Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от DLVasilev » 22 Апр 2020, 4:54

zAcK написа:
bum_bum написа:С автобус или влак. Има някакъв дежурен ушев на който трябва да обясниш причината, но него в общи линии не го интересува особено какво му приказваш.

steeN написа:Да, парадоксално с автобус и влак няма проблем щото вървят реклами на автобусите по радиото.

Започвам да се чувствам все по-тъп :conf: Т.е. мога да се набутам с 50 човека в един автобус, но не мога да отида с колата до вилата, или на разходка из Родопите, където няма никой :banghead: :banghead: :banghead:

Аз също усетих спонтанна загуба на мозъчни клетки. Уж връщали...тея и те не знаят какво искат

c04 написа:
DLVasilev написа:Или пък да търся камионджия да излизам като бежанец от софия :mhihi:

Прати се с куриер :mhihi:

Мислих го :mhihi: В един надупчен кашон :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Апр 2020, 6:19

steeN написа:
drago_pavlov написа:...

Къде е изненадата? Ако не го правят това, никой няма да спазва КПП-тата.

Ами убийци и откраднали милиони ги пускат под домашен арест или под гаранция, после духват безследно... А за минаване на едно кирливо КПП си "висока обществена опасност" и те задържат под стража за постоянно... Вероятно 24 ч + глоба не са достатъчни и после тоя обществен враг номер 1 ще съсипе държавата като излезе, та го задържат за постоянно. Минимум 15 години трябва да му дадат...
Имайки предвид, че сме в България, може би няма изненада...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 22 Апр 2020, 7:33

Никой няма да осъдят, ако сам не се признае за виновен. Чул човека да минава, пък полицая казал да се връща и някой е изкочил пред колата му, както обичат да скачат и спират коли. Забраната за връщане си беше чисто репресивна и някакъв опит за реванш на дребно.
Както съм казвал и преди много рано и много тежки мерки наложиха. Другите ги отменят, нашите се чудят какво да правят, защото са наясно, че втора вълна не ни мърда.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 22 Апр 2020, 8:52

Хубаво е, че все повече хора започват да проглеждат и да си променят мнението. Това ни доближава до нормалния живот.
ID A написа:Както съм казвал и преди много рано и много тежки мерки наложиха. Другите ги отменят, нашите се чудят какво да правят, защото са наясно, че втора вълна не ни мърда.

То па едната вълна ако ще е още от същото.... Сега да ги видим дали ще се бият в гърдите колко добре са реагирали. Спасението на Годжи и Борисов е жегата през лятото силно да ограничи вируса и симптоматика на масите, доколкото я има.
Честно казано ако до 13-ти май отворят всичко и не дойде втора вълна, може и да им се размине на глупаците. Но разбира се те не обичат да грешат, особено с пика дето трябваше да дойде, затова тестват колкото могат повече в момента, за да симулират увеличение. СКОРО И МЕДИИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИМ ПОМОГНАТ! Насраха се, но то какво друго да стане с щаб от коремни хирурзи.

Да бяха оставили хората да могат да ходят на слънце и чист въздух, да спортуват самостоятелно...можеше и да ги призная, че мислят за нашето здраве. Но е ясно, че не мислят. Или може би само за коремните ни органи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 22 Апр 2020, 9:27

sub_eleven написа:Да бяха оставили хората да могат да ходят на слънце и чист въздух, да спортуват самостоятелно...можеше и да ги призная, че мислят за нашето здраве. Но е ясно, че не мислят. Или може би само за коремните ни органи.

Да бе баси к'во е това нещо, даже на терасата като се покажеш ти пишат акт що не си с маска :kuku: Ти верно ли си вярваш на това което написа и от кога не се излизан навън в реалността ? Аз до сега не съм видял да ме изгонят от парка като ходя да бягам(а го правя 3-4 пъти седмично) или да караме колело със семейството. Много ми е смешно ей така някой като започне да си фантазира и да плюе яко как не можело да се излиза, как едва ли не всички са заключени по домовете и на входната врата ги чака генерала с няколко милиционера. В много държави включително и съседките ни е забранено да се излиза от домовете по основателни причини, пращат се смси и какви ли не още тъпотии, но трябва задължително да сернем по нашите въпреки че мерките, които се прилагат са да не кажа едни от най-леките. Ама щото са написали актове на някакви тумби пишлемета дето пият бири по парковете, заключихме че всички сме под катинар :no:
Баща ми който живее в Лондон и е същия - обяснява ми как при нас всичко било затворено, не можело човек да излезне на слънце да се разходи, а през това време му пращам снимки от парка как караме колела с децата, а той чака в един магазин на 20км от тях понеже са отворени само на определени места :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 22 Апр 2020, 9:46

Същината е да те оставят и да е разрешено да го правиш. Не да скалъпваш декларации за да ходиш на планина и да си все едно престъпник?! Да правиш кофички пред блока и да се оглеждаш през рамо, все едно си престъпник. В тая държава все трябва да не си изряден и да си уязвим

Радвам се, че спортуваш. Спокойно, не съм се затворил в нас, не бих го допуснал с цената на живота ми. Не ми трябва живот ако ще го прекарвам в апартамента.
Последна промяна sub_eleven на 23 Апр 2020, 6:54, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 22 Апр 2020, 9:48

sub_eleven написа:...

Човек, няма значение дали вярваш или не във вируса, той е факт. И смъртността със сигурност е висока, щом използват ледени пързалки и хладилни камиони някъде си, защото не смогват.
Просто и кпп-та и забраните за влизане освен два часа сутрин и вечер бяха безмислени, освен за дребните душички с някаква власт, за да покажат кой командва.
Аз все още не виждам каква е крайната цел. Да изградим свободна от вируса зона, като всички минем под карантина ли, да чакаме май/юни и вируса сам да изчезне ли или бленуваната ваксина? Виждам как се раздават с лека ръка пари на полицаи и медицински лица, а първите реално са се покрили - справка движението в София, където горе долу сме на ниво мутренските години. Смъртта на Милен Цветков също е в резултат на липсата на полицаи на пътя. Медиците - както има хора на които дължим много, така е и пълно със скатавки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 22 Апр 2020, 9:49

don_gori написа:
sub_eleven написа:Да бяха оставили хората да могат да ходят на слънце и чист въздух, да спортуват самостоятелно...можеше и да ги призная, че мислят за нашето здраве. Но е ясно, че не мислят. Или може би само за коремните ни органи.

Да бе баси к'во е това нещо, даже на терасата като се покажеш ти пишат акт що не си с маска :kuku: Ти верно ли си вярваш на това което написа и от кога не се излизан навън в реалността ? Аз до сега не съм видял да ме изгонят от парка като ходя да бягам(а го правя 3-4 пъти седмично) или да караме колело със семейството. Много ми е смешно ей така някой като започне да си фантазира и да плюе яко как не можело да се излиза, как едва ли не всички са заключени по домовете и на входната врата ги чака генерала с няколко милиционера. В много държави включително и съседките ни е забранено да се излиза от домовете по основателни причини, пращат се смси и какви ли не още тъпотии, но трябва задължително да сернем по нашите въпреки че мерките, които се прилагат са да не кажа едни от най-леките. Ама щото са написали актове на някакви тумби пишлемета дето пият бири по парковете, заключихме че всички сме под катинар :no:
Баща ми който живее в Лондон и е същия - обяснява ми как при нас всичко било затворено, не можело човек да излезне на слънце да се разходи, а през това време му пращам снимки от парка как караме колела с децата, а той чака в един магазин на 20км от тях понеже са отворени само на определени места :wave:

Тука в в един малък град като Карлово през почивните дни са наложени 114 глоби за маски и разходки, но иначе всичко е точно :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 22 Апр 2020, 10:01

ID A написа:И смъртността със сигурност е висока, щом използват ледени пързалки и хладилни камиони някъде си, защото не смогват.

Ееее, едно и също си повтаряме... През няколко страници. Като не ти дават да си погребеш близките, то е ясно, че ще ползват камери, камиони, пързалки ..... Къде да идат тези трупове, които се е оказало, че са позитивни?

Смъртността е 0.3%, вече дори спорят и изчисляват, че е по-ниска.

А какво стана с децата, никой не коментира? Малко сте егоисти в моите очи, да знаете. Не мислите изобщо за тях.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Апр 2020, 10:05

don_gori написа:...

Вярваш или не, забраната за парковете е факт и някои от тях са оградени дори с лента, да не може изобщо да се влезе. С децата ходихме много пъти в една гора близо до София, дето нямаше жива душа. Предпоследния път на входа на селото, което е преди гората имаше полицаи и ме пуснаха с уговорки, "на моя отговорност" и тн. Последният път беше този уикенд и ми казаха по-добре да се прибирам и да пия една ракия... Много са ларш, няма дума. А в гората са вирус до вирус.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 22 Апр 2020, 10:16

seimo написа:Тука в в един малък град като Карлово през почивните дни са наложени 114 глоби за маски и разходки, но иначе всичко е точно :yes:

И аз живея в що годе малък град Хасково и тук пишат глоби за подобни неща, а и няма как при положение че има заповед. Въпроса е че като отидеш в парка да побягаш няма кой да ти каже защо не си с маска или няма да бягаш ела сега да ти напиша акт. Понеже не съм спирал да ходя по парковете с децата и виждам как младежи на по 19-22 години ходят по групички от 5-6 човека на лаф моабет, все едно живеят 1 година назад. Еми нормално полицая да ги привика и или ще ги изгони или ако се правят на тарикати ще им пише акт. В подобни ситуации трябва да има разбиране и от 2те страни, когато тази на нарушителя (демек ние) прекали е нормално да последват наказания и после рев :D
Сигурно и има значение на какъв човек ще попаднеш, но мисълта ми беше че нещата при нас са поносими и реално човек не е лишен от много, за сметка на други държави. Просто при нас мерките влезнаха в сила доста по-рано, което според мен облекчи цялостната картина, отделно края на тази седмица се очаква да разрешат разходките по парковете и планините.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 22 Апр 2020, 10:31

don_gori написа: отделно края на тази седмица се очаква да разрешат разходките по парковете и планините.

Еми, дано да си прав. Това ще поуспокои много от хората. Само за безработните няма да промени нещата, но това е друга тема.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Апр 2020, 10:35

Изведнъж всички станаха трениращи спортисти по паркове и планини :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 22 Апр 2020, 10:44

https://dnes.dir.bg/svyat/velikobritani ... espiratori

Тея респиратори кога да ги очакваме :mhihi: Май англичаните правилно си биха шута от ЕС, събират некви огромни суми, после докато измъдрят кое е най-доброто и той вируса минАл :ok: Ей така се прави, добре че поне си имаме шивашки цехове че ако трябваше дачакаме партидата от ЕС можеше да сменим няколко правителства :mhihi:

P.S> Опа другите малумници :mhihi:
https://corner.dir.bg/futbol/szo-savetv ... toto-lyato

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 22 Апр 2020, 11:17

Много хора намериха причина за жалкото си съществуване във вируса и ограниченията от него.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата