Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Re: Бонус малус от догодина?
alx написа:Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…
Аз ситуации съм имал две за ~500 000км
Веднъж тир ме засече, беше на изгрев по хемус, слънцето светеше в огледалата и не ме видя човека че съм със 150 в лява лента, а той ми изскочи с 80-90 колкото си може.
И веднъж преди 10г сигурно на двулентов път вървяхме в колона и някакъв тъпак с пикап почна да изпреварва всички, но му излезе кола насреща и реши да се навре пред мене, но явно забрави че има и леген зад кабината и ми се наложи да вляза в банкета, за да не ме удари.
Тва са ми ситуациите за 13г каране по бг пътищата. ПТП-та нямам. Мисля че основно се дължи на тва, че обичам да пазя голяма дистанция и успявам да предвидя кво мислят другите участници в движението.
Та направо ми е странно как имаш няколко ситуации на ден, уж си доста по-опитен от мене, пазиш дистанция и т.н...
TNT написа:Тука хората се трепят с Голф 4, там се трепят с Ф150
Голфа правилно каран е неуязвим. Като бременна Миата е което пък е стандарта за простосмъртните за неуязвимост като се нагъне пътя пред тебе. Един вид- дс се утрепаш с Голф си трябва “талант”.
От друга страна ф150 само като погледне завоя малко на криво и е в канавката… дори Раптор-а е трагикомичен като динамика на асфалта. Ама той си е Баха камион та му е простено… друга тема
За вината при ПТП- бях края на зимата на Хавайте и там местните ми обясниха, че при катастрофа нвма виновен и невинен- и двете страни са 50% виновни. Демек като стане сакатлъка и двете страни плащат. Ми да ви кажа един клаксон не чух там а не е ксто да нямат трафик в Хонолулу..
За ситуациите- може би не се изразих добре- ситуации които виждам около мене… аз лично рядко изпадам в такива- да. Не че не се е случвало де…
Последна промяна alx на 10 Юни 2026, 16:46, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:seimo написа:И все пак в сащ смъртноста е по-висока от БГПри широки пътища и много по-нов автопарк
Гледаш “грешната” статистика- разбира се че в Америка ще е по- висока защото повече хора карат (всички на практика) и повече карат като километри и по- мощни коли. Гледай държави със сравним на нашия начин на живот - втори сме в Европата така- по памет
Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…
Ми незнам
по-голяма смъртност, повече птп-а на глава от населението. Дай правилната да я видим Re: Бонус малус от догодина?
seimo написа:alx написа:seimo написа:И все пак в сащ смъртноста е по-висока от БГПри широки пътища и много по-нов автопарк
Гледаш “грешната” статистика- разбира се че в Америка ще е по- висока защото повече хора карат (всички на практика) и повече карат като километри и по- мощни коли. Гледай държави със сравним на нашия начин на живот - втори сме в Европата така- по памет
Казвал съм го и преди- толкова ситуации колкото имам на ден в родината като карам нямам за 6 месеца каране в Щатите. Особено на извънградско…
Е незнам по-голяма смъртност, повече птп-а на глава от населението. Дай правилната да я видим
В Америка карат всички дет се вика. И по много. В родината караме половината от населението реално. Помисли малко. Трябва да се сравняваме с други държави които имат подобен автомобилен битовизъм
… примерно нешо такова:
https://www.europarl.europa.eu/resource ... iginal.png
Само румънците ни “бият”
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Какво значи не караме всички?
За 90-те години ли говориш или за 20-те сега? Защото тука освен манговците и тук там някоя жена, много малко остават да нямат книжки и да не карат. Като сметнеш и колко карат пък без книжки...зарежи.
Честно, аз недоумявам при толкова широки пътища в САЩ и практически магистрала за навсякъде от навсякъде и такова масово спазване на скоростта заради страх от глоби и високи застраховки, как има толкова умрели.
Нещо не е наред, за мен това е малоумие. Ганьо е далеч по-добър шофьор от средностатистическия американец. Ганьо се трепе обикновено щото нещо се е надценил, а в САЩ ако отвориш клипчета с катастрофи, за мен се блъскат масово защото са слабоумни някак, за което пак нямам обяснение с всичките тези университети. Нямат рационално мислене, много като NPC-та са. Дрогата, алкохола и лекарствата(антидепресанти и т.н.)може да са логично обяснение честно казано. В Истанбул май не са чак толкова зле както при вас. В смисъл като цяло масово гледаш спокоен трафик ако си пуснеш видеа пак, но когато някой се блъска го прави качествено и пак казвам, по абсолютно малоумен начин. Изключвам тия с Мутстангите и коли със задно или по-спортни, защото там от много майсторлък както се казва се блъскат и често само има захапани бордюри, храсти, знаци или нещо такова без жертви. Обаче това да караш камион и да се утрепеш...ето това е талант. Нашите тираджии тук не се трепят. И даже да подхлъзне камиона, те масово не могат да вдигат големи километри де.
Честно, аз недоумявам при толкова широки пътища в САЩ и практически магистрала за навсякъде от навсякъде и такова масово спазване на скоростта заради страх от глоби и високи застраховки, как има толкова умрели.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
В Америка карат всички И всеки ден, за всичко. Градски транспорт технически няма. Там където има, НЙ, НДж, Масс, ДС смъртността е по-ниска от БГ, по-ниска и от средната за Европа. Това каране, часове на ден, всеки ден, много по-релаксирани правила и следене(свободна държава) водят до такива данни, но мащабите са толкова големи, че в ежедневието не се сблъскваш с това, освен някое задръстване. Кара се супер спокойно, което също може да е причина, хората са отпуснати и са си в мислите. Но както и при всичко друго, от ерията е