България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 27 Окт 2021, 21:57

Колкото по-голяма и по-черна кола караш, толкова повече уличен респект имаш :D. И аз като бях с астрата много не ме зачитаха за човек, ама с бмв-то, макар и стара 39ка, по-рядко се случва някой да ми свири и псува, ама си се случва де, вече е стара кола.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 27 Окт 2021, 22:19

Карат си и тука здравата, не си мислете, че всички са божи кравички и не смеят главица да надигнат. Все пак това е родината на тунинга, а не всички ходят по пистите да раздават газ.
Според мен причината такива изпълнения да са по-'инкогнито', отколкото в България, е че тук буквално всеки е на кола. Лелки, чичковци, бабички и азиятци :mhihi: , на които въобще не им е до изпълнения, просто съставляват по-голямата част от трафика. Докато у нас бадките се набиват повече на очи.
Скоростта на средностатистическия водач също е сравнително еднаква сравнено с България. Първо, няма магистрали с ограничение 55 м/ч. Има пътища, които приличат на българска магистрала - еднопосочен път с две ленти в посока + аварийна, но те не се водят магистрали. Второ, никой не кара реално с тая скорост. По така описаните пътища скоростта най-често е около 70.
На мен "рекордът" ми е по такъв път с ограничение 50 - хванаха ме с 78. Пуснаха ме с пожелание за приятна вечер, защото беше почти полунощ (нямаше никой друг на пътя) и нямам предишни провинения (clean record). Имам роднина полицай, който обаче ми каза, че те никъде не отбелязват, че са спрели и пуснали някой, така че, теоритично, докато не свършиш някоя страшна глупост, можеш вечно да минаваш по тънката лайстна :lalala:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Окт 2021, 9:50

И като бях там ми казаха - 5/7 отгоре няма никакъв проблем.

Това е защото не сте били на H20 уикенд в Ocean City, MD.
Улиците(прав булевард с по 4-5 ленти в посока) бяха като от втората част на Fast & Furious, когато събраха супер много бегачки в едно хале и след това излезнаха изведнъж.
Бърнаути по светофарите, гонки, имаше супер много полицай под прикритие и въпреки тези мерки, всички тези неща се случваха.

https://www.youtube.com/watch?v=HxTV5ZB ... nnel=ILBTV

https://www.youtube.com/watch?v=hPJuT4N ... rispyMedia

Бил съм там 2 години и буквално слагахме столчетата на тротоара и се наслаждавахме :twisted:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 28 Окт 2021, 10:11

Никъде другаде по света не съм виждал такова озлобление зад волана, като тук. И това според мен е главната причина за всичко.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Окт 2021, 14:52

MapkoB написа:Първо, няма магистрали с ограничение 55 м/ч. Има пътища, които приличат на българска магистрала - еднопосочен път с две ленти в посока + аварийна, но те не се водят магистрали. Второ, никой не кара реално с тая скорост. По така описаните пътища скоростта най-често е около 70.

… ти май не си карал по цивилизованите щати по източното крайбрежие. Почти никъде няма ограничение над 55… кара се със 65 и със 70 особено около първо число всеки месец гориш със 150-200 долара глоба и средно 150 долара отгоре на гражданската за 7 години…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от MapkoB » 28 Окт 2021, 15:53

alx написа:
MapkoB написа:Първо, няма магистрали с ограничение 55 м/ч. Има пътища, които приличат на българска магистрала - еднопосочен път с две ленти в посока + аварийна, но те не се водят магистрали. Второ, никой не кара реално с тая скорост. По така описаните пътища скоростта най-често е около 70.

… ти май не си карал по цивилизованите щати по източното крайбрежие. Почти никъде няма ограничение над 55… кара се със 65 и със 70 особено около първо число всеки месец гориш със 150-200 долара глоба и средно 150 долара отгоре на гражданската за 7 години…

Доooбре, ще му кажа :help:
I-84, 90, 93, 95, 195, 295, 495, Rt. 3, 6, 44 и тънъ и тънъ да не изброявам, всеки може да си отвори гугъл мапс и да види. Тия пътища сигурно са по първобитните щати по северното крайбрежие. Да не говорим, че в частта им в Мейн ограничението е не 65, а 75. Хванеш ли пък Turnpike, с 80 ще си от бавните...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Окт 2021, 16:22

Преди години бях гледал предаване за това как правят аутобана(знам къде в света тая дума значи точно това, което пише :mhihi: )и имаше Американци, които хващаха пътя до Европата за да покарат спокойно без ограничения на този аутобан. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Окт 2021, 16:26

MapkoB написа:
alx написа:

Доooбре, ще му кажа :help:
I-84, 90, 93, 95, 195, 295, 495, Rt. 3, 6, 44 и тънъ и тънъ да не изброявам, всеки може да си отвори гугъл мапс и да види. Тия пътища сигурно са по първобитните щати по северното крайбрежие. Да не говорим, че в частта им в Мейн ограничението е не 65, а 75. Хванеш ли пък Turnpike, с 80 ще си от бавните...

абе пич- коментирах, че "няма магистрали с ограничение 55"... ето ти статистиката... и ограниченията... и с колко карат 50%... и другите...

https://www.motorists.org/ma-speed-limits/

ама аз кво знам- америка само на картинка съм я виждал...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Мнение от peshehodetz » 28 Окт 2021, 16:49

Top Gun Maverick написа:Преди години бях гледал предаване за това как правят аутобана(знам къде в света тая дума значи точно това, което пише :mhihi: )и имаше Американци, които хващаха пътя до Европата за да покарат спокойно без ограничения на този аутобан. :mhihi:

Вярно е това дори аз имам колеги които го правят, но по точно хващат пътя до Германия, щото извън нея си има навсякъде ограничения и то доста по яки от тези в Америка, да не говорим че и глобите са по солидни. То не че и в Германия не слагат понякога ограничения по аутобаните, но това няма как да го знаят такива които не са го видяли лично.
keep walking

Потребител
Аватар

Мнение от MapkoB » 28 Окт 2021, 17:08

Добре, че дойде американецът да ни покаже... всички пътища в Масачузетс с ограничение над 55 :mhihi:
Под "няма магистрали с ограничение 55" аз визирах разликата между highway и freeway и как "highway" означава по-скоро 'скоростен път' по нашенски. Но ти си запознат, знам.
А "почти никъде няма ограничение над 55" просто не е вярно, защото аз не мога да си представя да ида никъде реално без да стъпя на път с ограничение над 55, поне за малко.
Спирам, че разводнихме темата.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Окт 2021, 17:12

Под знам съм имал предвид знаем, но коректора е поправил.
Ами да, то баш аутобана си е само в Германия, а ограничения има и то на не малко места между другото или поне аз съм уцелвал доста. Колегите, които живеят там или ходят по-често ще знаят повече. Но е и тереснл да видиш как трафика си кара с бърза скорост и изведнъж като се наближи ограничение всички си спират плавно. Няма такива някакви дай да караме сега с 20 над ограничението, намалят плавно ако ще от 200 на 60 и карат макс с 65. Камери обикновено няма.
А в Австрия ченгетата много долни, още имат от ония пистолети радари, които насочват на където им падне и...те застрелват. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 28 Окт 2021, 17:17

Само да отбележа че като отвориш тубата да гледаш гонка мотор срещу мотор 90 процента са от Америка :mhihi: . И 99 процента са по тениска :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Окт 2021, 17:21

Само да отбележа, че като отвориш тубата да гледаш как ченгетата хващат някакви боклуци бягащи от тях с коли или мотори, 99%-та са от Америка. :mhihi: Та следва да се отбележи, че колкото и трудно да се хващат моторите заради липсата на номер, там най-лесно ги хващат. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 28 Окт 2021, 17:32

А да и това :mhihi: Сигурно ги гонят да им връчат златния талон :mhihi: То е ясно че сме в топа селяндурщини по пътя, но по мрънкяне сме намба уан :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 28 Окт 2021, 17:44

seimo написа:А да и това :mhihi: Сигурно ги гонят да им връчат златния талон :mhihi: То е ясно че сме в топа селяндурщини по пътя, но по мрънкяне сме намба уан :mhihi:

преди, сега и завинаги!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата