Здравословен живот, или...
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст

-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Здравословен живот, или...
В четвъртък бях на профилактичен преглед... Холестеролът пак си е малко над граничната стойност. Има и леко завишение на пикочната киселина... Това второто от какво се получава? Още един въпрос - яденето на домашно кисело мляко (не е обезмаслявано) спомага ли за по-високия холестерол?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Какво значи висок холестерол, ЛДЛ, ХДЛ колко са? Триглицеридите също? Ядене/не ядене на едно конкретно нещо никога не помага/пречи, комплексни са нещата.
ildivvy написа:В четвъртък бях на профилактичен преглед... Холестеролът пак си е малко над граничната стойност. Има и леко завишение на пикочната киселина... Това второто от какво се получава? Още един въпрос - яденето на домашно кисело мляко (не е обезмаслявано) спомага ли за по-високия холестерол?
Пиши на Иво и почвай Кето или поне нисковъглехидратно...Наял си се колкото си могъл.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Инсулинова резистентност , пред диабетно състояние за тип 2 . Подаграта е следващото което идва пряко от високите нива на пикочна киселина . Не ведната , няколко години ще минат докато изведнъж нещата стават за броени дни ако не се вземат мерки . Почва с малките стави на пръстите , или на краката или на ръцете ...Има и леко завишение на пикочната киселина... Това второто от какво се получава?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст

-
Малко над 7 бил общия, като другите ( вкл. и триглицеридите) май са нормални (не помня да ми казаха нещо над нормата)... Не взех парола за резултата, за да ги цитирам сега, а се обадих на следващия ден и сестрата/докторката ми ги каза... За въглехидрати - аз ям съвсем малко хляб и не на всяко ядене. Не ядем пържено или мазно всеки ден (всъщност рядко) нормални храни готвени вкъщи, често ядем риба, салатата я ям без олио, не пия кафе... Ям орехи, не пия газирано, сладолед, вафли и т.н. Ям по един плод след хранене... Ям по едно яйце поне 5 пъти в седмицата. Тежа 71кг на 171см ръст и спортувам постоянно, включително бягам и скачам на въже - т.е. не съм мазен тлъстак определено! Нормално кръвно, нисък пулс. Откъде идва това ниво, не ми е ясно... Просто мисля да пробвам някаква промяна в храненето, но чак кето, едва ли...

- ildivvy
- старши ентусиаст

-
Jordana написа:Инсулинова резистентност , пред диабетно състояние за тип 2 . Подаграта е следващото което идва пряко от високите нива на пикочна киселина . Не ведната , няколко години ще минат докато изведнъж нещата стават за броени дни ако не се вземат мерки . Почва с малките стави на пръстите , или на краката или на ръцете ...Има и леко завишение на пикочната киселина... Това второто от какво се получава?
Това какво ще рече? Кой параметър да се гледа, какво да се прави? Често пия по малко бира... Освен да я спирам...