Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Mollov » 25 Окт 2019, 16:35

Моджо написа:Повтарям си питането.
Къв е проблема лятото да си караш със зимни гуми? М? Ама не нещо от типа ЕЖК. Факти, моля.
Тая работа с опечени гуми, станали на кокал, повече се износвали лятото, не е вярна. Доказано по емпиричен път.
Друго ?

Нещата са доста относителни, но фактите са такива... зимните гуми са с по-мек каучук и поради това в най-силните летни месеци имат условия да се износят прекомерно. Не е вярно, ама е баш така. Гумите не стават "на кокал", но е факт, че ако автомобила се кара много интензивно, горещият асфалт им влияе... Според това каква точно марка и модел вземеш, износването може да е много, може да е малко... след 2 летни сезона, когато дойде зимата, може и да се пребиеш (при определена ситуация), а може и да оцелееш. Всичко е относително, факти трудно ще се извадят. Все едно очакваш някой да ти каже - аз карах така и така и не се претрепах, или стана точно обратното. Няма как.

Проблемите със зимните гуми през лятото не са свързани само с износването им... шарката, ламелите и прочие са неща, които лятно време в определени атмосферни условия и скорост на движение НЕ искаш да имаш...

Не е случайност, че всесезонните гуми стават все по-добри и все по-ефективни 365 дни от годината, но там всичко е предвидено...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Окт 2019, 16:37

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Окт 2019, 16:53

Колега, Моллов, съгласен съм с това, което казваш. Но нещата не са толкова трагични колко ги изкарват по форумите. Чак се мерят средно дневни температури дали е дошло времето за зимни и ако, не дай боже, лятото закъснееш с летните, край, преебал си гумите и си се утрепал. Естествено, че има разлика при гранични и критични ситуации, ама...
Дон Диего, ти така ли караш? Знам, че го можеш))) Карай си нормално да видим ко ша стане. Аз ги сменям, препоръчвам да се сменят, но не е фатално лятото да си със зимни. Виж, обратното е недопустимо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Окт 2019, 17:02

Ти поиска разлики, аз показвам какво обясняват от любимата ни марка. Просто при този тип тестове нещата са очевидни и най-лесно да се направи съпоставка кое как се държи когато не е в сезон. Вече износванията са относителни и тясно свързани с това как и къде се кара колата.
Аз също сменям и винаги ще сменям, затова не ме интересуват мнения дали е окей и какво би станало. Навремето като лапе имах едно В4 quattro, с не много стари зимни гуми на всеки завой можех да го дрифтя с минимално подаване на газ :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 25 Окт 2019, 17:15

Моджо написа:Колега, Моллов, съгласен съм с това, което казваш. Но нещата не са толкова трагични колко ги изкарват по форумите. Чак се мерят средно дневни температури дали е дошло времето за зимни и ако, не дай боже, лятото закъснееш с летните, край, преебал си гумите и си се утрепал.

Имай предвид, че много от сравненията (като това по-горе на BMW) се правят с премиум гуми... какво остава, ако понижиш нивото и паднеш на по-слаби характеристики... чак да мериш средно дневни температури и т.н. е абсурдно, но от гума до гума има разлика и общо взето нещата не са такива, защото някой така му е кеф... има много логика в тия разделения на зимни, летни и т.н...

Факт е, че ако не ѝ се доверяваш прекалено и си внимателен шофер, зимната гума през лятото ще си напълно ОК... въпросът е колко зимни сезона ще искаш да я караш? Защото ако е повече от 1-2, нещата отиват в кофти посока. Карал съм зимни гуми през зима, преди която предишните два летно-зимни периода гумите са били целогодишно на автомобила. Това им беше 4-тата зима на тия гуми и нещата бяха доста трагични.

Но нещо друго е по-лошо.... карат зимно време (или при леки зимни условия, остатъчен сняг по улиците) с летни гуми... това вече си е предпоставка за проблеми от всякакъв характер. Най-много обичам някой да каже - Това е джиБка, 4х4, карай с летните, ОК ще си....

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Окт 2019, 18:27

Mollov написа:Най-много обичам някой да каже - Това е джиБка, 4х4, карай с летните, ОК ще си....

Ще успее да потегли, със спирането е проблема :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 25 Окт 2019, 20:59

Bogat-Beden написа:
Mollov написа:Най-много обичам някой да каже - Това е джиБка, 4х4, карай с летните, ОК ще си....

Ще успее да потегли, със спирането е проблема
Няма проблем! А на бас, че ще спре? ;-)

Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 25 Окт 2019, 21:11

Муахахаа зависи за какво говорим.. ако говорим от 170 до 0 при 35 градуса температура на въздуха по сред лято (60+ на асфалта) почва да ти работи ABS-a някъде като си свалил до 120... и не спира докато не отпуснеш за момент да се поохладят... та този момент е допълнителни метри, освен метрите, които по принцип си има със зимните. :mhihi:

Надявам се, че ви стана ясно :mhihi:
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от Dextuar » 25 Окт 2019, 22:21

Нещо ме кара да си мисля, че със зимните този нямаше да спре...

https://www.facebook.com/groups/otofun/ ... 61?sfns=mo

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 26 Окт 2019, 0:46

Моджо написа:Повтарям си питането.
Къв е проблема лятото да си караш със зимни гуми? М? Ама не нещо от типа ЕЖК. Факти, моля.
Тая работа с опечени гуми, станали на кокал, повече се износвали лятото, не е вярна. Доказано по емпиричен път.
Друго ?

Ами все едно да караш с летни целогодишно.
Същото е, доказано пак от опит.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Окт 2019, 7:14

Верно? Въй, ти да видиш. Същото било,а?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 26 Окт 2019, 7:44

Повечето зимни в един хубав летен дъжд няма да се представят особено добре. Трябва доста да се внимава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 26 Окт 2019, 10:21

:OT: Днес минах за баланс, имаше само една кола при гумаджията и тъкмо я поприключваше. Остана само да реша кога да ги качвам, сигурно другия уикенд. Снощи джитках, летните се държат учудващо добре предвид студения асфалт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Окт 2019, 10:55

На сухо добре, но мокро ли е летните издишат. Снощи спрях на мокро петно на един светофар и доста време мигаха лампите докато захапе пътя. 1ви ноември отивам за смяна
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 26 Окт 2019, 20:15

Моджо написа:Верно? Въй, ти да видиш. Същото било,а?

Точно така, при мен може да е по-различно, защото съм xd и живея на място, където зимата е по-дълга и по-сурова от София, а и пътищата са доста по-зле.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата