Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Имотният пазар
Exclusive89 написа:Предпочитам ето тук https://streamable.com/u5zgbx да си пия кафенцето или вискито, а Вие си сипете биричка в ултра модерния апартамент![]()
Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята..![]()
Винаги бих избрал къща. Разбира се, това е малко през моята камбанария.
П.п и една къща след като е завършена напълно, не иска чак тоооолкова много поддръжка.. ставало се роб на къщата, ама друг път.
Видях на един познат къщата на съседния баир

За краденето около Пловдив, като ходихме да търсим къща в селата, няколко бяха с оставени на вратата ключове

Вътре инструменти и т.н., ключовете уикенда на вратата, да не се изгубят

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
dhtj написа:Къща на село имам... Три омразни момента имам свързани с нея:
1. "На село на чист въздух" да бе да. Айде зимата няма да я броим, ясно е че на село всички се топлят на дърва и смърди, но най мразя пролет и есен тъпите селяни като почнат да си горят листа, треви, всякакви боклуци на двора, за да не се налага да ги возят до сметището. Трупат ги на купчини и ги палят, горят и смърдят по цял ден. Много смърди и няма спасение щом духа в "твоята" посока.
2. На никого не му пожелавам цигани да си купят къщата в съседния двор. И да си купят яки тонколони после. Отново няма спасение. Полиция, актове, глоби, нема промяна братче, продължават с кючеците по цял ден.
3. Два пъти ми е кеф да кося тревата на година. После ми омръзва.![]()
4. По-трудно е за опазване от кражби също. Тровят ти кучетата, разбиват ти гаража, събират ти някой инструмент ако си забравил по двора. Тва беше преди години. Сега с камерите уж се е успокоило положението, ама да не дърпам дявола за опашката.
За три от тия 4 точки имам чувството че причината е че до вас живеят цигани

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Да си вземеш къща е добре, когато станеш на над някакви години, където децата ти идват само на гости.
Иначе ако къщата е малко по-встрани се превръщах в личен шофьор.
От друга страна, аз си взех къща и не ми се връща повече у градО
Може да се развият всякакви хоби та, приятно е по всяко време да излезеш на двора.
Определено е по-скъпо за отопление, аз се отоплявам на пелети и климатици и тока ми, не само от климатици, но имам и други потребления а и жената с старае пералнята никога да не спира, все едно е подписала някакъв договор с производителя, и други консуматори и този месец (декември) платихме по-голяма сметка, около 150 лева. Миналият (ноември) платих 100 лева. Но климатика на долният етаж не спира по цяла нощ...че там живее добитъка (куче) и го гледам като малко дете.
За пелетите харча по около 300-500 килограма на месец, ама това е защото пускам парното сутрин за 2-3 часа и вечер пак за толкова , като това загрява и бойлера (150 литра).
В началото, като нямах идея как се прави, когато си на котел с пелети опуках за един сезон 6-7 тона пелети. Пусках парното като климатик, като ми захладнее-пускам
Сега климатиците поддържат топлината, къщата е с изолация.
Тревата ;ятото я кося всяка седмица, двора за косене е около 300м2, поливането е автоматично. Самото косене отнема около 40 минути , като тревата я давам на комшии, че гледат кокошки, те пък дават яйца (от кокошките де)
Мислех басейн да си копая, но реших по друг начин това с басейна
Абе кефа си е голям, стига разбира се , да няма някоя от горните изброени точки на колегите.
Иначе ако къщата е малко по-встрани се превръщах в личен шофьор.
От друга страна, аз си взех къща и не ми се връща повече у градО

Може да се развият всякакви хоби та, приятно е по всяко време да излезеш на двора.
Определено е по-скъпо за отопление, аз се отоплявам на пелети и климатици и тока ми, не само от климатици, но имам и други потребления а и жената с старае пералнята никога да не спира, все едно е подписала някакъв договор с производителя, и други консуматори и този месец (декември) платихме по-голяма сметка, около 150 лева. Миналият (ноември) платих 100 лева. Но климатика на долният етаж не спира по цяла нощ...че там живее добитъка (куче) и го гледам като малко дете.
За пелетите харча по около 300-500 килограма на месец, ама това е защото пускам парното сутрин за 2-3 часа и вечер пак за толкова , като това загрява и бойлера (150 литра).
В началото, като нямах идея как се прави, когато си на котел с пелети опуках за един сезон 6-7 тона пелети. Пусках парното като климатик, като ми захладнее-пускам

Сега климатиците поддържат топлината, къщата е с изолация.
Тревата ;ятото я кося всяка седмица, двора за косене е около 300м2, поливането е автоматично. Самото косене отнема около 40 минути , като тревата я давам на комшии, че гледат кокошки, те пък дават яйца (от кокошките де)

Мислех басейн да си копая, но реших по друг начин това с басейна

Абе кефа си е голям, стига разбира се , да няма някоя от горните изброени точки на колегите.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
zAcK написа:
Видях на един познат къщата на съседния баир![]()
Доста къщи построили там, преди десетина години имаше само малки къщички/вилички. Много приятно местенце

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Exclusive89 написа:Предпочитам ето тук https://streamable.com/u5zgbx да си пия кафенцето или вискито, а Вие си сипете биричка в ултра модерния апартамент![]()
Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята..![]()
Винаги бих избрал къща. Разбира се, това е малко през моята камбанария.
П.п и една къща след като е завършена напълно, не иска чак тоооолкова много поддръжка.. ставало се роб на къщата, ама друг път.
Недей така,че ние преди да сложим СОТ и камери къщата я обираха 2 пъти, а в нея няма нищо. Ама след като са минали вътре е погром, на никои не го пожелавам, факт е че беше преди години, но
и в момента от време на време ги виждам мангалите как минават и оглеждат кои къщи светят и кои не, няколко вечери подред, но другият факт е,че вече не познавам съсед които да няма СОТ.
И това в малък квартал с къщи преди околовръстното на София.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Много зависи от мястото. Ние имаме къща в малко градче до Търново. Помня един случай само бяха обрали един съсед, но явно бяха разбрали, че има злата и пари скатани. Но беше преди доста години. На мен колата ми стои отключена редовно през деня, а като е 30 градуса е даже със смъкнати стъкла цял ден и не я мисля. Съседи съм виждал да им трябва нещо, палят колата и заминават за 30 минути и си оставят гаражите отворени.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Exclusive89 написа:Не знам за какви кражби говорите, моята къща е НЕобитаема почти 10 месеца годишно, в продължение на почти 10г. все още и едно копченце не е изчезнало. Какво ще откраднат, кухнята или уредите? Твто, спалнята..![]()
Е да не ти се налага да разбираш. По принцип търсят пари, но като няма пари взимат телевизора и всичко по-лъскаво, което може да се продаде на пазара. А, и винаги взимат брадвата, ебаси циганите, сигурно 5 брадви са ми взели.

По-лошото е не какво взимат, а факта че са влизали и ти разхвърлят всичко.
Jordana написа:Иначе за къща съм на подобно мнение , това си е хемороид до края на дните . Постоянно нещо правиш дооправяш ремонтираш и на всеки 7-8 години си в изходно положение по реда на номерата . Практически правиш нещо по тая къща цял живот.
E тва е пресилено.
Две къщи имаме, едната е строена 40те години, другата 70те.
На тази по старата сме сменяли дограма, слагали сме изолация на стените и един ремонт на покрива. + нова порта на двора сложихме тази година и една яма помня че копахме, когато бях малък.
На по-новата не сме правили нищо буквално освен редовните интериорни освежавания и смяна на някой бойлер от време на време, които се правят и в апартаментите.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Exclusive89 написа:zAcK написа:
Видях на един познат къщата на съседния баир![]()
Доста къщи построили там, преди десетина години имаше само малки къщички/вилички. Много приятно местенце
Това вилната зона на Руен ли беше?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Не съм живял в къща, но като цяло това мнение с вечните ремонти е все за къщи тип "дядото е почнал да строи къщата, бащата е стигнал до някъде, сина ще довършва и то вече първото пак е за оправяне". Боядисване на хола или протече кранчето на мивката го има и в апартамента. Имам близък поглед над нещо подобно и докато се измаже и изолира къщата, покрива протече (щото е по най-евтиния начин, на двуцифрен брой години в евро
), хладилника и ТВ-то им изтече гаранцията, развалиха се, и се взеха нови вече и т.н. Бойлера и той май. Имам и разни познати, които си взели къща, но 3 години не могат да се нанесат. Щото всъщност не са си взели къща, а строеж 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
От цигани значително по-лесно да се предпазиш. Там вършат работа сот, локална аларма с известяване по телефона, камери, ключалки и т.н.
Проблемни са тези, които действат по сигнал или външен вид на къщата и колите. Там е трудно да се опазиш.
Проблемни са тези, които действат по сигнал или външен вид на къщата и колите. Там е трудно да се опазиш.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мен лично логистиката ме спря за къща. Нови Хан ей го къде е, но като обхванеш какво ще ти е ежедневието и идеализмът увяхва... Изкарах една седмица вкъщи с поредния ковид, та гледах разни видеа и в едното показаха таблица за поскъпването на имотите, България беше на 6-то място в света. Не в Европа. Темата на видеото беше друга, но ще се разровя, че ми стана интересно.
Дори само денонощния шум е влудяващ. Ходил съм на гости за по няколко часа на големи булеварди и тоя мазохизъм се обяснява само с психически разсторйства... А най-скъпите нови проекти в София в момента всички са на големи булеварди и са около и над 3к евро/кв. И не, супер-дупер 12-камерна дограма не помага.
msi200 написа:vlad0 написа:Още от същото като това на бул Малинов - https://www.dnevnik.bg/gradska_sreda/20 ... _bulfilip/
Въпросът ми е - кой би живял на толкова оживени булеварди? Не ги ли притеснява мръсния въздух и денонощния шум?
Един мой познат, стар строител, казваше: "Българинът иска да си купи имот на шумно и мръсно". Прав е
Дори само денонощния шум е влудяващ. Ходил съм на гости за по няколко часа на големи булеварди и тоя мазохизъм се обяснява само с психически разсторйства... А най-скъпите нови проекти в София в момента всички са на големи булеварди и са около и над 3к евро/кв. И не, супер-дупер 12-камерна дограма не помага.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз вярвам, че няма да паднат повече имотите. Ще паднат, разбира се някои, както през 2009г. В момента искат по 250к евро за тристаен в Овча Купел или 100к за панелна гарсониера в Х.Димитър - това ясно, че няма да го бъде. Но за пазара като цяло срив не мисля, че ще има. Както съм писал многократно - свободните, сивите и корупционните пари са толкова много, че ще държат пазара на имоти с години, ако не стане някакъв друг катализъм. Има сектори, които са 70-80-90% на тъмно, корупцията генерира десетки милиарди годишно, не могат всичко да изхарчат на Малдивите и в Катарино. Имотите винаги ще останат убежище за такива пари - все ми е тая за накякава флуктуация на пазара като на мен не ми е струвал нищо на практика...
Never mistake motion for action...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За да държиш високи цени на пазара в цялата страна по моему трябва да си основния играч. Колко са тия скрити приходи и корупционни пари ебаси?
- TNT
- младши ентусиаст
-