Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Имотният пазар

Мнение от zAcK » 23 Авг 2023, 0:10

BMW_POWER написа:Упс, издъних се. :roll: попитах и ми отговориха, че била тази.

Пауър, ти каква комисионна взимаш :ok: :mhihi: От 241 000 еврака на 300 000 :ok: :mhihi: :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Авг 2023, 0:36

Тая къща направо си е за бутане и правене на нова :paranoid: :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Авг 2023, 1:18

zAcK написа:
BMW_POWER написа:Упс, издъних се. :roll: попитах и ми отговориха, че била тази.

Пауър, ти каква комисионна взимаш :ok: :mhihi: От 241 000 еврака на 300 000 :ok: :mhihi: :bchug:

Ако вземах комисионна, 90% отиваха за тебе :yes: Един познат по телефона ми спомена, че познавал собственичката и и търсели клиент. Казах му да ми даде описание на имота и ако има мераклии, ще ги свържа с него. Не я е била пускала, за да не се занимава с агенции. Ама явно нещата са се развили в друга посока. Забравих, че в бг-то можеш да правиш каквото си искаш и един имот да е в 10 агенции. Тук сключваш договор с агента, където всички тези врътки са опоменати и не можеш да ги правиш. Дори ако развалиш договор с агент, то той остава "в сила" още 6 месеца. Сиреч, ако агента ти е довел клиент, не сте направили сделка с него, а го "прескочите" и мине само между вас, то в рамките на 6 месеца след разваляне на контракта дължиш комисионната на агента. Хиени са тук. По-различни от ония при вас, но са хиени.
Поне и аз видях тая къща :dunno: А може собственичката да е размислила и да е свалила цената. Божа работа.

Пък и тук извъртяхме две страници лаф :angel:

Мисля да пратя едно съобщение на брокерката. Сашка Александрова. Да и напиша ли, че като иска да продаде нещо за 500К лева, да вземе да си купи един нормален фотоапарат, а не да снима с телефон от времето на Барак Обама :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 23 Авг 2023, 8:32

Вие се смеете на двор 200 квадрата, ама некви редови къщурки с "двор" по-малък от хола ми ги продават като топъл хляб за по 500к евра до София.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Авг 2023, 9:48

BMW_POWER написа:[
Забравих, че в бг-то можеш да правиш каквото си искаш и един имот да е в 10 агенции. Тук сключваш договор с агента, където всички тези врътки са опоменати и не можеш да ги правиш. Дори ако развалиш договор с агент, то той остава "в сила" още 6 месеца. Сиреч, ако агента ти е довел клиент, не сте направили сделка с него, а го "прескочите" и мине само между вас, то в рамките на 6 месеца след разваляне на контракта дължиш комисионната на агента. Хиени са тук. По-различни от ония при вас, но са хиени.
Поне и аз видях тая къща :dunno: А може собственичката да е размислила и да е свалила цената. Божа работа.

Тук не е точно така.
Тук пускаш един имот и агенциите гепат снимките и го представят за тяхна оферта, даже без да са те питали.
Други пък, под предлог, че "имали клиент, ама трябва да види имота за да го презентира" прави същата врътка, идва и снима уж за клиента и после гледаш качил го в техният си сайт или дори в обществен сайт , като "ексклузивни" права за продажба.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Авг 2023, 10:02

Тук големите агенции също предлагат този вариант и му викат "ексузив". Схемата е абсолютно същата.

Jorixa написа:Вие се смеете на двор 200 квадрата, ама некви редови къщурки с "двор" по-малък от хола ми ги продават като топъл хляб за по 500к евра до София.

Там дворовете са по 50 м2, даже и по малъки съм виждал, колко едно паркомясто и на него тревичка, масичка, 2-3 столчета. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 23 Авг 2023, 10:51

Е, вие в Лозенец ако искате дворове като в Лозен... :dunno:
Грешка ми се струва да се сравнява вътре в града и селата наоколо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 23 Авг 2023, 10:58

В лозен парцелите средно са по 500-600 м2 в селото, та и там няма големи дворове.
То зависи и колко голям двор искаш, защото си иска поддръжка, аз лично за мен съм сметнал че 250 м2 са ми достатъчни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Авг 2023, 15:25

empar написа:Е, вие в Лозенец ако искате дворове като в Лозен... :dunno:
Грешка ми се струва да се сравнява вътре в града и селата наоколо.

Не говоря за Лозенец, говоря за такива тип Ривър Парк. Което си е баш до Лозен май

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Авг 2023, 15:30

Там се купува не толкова къщата, а спокойствието (във възприятието на купувача) в затворен комплекс.
Явно е важно за тези хора, щом са готови да го получат на цената на същите компромиси, които има и живота в примерно един мезонет в града.

Всеки си преценя :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Авг 2023, 15:36

steeN написа:Там се купува не толкова къщата, а спокойствието (във възприятието на купувача) в затворен комплекс.
Явно е важно за тези хора, щом са готови да го получат на цената на същите компромиси, които има и живота в примерно един мезонет в града.

Всеки си преценя :)

Ми не знам, мен ми е странно коя точно е таргет клиентелата на тия 100-на квадратови редови къщички без двор за 450к евро (толко бяха преди година, ся може и повече да са). Смисъл за тия пари можеш или да си построиш огромна къща с нормален двор на спокойно място, или да си купиш еквивалентен апартамент в Лозенец/Иван Вазов. А тва ем не е в София, ем не е къща :dunno: Мене ми харесват, ама очаквах да ми цитират цена от сорта на 200-250к. Тва 450 ме хвърли в тъча. Отделно от тва и дебела годишна такса за поддръжка има, важно да се знае.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2023, 15:40

Срещу ринга тия къщички чух нещо от рода на 4-500лв месечна такса поддръжка :mhihi: Хем си с доживотна ипотека, хем си под наем до живот :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jorixa » 23 Авг 2023, 15:45

bum_bum написа:Срещу ринга тия къщички чух нещо от рода на 4-500лв месечна такса поддръжка :mhihi: Хем си с доживотна ипотека, хем си под наем до живот :mhihi:

Ми не помня колко беше ама беше несериозна цифра, да. Абе кат цяло да си позволиш къщурка там трябва да си милионер. Именно за тва ми е странно коя им е таргет клиентелата на тия, щото аз ако съм милионер едва ли ще си купя точно редова къща.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 23 Авг 2023, 16:00

bum_bum написа:Срещу ринга тия къщички чух нещо от рода на 4-500лв месечна такса поддръжка :mhihi: Хем си с доживотна ипотека, хем си под наем до живот :mhihi:

В затворен комплекс е хубаво само на гости да ходиш :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 23 Авг 2023, 16:06

И тва даже не е така :lol: преди време в манастира май беше,отивам на гости и чичото на бариерата не ме пусна с колата вътре-паркоместата там били само за живущи. :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата