма Грьонхолм ,няма Господ - има само един адски дрифт,който знам и съм сигурен ,че щях да задържа известо време колата,но последващата "ножка" или "камшик",който както си го знае щеше да е фаталния край на 99,9% :!: :!: :!: Пък тогава нека предницата да си завива ...

Лично аз не правя компромиси,дано всички хора да мислят като мен и браво и сигурен съм много от катастрофите с високи скорости няма да са факт :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Май 2007, 1:22

bravo написа:Да нямам пълен пакет с екстри,да нямам музика в колата,да карам е30-ка,да всичко ми е серийно и нямам тунинг,да глупак съм и за това си давам парите за гуми.

Защо, пък, се обиди сега, не можах да разбера, тук си говорим/спорим нормално, а ти се направи на каквото не си. Такъв си бил, онакъв си бил, някой, някъде да ти е казал нещо?! Не си баш прав да си го изкарваш по тоя начин.

А и това с "докато си купя, не карам", е страшен довод. Аз имах 400 лв. за 4х чисто нови зимни, ама какво да направя, че в сервиза нямаха и взех само две, да ходя с рейса ли? Няма да стане. Предпочитам да карам аз.

За другите неща нямам коментар, то няма и смисъл де, най-лесно бате е да се правиш на обиден, вместо да изведеш някакъв довод.

Пак ще ти задам въпроса, виж в "дебелите книги", консултирай се и ми отговори ама честно.

Ако бяхме с хубави гуми отпред и скорост 80км/ч, при спирачен път 20 метра, щяхме ли да се забием в типото с ~40>

Отговори на тоя въпрос и аз ще си замълча от тук натам. То ще е показателен отговора.

Един въпрос и към Г. Пенчев, същата ситуация с 90 км/ч, вместо с 150, по-лесно ли щеше да е? ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 12 Май 2007, 1:44

vicho написа:Ако бяхме с хубави гуми отпред и скорост 80км/ч, при спирачен път 20 метра, щяхме ли да се забием в типото с ~40>

vichooooo, vicho нали ако беше с 4ри зимни щеше да караш с 180км/ч а не с 80км/ч .
В правилника го пише: Несъобразена с пътните условия скорост.
Натоварена кола, надолнище, сняг, летни гуми отпред.... ми ти пак бавно си се движел да ти кажа.
Шофьора мисли и за себе си и за другите коли и то един ход преди тения.
С ясното съзнание с какви гуми си и в какво време си си карал безразсъдно. Не съм ти баща, не те съдя но това ми е мнението.
При положението че си бил с летни гуми на сняг няма за каква физика да говорим изобщо, да не говорим че шофирането далеч не е само движение в права линия и спирачен път.
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lazaronni » 12 Май 2007, 2:04

Незнам, защо пък си помисли, че той се направи на нещо и защо трябва да се информира, след като той си чете книжките, а и доста ясно и повече от разбираемо си написа за какво иде реч ;)
Обиден от какво? От някакви ламери които по цял ден си чешат макарите пред компютъра и се опитват да се направят на интересни, след като разбира се не осъзнават че са обект на подигравка за мноо хора :shock: :roll:
Прегърни няколко страници назад в темата и виж, някой обекти, колко сериозно се отнасят към написаното и тогава съди ;) :idea:
Не, че съм адвокат на bravo :have one: , но някакси и аз така ги чувствам нещата :lol:
Извинявам се в предния си пост, не исках да прозвучи иронично, просто в мисля, че не уцели точния пример, който да дадеш... :shock: :roll: :idea: , но така или иначе даде примера със снега :lol: я питай тоя как спира така аааааа http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... 1805387077 :lol:
Take Me to the Hospital...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 12 Май 2007, 12:35

Според мен се получи доста интересна тема....
Целта не е да се заяждаме и да си противоречим на сляпо, а да обменяме информация и заедно да стигаме до изводи до които сами не бихме успяли.
vicho никой не е засегнат от нищо и ти също не се засягай.
Просто мисли и тогава пиши. Ако имаше добри гуми отпред щеше да ти се отсече задницата и да се заметне .... тогава нямаше да го удариш челно с 40 а странично с 30 което е по-зле.
При задното при рязко спиране и сваляне на предавки, задницата започва да танцува защото улеква и е особенно важно да е с добри гуми в противен случей те изпреварва преди да се усетиш.
На задното най-голямото му предимство пред предното (при наличието на шпер диф. най-вече) е именно че можеш да завиваш с газта и изобщо с газта да управляваш колата. Знам че всички слагат отзад смотани гуми да дрифтват.... но ако колата има малко повече повер или е мокро тогава с добри гуми отзад прави още по-голямо удоволствие и дрифта е супер контрулируем но това е друга тема отклоних се малко.
Въпроса е такъв. Искам да разбереш че ти доказа че добрите гуми се слагат отзад. Най здравото място на колата и сигурно за пасажерите е точно отпред челно. Точно затова се слагат добрите гуми отзад защото иначе можеше да изхвърчиш от завой и тогава щяха да ви извадят на пролет, можеше да ти поднесе и да се удариш в някой в насрещното, ако те изненада един камшик отзад докато караш с 80 в завой незнам дали ще запазиш самообладание и ще останеш на газта и ще издрифтиш целия завой, да не говорим че както ти казах когато отзад има прекалено малко всцепление (летни гуми/сняг) тога и с газ неможеш да контролираш ставаш един пумпал и се молиш да спреш.
П.П. Да заровим томахавката в името на безопасноста по пътищата.

АКО И МОДЕРАТОРИТЕ СА СЪГЛАСНИ С МЕН НЕКА СЛОЖАТ ТЕМАТА В МАЙСТОРСКО ШОФИРАНЕ.
Най-мразя да съм прав!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 12 Май 2007, 13:02

bravo написа:..................

Харесва ми как мислиш, явно и ти както и аз сме тествали колите си с всякакви варианти. Именно затова пуснах темата. Не че не мога да си купя комплект 4 нови гуми, а просто ми стана интересно и си мислех, че ще е от полза за хора които слагат по 2. Вярно е, че има много хора които си купуват комплект (4), но има много повече които дори и по една гума си сменят. Знам такива случаи. Все пак смяната по 2 чисто нови гуми е по-добре от това да смениш с 2 втора ръка, в които "уж" имало материал и били "уж" добри.
Въпреки че гласувах гумите да са отпред си мисля, че има известно равновесие. Където и да ги сложиш е добре, стига да не са ти в багажника или в гаража :mhihi: .

Видях, че някои хора леко се здъвкаха и искам да кажа, че идеята на темата е да придадем опит, а не да попиваме лоши чувства.
Определено подкрепям bravo с това което каза, че с нови гуми отзад е много по-приятен дрифта. Лично го усетих на миналогодишният събор.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 12 Май 2007, 13:33

От известно време чета тука и се чудя какво мислите за вариянта 4 нови гуми :?:
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 12 Май 2007, 13:45

Щом го питаш тва значи нищо не си чел ;)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lazaronni » 12 Май 2007, 14:09

:OT: Това с двете гуми ми напомни на един приятел който казваше, да караш с две гуми е все едно да носиш марков и скъп панталон или дънки и да си с чехли Бумеранг или някакви от всичко за 1 лев... :help:

Хубаво е да няма засегнати, а и много хора объркаха дрифтването и ЛЪЗГАНЙЕТО с всекидневното и нормално градско каране, мисля, че и заради това се зароди спора, но тия хора които спориха за съжаление не се обосноваха, защо всъщност спорят :confused:

Живи здрави http://video.google.com/videoplay?docid ... 5862520308 ...да не забравите тука да си усилите звука на колонките :mrgreen:
Take Me to the Hospital...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Май 2007, 14:34

bravo написа:В правилника го пише: Несъобразена с пътните условия скорост.

Правилника го знам на изуст, ама кел файда.

bravo написа:Натоварена кола, надолнище, сняг, летни гуми отпред.... ми ти пак бавно си се движел да ти кажа.
Шофьора мисли и за себе си и за другите коли и то един ход преди тения.С ясното съзнание с какви гуми си и в какво време си си карал безразсъдно.

Явно не си чел темата за катастрофата с мойта кола, не, че си и длъжен де, и за това въпроса ми не е бил правилен.
1-во не бях аз шофьора.
2-ро беше на сухо, с 4-те летни гуми.
3-то мястото беше на булеварда над тунела в люлин.

Та пак с тези условия, същия въпрос.
АКО имах 2 чисто нови летни отпред, щяхме ли да спрем?

bravo написа:Ако имаше добри гуми отпред щеше да ти се отсече задницата и да се заметне

Ето това исках да прочета, но дали е 100% сигурно, че ще стане така? Няма сваляне на предавки, няма време, 20+ метра и 80 км/ч, отпред типото спира мигновенно. Т.Е. ние излизаме в дясна лента и се озоваваме пред тази ситуация. :roll: Аз си мисля, че с хубави гуми или АБС можеше да спрем.

bravo написа:vicho никой не е засегнат от нищо и ти също не се засягай.

никъде, ама наистина никъде не съм написал едно изречение с лоша умисъл ;) ДИСКУСИЯ правим все пак, а не се караме :bchug:

lazaronni написа:...

клипа с импрезата, нямам думи!!! :shock: :twisted:
а за другите какво пишат, не отговарям, само за себе си :roll:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата