Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
master of the force
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от alx » 07 Мар 2023, 1:06

slatanic написа:Пробвал съм ямаха стратолайнер което си е баш истински туч.
Пък нека някой ми обяснява какво било.За маневриране на място си иска яко напъване.
Булеварда ми се струваше тогава много тежък тъй като не бях карал мотор от много време.
Сега вече не ми се струва толкова. :mhihi:
Та така.
Ямахата е ясно,че теглото е по-високо и се усеща като такова.
При интерстейта тоя проблем липсва.
Та засега ще карам това дето ми е удобно.Чакам тоя месец да видим къде са отишли прешлените и как ще ги оправям.
От там ще реша как да продължавам за напред.

за прешлените около кръста всъщност най- добре е поза в която натискаш повече с ръцете и те кара да изпъкваш с дупето назад главата нагоре - един вид буса/зх14 поза... аз така го усещам
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 08 Мар 2023, 2:25

Проблема е, че гледате мотори с които все едно ще завладявате Египет или такива с които приличате на пенсионирани работници на нефтена платформа :mhihi:

Купувате си naked турист. Плюс минус илядо кубика, за да се мърда. Препоръчително да не е ямаха, за да пали в повечето случай :mhihi: . Тва е :yes:

Тва с накланянето дето го мернах по-назад няма да го коментирам. Хватката не е да накланяте мотора, така че да карате на ръба на гумата и да кантарите заветните 45 градуса. Там нито окачването работи като хората, нито сцеплението го има. Риска е голям, да си загубите и другите прешлени. Врътката е да изнасяте тежестта на тялото в посока на завоя. Излезте и го тренирайте на някой паркинг. Цепката на дупето на външният ръб на седалката по посока на завоя, от повече няма нужда. Външният крак по посока на завоя подпира резервоара, вътрешният натяга вътрешният край на степенката. Тялото извъртяно в посока на завоя, заедно с очите. Без напрежение в ръцете. Ръкохватката от страната на завоя я бутате напред. Контрола на газта е важен. Докато там не ви се получат 8ците на 1ва с 30, по-добре не го пробвайте по отворените пътища. Ще почнете да усещате, че ви се получава когато се появи нуждата от слайдери и капака на съединителя не е по асфалта :mhihi: Може да игнорирате поста, ако имате мераци да се правите на циркаджии вместо да карате мотор :winky:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 08 Мар 2023, 11:24

Аз все си мислех, че трябва да си купя каквото искам, а то било каквото ми кажат.
Ти да видиш.
А прешлените са умряли преди 20 години.
Въпроса е сега да не ги доуморим, че няма после кой да гледа децата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Мар 2023, 13:07

Оги, по принцип, и двете техники са правилни! Просто са за различни ситуации (скорост)... Има доста клипове, където показват плюсовете и минусите на тези техники. Всеки може да хвърли по едно око! Иначе, контра-завиването е основно за безопасното каране на мотора :yes: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 08 Мар 2023, 14:17

slatanic написа:Аз все си мислех, че трябва да си купя каквото искам, а то било каквото ми кажат.
Ти да видиш.
А прешлените са умряли преди 20 години.
Въпроса е сега да не ги доуморим, че няма после кой да гледа децата.

:yes:
Много е яко някой да ти казва какво да си купиш и как ако купиш друго не ставаш и видиш ли ще изглеждаш еди как си :mhihi: :bowdown: :mhihi:
Колегата просто се е взел МНОГООО на сериозно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 08 Мар 2023, 15:04

:mhihi: аз ако не е проблем пак да си питам, какви документи нося в себе си като карам - малък талон, гтп + стикер, го картон + стикер? Полицата за ГО искат ли я?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Мар 2023, 15:08

На мен всичко ми е в раницата. Талон, картонче от ГТП, картонче с полица ГО.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 08 Мар 2023, 15:48

Колегата преди няколко месеца се качи на мотоциклет, но явно е прекалил с YouTube-а и вече е ментор на тема техника на каране и какви мотоциклети да си купуваме :clap: :D

За документите - аз държа ГО (полица, талон, стикер) и ГТП под седалката. В себе си нося шофьорска книжка и талон.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 08 Мар 2023, 16:04

Spit-Fire написа::mhihi: аз ако не е проблем пак да си питам, какви документи нося в себе си като карам - малък талон, гтп + стикер, го картон + стикер? Полицата за ГО искат ли я?

Носиш всичко, което носиш и в колата :ok: ! Мотора си е съвсем обикновено МПС, като всички други...

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 08 Мар 2023, 16:52

Майничката вчера взе категория, а днес вече ни обяснява как се кара мотор..... бахти израстването :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 08 Мар 2023, 16:58

Хаха 1000 кубика за да се мърда вика :mhihi: Дано да е някъв несполучлив опит за ирония целия пост :mhihi: Ти не взе ли преди половин година няква кава 60-70коня за първи мотор, кога ти омаляха хилядарките олеле майко :ok:
Последна промяна seimo на 08 Мар 2023, 21:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2023, 16:59

Като сме на тая тема, ясно е че за друго няма да се организираме, ама за някакво мото училище при Караньотов или някой друг, дали ще има желаещи или всички сме нинджи? :mhihi:
Изображение

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 08 Мар 2023, 17:12

seimo написа:Хаха 1000 кубика за да се мърда вика :mhihi: Дано да е някъв несполучлив опит за ирония целия пост :mhihi:

Не мисля :mhihi: Ма в депресията си поръчах нов контролер аз, та от 5.7kW (7.5 коня) да вдигна мощността на 8.5kW (11.5 коня), че почна да ми малее след 400 км навъртяни :mhihi:
Майтапа настрана, ама наистина си поръчах нов контролер аз да позасиля матаретката. Дойдоха ми и гумите (Pirelli MT60) та като ми пристигнат и щангите за гуми от Али-то ги мятам. На пръв поглед са бая внушителни спрямо сегашните ми.
ИзображениеИзображение
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 08 Мар 2023, 17:36

Ще видиш доста зор със смяната им... Грантирам ти! Не е като при колелетата! Дано се справиш, но ако все пак решиш, отиди при гумаджията до К2-ката (зад ШЕЛ-а на цариградско)!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 08 Мар 2023, 17:42

bum_bum написа:Като сме на тая тема, ясно е че за друго няма да се организираме, ама за някакво мото училище при Караньотов или някой друг, дали ще има желаещи или всички сме нинджи? :mhihi:

Аз имам нещо като предварителна уговорка за средата на Април при него. Иначе много ми препоръчаха Петър Въжаров, но още не съм разговарял с него. На теб каква ти е идеята? Да се съберем повече хора и да питаме за групово?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата