Емиграция и имиграция
Модератор: Общи модератори
Re: Емиграция и имиграция
Плочколепящи и всичкоправещите роботи са по-близо, от колкото си мислите.
Това също ще е временно, парите ще се обезмислят, като всички минем на социалки и роботите ни носят коктейлите на карибите и велинград. Пак ще си измислим някаква йерархия и тия дето могат да са напред, да са по-равни от другите, но не знам точно какво ще е.
В близкото бъдеще обаче, едни 20%, които се възползват от АИ максимално, ще са мноооого добре, последните 20% на социалки също ще са доста добре и пълнежа от 60% ще имат много трудни години.
alx написа: ии е първата такава която изземва възможности за правене на пари без да предлага други на болшинството от хората. тия дето са напред ще дръпнат страшно напред. останалите - ще живеят на социалки. грозно, но голата истина.
Това също ще е временно, парите ще се обезмислят, като всички минем на социалки и роботите ни носят коктейлите на карибите и велинград. Пак ще си измислим някаква йерархия и тия дето могат да са напред, да са по-равни от другите, но не знам точно какво ще е.
В близкото бъдеще обаче, едни 20%, които се възползват от АИ максимално, ще са мноооого добре, последните 20% на социалки също ще са доста добре и пълнежа от 60% ще имат много трудни години.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Лошото е, че масата вярва и се счита за правилно и за всичко.enigma написа:alx написа:alekangg написа:Вашия свят може да се върти около ИИ, ама не е така за всички.
дай сценарии (освен специализиран ръчен труд като лепене на плочки дет се вика) където ии няма да ти изяде главата в близкото бъдеще... аз генерални такива не се сещам. може нещо много тясно специализирано ама... статистически пиши го по-високо платения интелектуален труд за бегАл...
Имате проблем обаче с това елиминиране на човешкия елемент. Тези ИИ модели са обучени на базата на човешко знание и експертиза. Като се махне човешкия елемент - в един момент почват ИИ-тата да се учат едни от други на неща, които сънуват и това е проблем. Това се вижда вече в някои сектори на “интелектуален труд”.
В моята организация не сме и няма и да намаляваме човешкия капацитет - точно обратното . Ама ние винаги сме били lean така или иначе…
Аз съм си пробвал и никога не казва правилния отговор.
Говоря за по-така неща, които не се разбират с 2мин ровене в Гугъл.
Много ми е интересно какво ново ще измисли, освен глупости, говоря за иновация, нов двигател, нещо революционно.
Като каза те просто събират набързо това квото е налично в Гугъл. Ама понякога 5% е грешно, а понякога 5% е вярно или манджа с грозде.
- zAcK
- Старши Алкохолик

-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пишете глупости за не-AI, който имаме в момента. Щото това не е AI
Но дори и сега моделите могат да намират решения на сложни проблеми - от математика до медицина!
Днес FSD на Тесла шофира по 10 милиона километра без инциденти и прекосява САЩ от край до край без намеса.
След година Мъск ще залее света и с Tesla Optimus. Да не говорим колко много компании разработват модели и хардуер за индустрията.
А това, че моделите не знаят отговорите и много бъркат е такава глупост към днешна дата, че дори не трябва да се коментира!
За медицината няма да давам примери, че са хиляди. Ето малко за математика.
https://openai.com/index/gpt-5-mathematical-discovery/
https://www.wired.com/story/a-new-ai-math-ai-startup-just-cracked-4-previously-unsolved-problems/
Но дори и сега моделите могат да намират решения на сложни проблеми - от математика до медицина!
Днес FSD на Тесла шофира по 10 милиона километра без инциденти и прекосява САЩ от край до край без намеса.
След година Мъск ще залее света и с Tesla Optimus. Да не говорим колко много компании разработват модели и хардуер за индустрията.
А това, че моделите не знаят отговорите и много бъркат е такава глупост към днешна дата, че дори не трябва да се коментира!
За медицината няма да давам примери, че са хиляди. Ето малко за математика.
https://openai.com/index/gpt-5-mathematical-discovery/
https://www.wired.com/story/a-new-ai-math-ai-startup-just-cracked-4-previously-unsolved-problems/
Последна промяна zAcK на 30 Мар 2026, 19:45, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
alekangg написа:Много ми е интересно какво ново ще измисли, освен глупости, говоря за иновация, нов двигател, нещо революционно.
На мен ми е интересно ти колко иновации и революции измисли?
Съгласен съм със Spunky, това го говоря отдавна и тук. ИИ ще доведе до нов световен ред рано или късно. Но още не съм видял достоверна теория какъв ще бъде. Тъпото е, че извадихме късмета да сме от преходните поколения. А те винаги са е*ани.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
b_u_b_o написа:
На мен ми е интересно ти колко иновации и революции измисли?Да, тия които ги правят ще се наложи да продължат да се трудят.
Тия, които измислят иновациите не идват от нищото - нали и те често пъти почнали някога от някакви начални позиции - които сега масово се елиминират. Ако не се изгради ново поколение от експерти в съответните области - бъдещето хич няма да е толкова розово, колкото си представяте
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- zAcK
- Старши Алкохолик

-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
enigma написа:b_u_b_o написа:
На мен ми е интересно ти колко иновации и революции измисли?Да, тия които ги правят ще се наложи да продължат да се трудят.
Тия, които измислят иновациите не идват от нищото - нали и те често пъти почнали някога от някакви начални позиции - които сега масово се елиминират. Ако не се изгради ново поколение от експерти в съответните области - бъдещето хич няма да е толкова розово, колкото си представяте
Никой не казва, че всички професии ще изчезнат. Просто работните места или ще намалеят значително,
или ще трябва да се измислят напълно нови отрасли и т.н., които в момента нямам представа какви биха били
Тия, дето измислят пак ще си измислят, ама ще са много малко. Те и сега не са много
Отделно, според Мъск, Алтман, Амодей и т.н. ще имаме истински Artificial General Intelligence до макс 2-3 години
Това ще направи на пух и прах всички измислящи! И като гледам с какви темпове се развива всичко, нищо чудно.
Дори само като гледам Google какви неща правят през ден, направо не е истина
А има още стотици компании, които в момента работят в тая посока.Ей го, от миналия ден - https://research.google/blog/turboquant-redefining-ai-efficiency-with-extreme-compression/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!