СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: СПАМ ТЕМА
Направо пиши в строително ремонтната тема за дискусия по тия въпроси, предполагам доста колеги са правили ремонт последните години. 

- ivanski_2
- младши ентусиаст

-
- Кара: V8 HEMI
Прав си, мерси
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Друга тема, ама нали е спам...
Преди два дни, най-накрая взимам Ягуара. Минал първо през "доверения" БМВ сервиз, (където приятелят ми и собственик, навремето е работел във фабриката на JLR в Ковънтри) и след това закаран от външен шофьор при JLR специалисти за последни програмирания/доработки.
Мисля си "то аз като го взех, съм го карал общо един ден и половина и от тогава (4-5 месеца) виси по сервизи. Я да го сложа на CTEK-а, че тоя акумулатор сигурно едвам бере душа". Та прибирам се, паркирам "на първа линия" и преди да съм се съблякъл питам ентелекто, дали тая кола има клема за + отпред, където да го бучна.
Той отговаря много убедено, че да. Кратката история е, че няма. Съответно, за да стигна до акумулатора отзад, трябва да пререждам коли.
Аз обаче съм толкова мързелив, че ако имаше награда за най-мързелив човек в света, щях да пратя някой да ми я вземе.
Викам си - утре. Тя така и така си пали без проблем.
На другия ден си го карам до офиса и обратно и като се прибирам директно пренареждам колите, че да го паркирам със задницата към контакта за зарядното.
Късмет, че реших да вдигна капака още веднага и да вдигна покривалото над акумулатора. Единственото, което погледнах е, че пише BMW на него. Мисля си, я да му щракна една снимка и да питам ентелекто, тоя акумулатор ОК ли е за тая кола, или трябва да взимам друг.
Та влизам вкъщи и пак, още преди да се събуя/съблека, му пращам снимката. Без контекст, но пък (пак) за късмет беше в същият таб, където го бях питал преди за зареждането предишният ден.
Изненада! AI-то ми се развика СПРИ! ВЕДНАГА! АКО СИ ГО ВКЛЮЧИЛ ВЕЧЕ ТИЧАЙ ДА ГО ИЗКЛЮЧИШ!!!
За щастие не бях...
Оказа се, че в довереният ми BMW сервиз, докато е стояла колата, нейният акумулатор е умрял и те са закачили Li-Ion BMW G-Series M акумулатор, който няма нищо общо с нищо друго. И, че на обикновен CTEK може буквално да пламне, или гръмне. В най-добрият случай просто да умре. Такъв акумулатор струва около 2000 евро!!! Те просто го забравили там...
Малко дълго ми се получи, почти като на Маверик постовете, но да.
Човек се учи, докато е жив.
Еле пък с такива дръгели, където питах днес друг, специализиран JLR сервиз, дали могат да ми сменят дисплея на километража и те ми отговориха, че с дърти варели не се занимават... 2009 Jaguar XF SV8...
Преди два дни, най-накрая взимам Ягуара. Минал първо през "доверения" БМВ сервиз, (където приятелят ми и собственик, навремето е работел във фабриката на JLR в Ковънтри) и след това закаран от външен шофьор при JLR специалисти за последни програмирания/доработки.
Мисля си "то аз като го взех, съм го карал общо един ден и половина и от тогава (4-5 месеца) виси по сервизи. Я да го сложа на CTEK-а, че тоя акумулатор сигурно едвам бере душа". Та прибирам се, паркирам "на първа линия" и преди да съм се съблякъл питам ентелекто, дали тая кола има клема за + отпред, където да го бучна.
Той отговаря много убедено, че да. Кратката история е, че няма. Съответно, за да стигна до акумулатора отзад, трябва да пререждам коли.
Аз обаче съм толкова мързелив, че ако имаше награда за най-мързелив човек в света, щях да пратя някой да ми я вземе.
Викам си - утре. Тя така и така си пали без проблем.
На другия ден си го карам до офиса и обратно и като се прибирам директно пренареждам колите, че да го паркирам със задницата към контакта за зарядното.
Късмет, че реших да вдигна капака още веднага и да вдигна покривалото над акумулатора. Единственото, което погледнах е, че пише BMW на него. Мисля си, я да му щракна една снимка и да питам ентелекто, тоя акумулатор ОК ли е за тая кола, или трябва да взимам друг.
Та влизам вкъщи и пак, още преди да се събуя/съблека, му пращам снимката. Без контекст, но пък (пак) за късмет беше в същият таб, където го бях питал преди за зареждането предишният ден.
Изненада! AI-то ми се развика СПРИ! ВЕДНАГА! АКО СИ ГО ВКЛЮЧИЛ ВЕЧЕ ТИЧАЙ ДА ГО ИЗКЛЮЧИШ!!!
За щастие не бях...
Оказа се, че в довереният ми BMW сервиз, докато е стояла колата, нейният акумулатор е умрял и те са закачили Li-Ion BMW G-Series M акумулатор, който няма нищо общо с нищо друго. И, че на обикновен CTEK може буквално да пламне, или гръмне. В най-добрият случай просто да умре. Такъв акумулатор струва около 2000 евро!!! Те просто го забравили там...
Малко дълго ми се получи, почти като на Маверик постовете, но да.
Човек се учи, докато е жив.
Еле пък с такива дръгели, където питах днес друг, специализиран JLR сервиз, дали могат да ми сменят дисплея на километража и те ми отговориха, че с дърти варели не се занимават... 2009 Jaguar XF SV8...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Двигателист
- Потребител

-
- Кара: TOYOTA
KoolyO написа:...
От чисто любопитство - какво му е предимството на този в сравнение с оловно-киселинен, в ролята на стартов?
Лудия.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
И с какво трябва да се зареждат подобни акумулатори? Другите Li-Fe-Po се зареждат с 'нормалните' зарядни...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
Такива акумулатори се зареждат или само със специфични Li-Ion зарядни, или с "още по-универсални" от някогашните универсални, като например CTEK CS ONE.
Моят е калпав MXS-5...
Не трябва да зареждаш Li-Fe-Po, с "нормално" зарядно, дори и ако е напълно обикновен "траф"!
Моят е калпав MXS-5...
Не трябва да зареждаш Li-Fe-Po, с "нормално" зарядно, дори и ако е напълно обикновен "траф"!
Laugh...
Cry...
Cry...
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С нормално зарядно с траф няма проблем да се зарежда , напрежението на тия акумулатори е 14.6 волта в заредено състояние . За да протече заряден ток трябва да се подаде поне 14 волта . БМС на акумулатора ще изключи при достигане на максимално зададеното напрежение . Проблема със стека мх5 е че е импулсно зарядно и ако реши да прави десулфатизация пуска импулси които могат да превишат 15 волта . Не че под товар /свързан акумулатор ще достигне 15 волта но може да ошашка БМС модула в акумулатора .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
И аз за това си говоря с колегите ти, ChatJRD.
Ама и с "траф" не е добре да ги зареждаш.
Та да ги цитирам тях. С -най-обикновено- зарядно (почти) няма таван на волтажа. Те го вдигат докато акумулатора поема. Ще се запалиш. Ако не си вързал волтметър с аларма де...
Ама и с "траф" не е добре да ги зареждаш.
Та да ги цитирам тях. С -най-обикновено- зарядно (почти) няма таван на волтажа. Те го вдигат докато акумулатора поема. Ще се запалиш. Ако не си вързал волтметър с аларма де...
Laugh...
Cry...
Cry...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Под 'нормално' имах предвид съвременно 'универсално', а не чак просто траф... Едва ли някой използва вече само траф...
Ex: 96' BMW318ti

- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
Ами аз до вчера си мислех, че моят CTEK е съвременно и универсално, ама се оказа, че не е.
За щастие, не го научих по трудният начин...
За щастие, не го научих по трудният начин...
Laugh...
Cry...
Cry...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Преди време се бях замислил да взимам на мотора литиево йонен акумулатор, но и аз съм с mxs-5 и четох че не става. Не бяха кой знае какви пари. Предимството им е основно в килограмите. От друга страна как 2 евра, тея от Bmw са се побъркали 
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
seimo написа:От друга страна как 2 евра, тея от Bmw са се побъркали
Ами да, ама...
https://www.ebay.com/itm/168449250167?chn=ps&_trkparms=ispr%3D1&amdata=enc%3A1gvg8inX3Q3SohS8ERP_0Yw4&norover=1&mkevt=1&mkrid=711-167022-203327-6&mkcid=2&itemid=168449250167&targetid=358765038384&device=c&mktype=pla&googleloc=9193316&poi=&campaignid=20796754305&mkgroupid=157018859658&rlsatarget=pla-358765038384&abcId=&merchantid=6296724&gad_source=1&gad_campaignid=20796754305&gbraid=0AAAAAD_QDh9vHEsD-EKcG3kpUc-ExSt_x&gclid=CjwKCAjw-rTUBhAiEiwADv8gBPo7RtHTbGKswTBb1cyl2GXKp5bNE1R0_xtU2l4eRJ-E-6CN8cdQrxoCjQEQAvD_BwE
Laugh...
Cry...
Cry...