Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Протест против високите цени
Alpina_fanatic написа:То в НЕДЕЛЯ какъв ПРОТЕСТ може да има![]()
![]()
Такъв, на който ще могат да присъстват много повече хора, отколкото ако е в делничен ден.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Аз пак ще си кажа,не ме интересува че сме били с най-ниските ставки на акциза в ес,интересува ме че сме с на-малките заплати и като така не ме интересува кой кого щял да пита,интересува ме утре или до края на седмицата как ще свали цените,никой не ме е питал на референдум дали искам в ес и после да ми налагат критерии дето работели там,когато ми налагат критерии и нива на акцизи да повишат нивата на заплатата,не може да искат да сме с цени на ес а със заплати на индиици,така че който не може да свали цените да си заминава и да идва такъв който може да свали цените,какво постоянно ми се оправдават с ес,да не би ес да ги е избрал за депутати,ще работят за тези дето са ги избрали а не да ми се явяват по телевизора и да ми обясняват как ес ги похвалил,Аз,Ние трябва да ги похвалим,не некой друг.Идиоти нагли!!!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
ГЕРБ е крайно време да се откажат от начина си на извинения за некадърността си на управление.
Лицето ББ е ясно че служи на собствени икономически изгодни интереси.
Стига евтини циркаджийски номера-Европейския съюз това,Европейския съюз онова.
Нашия клоун премиер да вземе пример от истински мъжкар в управлението-нека да е страна с подобна на нашата политическа история-Чехия.Чешкия премиер нееднократно показа завидна политическа воля и се противопостави на редица уж изисквания на Евросъюза,само и единствено в името на интересите на собствения си народ.
И ДОКОГА тук,на наша територия ще се търпят идеологически еничари да ни управляват.
Лицето ББ е ясно че служи на собствени икономически изгодни интереси.
Стига евтини циркаджийски номера-Европейския съюз това,Европейския съюз онова.
Нашия клоун премиер да вземе пример от истински мъжкар в управлението-нека да е страна с подобна на нашата политическа история-Чехия.Чешкия премиер нееднократно показа завидна политическа воля и се противопостави на редица уж изисквания на Евросъюза,само и единствено в името на интересите на собствения си народ.
И ДОКОГА тук,на наша територия ще се търпят идеологически еничари да ни управляват.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Аз пак ще си кажа,не ме интересува че сме били с най-ниските ставки на акциза в ес,интересува ме че сме с на-малките заплати и като така не ме интересува кой кого щял да пита,интересува ме утре или до края на седмицата как ще свали цените,никой не ме е питал на референдум дали искам в ес и после да ми налагат критерии дето работели там,когато ми налагат критерии и нива на акцизи да повишат нивата на заплатата,не може да искат да сме с цени на ес а със заплати на индиици,така че който не може да свали цените да си заминава и да идва такъв който може да свали цените,какво постоянно ми се оправдават с ес,да не би ес да ги е избрал за депутати,ще работят за тези дето са ги избрали а не да ми се явяват по телевизора и да ми обясняват как ес ги похвалил,Аз,Ние трябва да ги похвалим,не некой друг.Идиоти нагли!!!

Значи няколко дни чета тука мнения от протестта не съм писал че нямах кирилица....повярвайте ми втори такъв няма да има. Куките бяха адски неподготвени, очакваха 100-ина автомобила най-много. Забравете за второ блокиране на каквото и да било....веднага ше дойдат костенурките (някой от вас може би знаят за кой говоря).
Аз бях на орлов мост, бях и на кино арена, бях и на народното събрание....през цялото това време видях не повече от 100 куки...другия път ше са 500 минимум.
Колкото до журналиста според мен са го арестували не заради това че е снимал а защото е нямал лична карта...нормален полицейски прийом за репресивни действия.
Следващия митинг трябва да е пак по този начин и всичко да става спонтанно, защото ако обявиш "блокиране пътни артерии" куките ще са подготвени и това няма да стане. На място се решава къде се тръгва и какво се блокира...не е много сложно да се разходиш из колите и да кажеш на първите 30 коли всички тръгват към орлов мост да блокират, на следващите 30 "всички тръгват към сливница и к. величков" и т.н. Има и още нещо. Ако се блокира нещо то това трябва да е цариградско но още горе на входа на София...така "гражданите" на София няма да могат да се приберат и ще има задръстване до ихтиман....това примерно могат да го направят хората които протестират на Г.М.
Също така един съвет към организаторите на протестта (ако някой има връзка с тях). Внимавайте, защото куките ще ви натиснат на 100% съм убеден. Също така нека бъдем единни и ако тръгнат да прибират някой просто всички да скочат. Куките са страхливи, защото след природата тълпата е най-страшното нещо и нищо не може да я спре...справка Египет.....или пък 1997г.!!!
Колкото до деня на протестта мисля че е най-подходящо да е в неделя поради факта че ще дойдат много хора. Естествено че е по-добре да е делничен ден но тогава ще има 10-20% от това което беше в неделя....
Аз бях на орлов мост, бях и на кино арена, бях и на народното събрание....през цялото това време видях не повече от 100 куки...другия път ше са 500 минимум.
Колкото до журналиста според мен са го арестували не заради това че е снимал а защото е нямал лична карта...нормален полицейски прийом за репресивни действия.
Следващия митинг трябва да е пак по този начин и всичко да става спонтанно, защото ако обявиш "блокиране пътни артерии" куките ще са подготвени и това няма да стане. На място се решава къде се тръгва и какво се блокира...не е много сложно да се разходиш из колите и да кажеш на първите 30 коли всички тръгват към орлов мост да блокират, на следващите 30 "всички тръгват към сливница и к. величков" и т.н. Има и още нещо. Ако се блокира нещо то това трябва да е цариградско но още горе на входа на София...така "гражданите" на София няма да могат да се приберат и ще има задръстване до ихтиман....това примерно могат да го направят хората които протестират на Г.М.
Също така един съвет към организаторите на протестта (ако някой има връзка с тях). Внимавайте, защото куките ще ви натиснат на 100% съм убеден. Също така нека бъдем единни и ако тръгнат да прибират някой просто всички да скочат. Куките са страхливи, защото след природата тълпата е най-страшното нещо и нищо не може да я спре...справка Египет.....или пък 1997г.!!!
Колкото до деня на протестта мисля че е най-подходящо да е в неделя поради факта че ще дойдат много хора. Естествено че е по-добре да е делничен ден но тогава ще има 10-20% от това което беше в неделя....
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ееее ама като кажете "куките ще дойдат" или "костенурките" ами да идват ве, няма да стрелят с автомати по тълпата или да пускат зарин/зуман. Още по-добре ако има някой със разбит нос - още повече патардия ще се вдигне, а на нас точно това ни трябва (и те го знаят)
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Адмирации към Е.Димитров и jordanpar, точно, ясно и кратко. За следващия протест съм в София.
BMW120, целта е да не се правят безредици. Не трябва по никакви причини да се стига като това през 1997, мисля че сме цивилизовани хора и може да стигнем до консенсус по мирен и човешки ред. Разбира ако не спрат с маймунските номера и търпението свърши, може и да се плоучи нещо такова.
Вече на всички им е писнало от извинения, ама виждаш ли Станивев е виновен, съдът е виновен че ги пуска и ЕС е виновен. Имат власт .. да я упражняват както трябва, оправданията са до време.
P.S. колко е акта за неправилно спиране на жълти павета
BMW120, целта е да не се правят безредици. Не трябва по никакви причини да се стига като това през 1997, мисля че сме цивилизовани хора и може да стигнем до консенсус по мирен и човешки ред. Разбира ако не спрат с маймунските номера и търпението свърши, може и да се плоучи нещо такова.
Вече на всички им е писнало от извинения, ама виждаш ли Станивев е виновен, съдът е виновен че ги пуска и ЕС е виновен. Имат власт .. да я упражняват както трябва, оправданията са до време.
P.S. колко е акта за неправилно спиране на жълти павета

batvlady79 написа:За да е значително по-ефективен протеста трябва да се блокира пътя от и до рафинерията, по този начин ще й се отреже достъпа до суровината и в същия момент няма да мога да прявят доставки до повечето си партньори-вериги. Ако тази блокада е за няколко дни няма начин да не огънат краката и тогава ще видите кво ще стане.
Освен това истината е, че бензиностанциите са по-малкото зло в случая. Номера е в това, че наценката на литър гориво е доста голяма още в завода и затова излиза по цени на едро около 1,40 лв за литър. преди данъци. Себестойността на литър гориво е 40 ст. - тук се включват разходите за суровия петрол, заплати, материали, амортизация и всичко останало. Останалото е печалбата на завода
Toчно и аз това щях да напиша....
The standard barrel of crude oil or other petroleum product (abbreviated bbl) is 42 US gallons (34.9723 imp gal; 158.9873 L)
Нереално е 1000л да струва 1227лв. Акциза пък да не говорим....не може да е 60% от стойността на самия петрол...
Не съм икономист, но който ми казва, че нищо не може да се направаи да си ебава майката.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Те куките следващия път може да са 500, ма ние ще сме поне 2000 - на хората им хареса единната проява, а и имам познати, които тоя път ще дойдат. А и куките няма да посмеят да барнат никого, защото ние все пак само сме се събрали, не правим простотии или нещо подобно... така че споко 

Si non confectus, non reficiat.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Те куките следващия път може да са 500, ма ние ще сме поне 2000 - на хората им хареса единната проява, а и имам познати, които тоя път ще дойдат. А и куките няма да посмеят да барнат никого, защото ние все пак само сме се събрали, не правим простотии или нещо подобно... така че споко
Абсолютно. Мой познати не дойдоха, защото смятаха че ще има малко хора и е безсмислено... След като видяха какво е положението сега ме увериха, че ще се включат активно. Вярвам че това ще е лавинообразно и втория протест ще е доста по сериозен.
spacepl написа:Ееее ама като кажете "куките ще дойдат" или "костенурките" ами да идват ве, няма да стрелят с автомати по тълпата или да пускат зарин/зуман. Още по-добре ако има някой със разбит нос - още повече патардия ще се вдигне, а на нас точно това ни трябва (и те го знаят)
Аз нямам абсолютно никакъв проблем да се бия с тея комплексари....това казвам че дотам трябва да се стигне, но срещу тея борбата изисква и малко акъл иначе ше ти напомпат каските като на 14 Януари и видя на другия ден колко бяха нали....
Масимо точно заради тва че се правиме на цивилизовани, а всъщност сме едни истински Бай Ганьовци (с което аз се гордея), ни тъпчат и си прават квото си искат с нас....За това трябва да има и малко кютек за да се чуем. Примерно аз съм изненадам че на орлов мост не дойдоха куките за да ни изтласкат, а видях че имаше и хора около мен които също бяха готови.
А това което най ми хареса на протестта е че имаше само млади хора, готови за борба!!!

- Alpina_fanatic
-
-
BMW120 написа:
Аз нямам абсолютно никакъв проблем да се бия с тея комплексари....

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Alpina_fanatic написа:BMW120 написа:
Е тва вече е лошо, нали знаеш, че като употребиш сила им развързваш ръцете, а те бият по много, оборудвани са и закона е с тях. Губиш още преди да си започнал.
spacepl написа:Alpina_fanatic написа:BMW120 написа:
Е тва вече е лошо, нали знаеш, че като употребиш сила им развързваш ръцете, а те бият по много, оборудвани са и закона е с тях. Губиш още преди да си започнал.
ФАКТ. Но повярвай ми много преди ти да употребиш сила те са го направили вече точно поради факта че закона им е развързал ръцете...
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТИГА ДО БОЙ ! Излизаме единно и си държим на исканията ... затваряме пътища но не се биеме.
На протеста имаше малки деца и ученици. Ще прибият по погрешка някое дете после на нас ще ни тежи на съвеста че ние сме почнали първи. Протест, затваря се центъра на София петък следобяд, затвяря се рафинерията в Бургас и чакаме ... 8 часа си седиме и бъбреме дали M52B28 ще издуха Audi A4 1,8T с чип и така докато не се случи нещо. Боя не е решение, поне засега ... Ако ни докарват до просешка тояга и до него ще се стигне де, но за съжаление, пострадалите ще са между нас и обикновенни полицай, а не тези дето ги возат в S-класа и се тъпчат в офиси 300квадрата ...
На протеста имаше малки деца и ученици. Ще прибият по погрешка някое дете после на нас ще ни тежи на съвеста че ние сме почнали първи. Протест, затваря се центъра на София петък следобяд, затвяря се рафинерията в Бургас и чакаме ... 8 часа си седиме и бъбреме дали M52B28 ще издуха Audi A4 1,8T с чип и така докато не се случи нещо. Боя не е решение, поне засега ... Ако ни докарват до просешка тояга и до него ще се стигне де, но за съжаление, пострадалите ще са между нас и обикновенни полицай, а не тези дето ги возат в S-класа и се тъпчат в офиси 300квадрата ...