Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Re: Мотористите във форума!
Може би тук е темата, а може би скоро си мислех да пусна нова тема в "страхотни истории" нищо че е за двуколесни.
Една ваканция на село братовчеда взел на дядо ни Балканчето. Вика ме, ще идваш ли с мен? Казах му, ако даде и на мен едно кръгче.
На средата на "маршрута" свърши горивото и на връщане бутахме...
Имах книжка, ама само В, като нямаш гараж става трудно, та даже не ти се и мисли, ама звяра в мен от време на време се пробуждаше. Изкарах и А без бюджет за машина, ей така с желание. Харесах едно Kawasaki KLE, държах го на платен паркинг с навес, за всякакви двуколесни, та на него се понаучих. От време на време виждах по някое BMW на пътя, ама рядко. Викам си, това ще е марката. Поразучих що за модели правят, спрях се на GS. Универсален, с доволно място за багаж, куфари. Ходих един път до Сапарева баня да пробвам един. да видя що за чудо е. Беше на над 200k km. А как дърпаше... с кардан, куфари, подгрев, ABS, серво и още кво ли не.
В един определен момент, имах бюджета, жената ми вика, абе ти съвсем си изперкал... ама аз си знам. Все пак в тоя живот се живее не само за близки и роднини, а той изтича в канавката с всеки изминал ден и ако нещо си направил и за себе си, значи добре. Поне ти ще го оцениш. Та вече шеста година се гледаме и поддържаме. Един познат ми разправяше като си вземеш 100кс мотор забравяш за разход под 5 ами над 5 ми е само градското. То зависи и от човека, не само от машината.
За багажа мога да споделя доста - палатка, спален чувал, шалте, къмпинг столче, газов котлон + всичко за уикенд на къмпинг е минимума. Тавана е кашон (не голям) с празни буркани, 22" ТВ + скара бира и разни други глезотии. Един роднина като ме видя, какво продължавам да вадя ме пита ти това от мотора ли? Казах да, нося си и инструменти, дъждобран и покривало като минимум.
Та търсиш ли, ще намериш, желание трябва! Между двата има 40кг разлика, но при изпреварване на камион, с аеродинамика на тухла, на муцуната винаги ме блъска вятъра и започвах да се боря с машината, с GS това нещо го няма. Просто минавам и продължавам. Та по-тежкия е и по-комфортен, по-малко скача ако мина през неравност.
Една ваканция на село братовчеда взел на дядо ни Балканчето. Вика ме, ще идваш ли с мен? Казах му, ако даде и на мен едно кръгче.
На средата на "маршрута" свърши горивото и на връщане бутахме...
Имах книжка, ама само В, като нямаш гараж става трудно, та даже не ти се и мисли, ама звяра в мен от време на време се пробуждаше. Изкарах и А без бюджет за машина, ей така с желание. Харесах едно Kawasaki KLE, държах го на платен паркинг с навес, за всякакви двуколесни, та на него се понаучих. От време на време виждах по някое BMW на пътя, ама рядко. Викам си, това ще е марката. Поразучих що за модели правят, спрях се на GS. Универсален, с доволно място за багаж, куфари. Ходих един път до Сапарева баня да пробвам един. да видя що за чудо е. Беше на над 200k km. А как дърпаше... с кардан, куфари, подгрев, ABS, серво и още кво ли не.
В един определен момент, имах бюджета, жената ми вика, абе ти съвсем си изперкал... ама аз си знам. Все пак в тоя живот се живее не само за близки и роднини, а той изтича в канавката с всеки изминал ден и ако нещо си направил и за себе си, значи добре. Поне ти ще го оцениш. Та вече шеста година се гледаме и поддържаме. Един познат ми разправяше като си вземеш 100кс мотор забравяш за разход под 5 ами над 5 ми е само градското. То зависи и от човека, не само от машината.
За багажа мога да споделя доста - палатка, спален чувал, шалте, къмпинг столче, газов котлон + всичко за уикенд на къмпинг е минимума. Тавана е кашон (не голям) с празни буркани, 22" ТВ + скара бира и разни други глезотии. Един роднина като ме видя, какво продължавам да вадя ме пита ти това от мотора ли? Казах да, нося си и инструменти, дъждобран и покривало като минимум.
Та търсиш ли, ще намериш, желание трябва! Между двата има 40кг разлика, но при изпреварване на камион, с аеродинамика на тухла, на муцуната винаги ме блъска вятъра и започвах да се боря с машината, с GS това нещо го няма. Просто минавам и продължавам. Та по-тежкия е и по-комфортен, по-малко скача ако мина през неравност.
Ultimate Riding Machine
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
mr_petroff написа:Колеги, с какво почиствате слюдите на каските си?
Вода и хартия, а химия, каквото има в тях.

На бензиностанция, намокрям парче хартия, с вода от лейката и я лепвам на визьора, за едно кафе време, паркираните насекоми са накиснати и бавно, без резки движения се свалят от визьора. При необходимост, минавам и със суха хартия.

NiksGS написа:Може би тук е темата, ....
Една ваканция на село ..
12- 13 годишен, трябва да съм седнал на Симсоня. Най - безгрижните години, децата са откриватели, нямат история и опит зад гърба си и естествено няма преднамереност в действията. Тогава, до ден днешен, изпитах най-голямото удоволствие от карането на мотор. Вятъра в косите, които имаш, по шорти и тениска. Днес основният и необходим филтър, за да изпитам същото удоволствие е носенето на каска и екипировка. Въпреки машините, които можем да караме и скоростта, която да постигаме и т.н. От едната страна на селото шосе, от другата горски път, трафик няма, кеВ..

NiksGS написа:разход под 5 ами над 5 ми е само градското. То зависи и от човека, не само от машината.
Колко разход прави на трип, например при някаква средна скорост, по борд?..
NiksGS написа:За багажа мога да споделя доста - палатка, спален чувал, шалте, къмпинг столче, газов котлон + всичко за уикенд на къмпинг е минимума.
В мечтите ми е, нещо подобно като оборудване и спане по къмпинги.

NiksGS написа:.. но при изпреварване на камион, с аеродинамика на тухла, на муцуната винаги ме блъска вятъра и започвах да се боря с машината, с GS това нещо го няма. Просто минавам и продължавам. Та по-тежкия е и по-комфортен, по-малко скача ако мина през неравност.
Мислих си го това, голямото верно е стабилно на пътя, отделно скоростта, с която може да изтегли, богатото оборудване с нови технологии и т.н.
Веднъж, на излизане от Казанлък, в посока Сливен, ме изправари двойка с баварец, оборудвана от-до , неоновите якета, каски, всичко БМВ.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
12- 13 годишен, трябва да съм седнал на Симсоня
- на повече съм бил, ама пък спомените са един път
- минимума е 4,3 засичано на колонка, това при 120км/ч постоянна или не под 100 но рядко го карам така
при 90 - 100км/ч поддържана към 4,7 - 4,8л/100км
в града 7+ зависи от задръстванията, ама избягвам
ако правилно са настроени хлабините на клапаните и са синхронизирани 2-те клапи механично
Засега, имам само куфари. А и все още, отказвам да остарея и не се виждам, край потока в палатката, въпреки ползата, която би донесло това за душата. Юли отскочих до Родопа, Рила, Пирин, разтоварих в Девин и три дни само каране..
- аз палатката, шалтето, спалния чувал и столчето ги слагам в най- голямата суха торба и я слагам на мястото на топ касата с 2 плоски ластика
Веднъж, на излизане от Казанлък, в посока Сливен, ме изправари двойка ...
- И за тоя си мечтая, ама със сегашните приходи/ разходи няма как, иначе да, дизайн, съотношение мощност/ маса това е най- доброто, най- комфортното. Не само задади двигателя, там има неща които малко други имат като радио, централно заключване + куфарите, ел. слюда, адаптивен ксенон и още глезотии за дълъг път.
Някой слънчев ден, ако е рекъл тоя отгоре...
- на повече съм бил, ама пък спомените са един път

- минимума е 4,3 засичано на колонка, това при 120км/ч постоянна или не под 100 но рядко го карам така
при 90 - 100км/ч поддържана към 4,7 - 4,8л/100км
в града 7+ зависи от задръстванията, ама избягвам
ако правилно са настроени хлабините на клапаните и са синхронизирани 2-те клапи механично

- аз палатката, шалтето, спалния чувал и столчето ги слагам в най- голямата суха торба и я слагам на мястото на топ касата с 2 плоски ластика
Веднъж, на излизане от Казанлък, в посока Сливен, ме изправари двойка ...
- И за тоя си мечтая, ама със сегашните приходи/ разходи няма как, иначе да, дизайн, съотношение мощност/ маса това е най- доброто, най- комфортното. Не само задади двигателя, там има неща които малко други имат като радио, централно заключване + куфарите, ел. слюда, адаптивен ксенон и още глезотии за дълъг път.
Някой слънчев ден, ако е рекъл тоя отгоре...
Ultimate Riding Machine
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Те ви една италианска красавица.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Пристигнаха ми часовниците на симсоня

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Мераклийски са.Тоя десния да го превъртиш.И някоя снимка да пуснеш на резултата.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За първи път виждам оборотомер на симсонк. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Е то е което си избереш
) Или оборотомер или скоростомер. Двата ако са зедно нема да е симсонче.
И до 100 км/ч нямам спомен да е бил. Не беше ли такъв оригинално ?
https://www.maxiscoot.com/en/product/sp ... s70-122404

Хм,хм...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:Е то е което си избереш) Или оборотомер или скоростомер. Двата ако са зедно нема да е симсонче.
Не е което си избереш, и двете, дедо попе, и двете. На десния капак на двигателя влиза жилото на километража, за оборотомера влиза на левия капак, стига да има такава опция. Иначе мисля по-късните или Ендуро версиите са с километраж до 100, вероятно и 70 кубиковата версия също е с такъв. Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Може. Не споря. Симсонче с оборотомер не съм виждал. Па не е като да съм виждал едно, две. Което не значи, че е нямало такива.А че може да се сложи е друг въпрос. Не е ли целта като оригинално да стане?
Хм,хм...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Има заводски версии с оборотомер, както и калници в цвета на мотора. Но не съм сигурен дали са продавали такива в България. Аз гоня такава версия, та що годе стоя около оригинала, с малки изменения.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
drifty написа:...Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа.
Ко каза, ко, тая тротинетка ще вдига 100 ли?

- Kroki
- Дон Кроки
-
Той е с 70цц 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа:drifty написа:...Моя оригиналния беше до 80, ама вече няма да върши работа.
Ко каза, ко, тая тротинетка ще вдига 100 ли?
Не знам, ще се разбере, но 80 би трябвало да ги подмине без проблем. 70цц е, на хартия трябва да качи оригиналната си мощност с близо 50%, плюс това има добавена допълнителна повишаваща предавка, та ще видим. Има и още един мод, който лесно може да се направи.
Иначе имам познат с малко по-модифицирано симсонче, до към 120км/ч върви, 100 ги поддържа без проблем. Но той е много навътре в силовия тунинг на двутактови машини.

- Kroki
- Дон Кроки
-
Тоест с колко скорости ще си 4 или 5 ?