България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
master of the force
Аватар

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alx » 15 Яну 2026, 21:22

Камери в Щатите почти няма. Само тук таме по светофарите. В моя щат няма - или аз не съм виждал.

Хващат те по няколко начина.

1. Седи си скрит в храстите (обикновено след баир или накрая на голямо нанадолнище) и като му изкочиш те хваща с импулсен радар- 1-2 секунди…

2. Кара след тебе/ застига те- скоростомерите им са сертифицирани и е достатъчно да напише - аз карах със неговата скорост (примерно 200-300 метра зад него) и бях със ххх. Затова по тъмно никога не се кара с превишена когато зад теб има фарове които не изостават- щото не го знаеш кой е. Има много немаркирани полицейски коли и единственото общо е, че са американски.

3. Разминавате се и те щраква със същия импулсен радар- интегриран е със скоростомера на крузера и смята твоята скорост.

4. Със самолет- на пътя има маркери през някаква дистанция и те засича със хронометър и по радиото се обажда на крузера дето седи 2-3 мили по надолу и те отбиват… в моя щат това е рядко- в ню Хемпшир това е широко разпространена практика. Виждал съм по 5-6 коли отбити наведнъж…

6. По негово усмотрение/ преценка- щото ако обжалваш в съда е неговата срещу твоята дума и освен ско нямаш някакво солидно доказателство, че не си карал със скоростта с която той е преценил, че караш- гориш.

Общо взето това са начините…

Това да имаш човек не работи от едно 10-15 години - всичките са със бодикамс и като те спре е трудно да се смили дори да те познава- в старото ми село ме е спирал полицай които беше в swat отряда и ми написа глоба. Същия този и колегите му преди 2 седмици ги бях тренирал в cqb и се знаехме добре дет се вика. Ама не… няма начин да ми каже - абе Александре що така? Всичко нали се записва… после ми се извинява на полигона… ама глобата си седеше и я платих …
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от vicho » 15 Яну 2026, 22:47

Kroki написа:По повод карането в лява лента - https://www.youtube.com/watch?v=pE3Q8j3Pejg

като навъртиш още 5-10 годинки на житейския километраж (с тях и малко спокойствие) и ще започнеш да правиш това дето направи накрая... не можеш да превъзпиташ всички, прекалено много са :mrgreen: :smoke:

п.с. имай предвид, че на пътя може да е 80 годишната ти баба в корсата...

п.п.с. не търси ситуации, за да не те намират ситуациите :D би трябвало да го знаеш като имаш повече километри от болшинството от нас :bchug:

п.п.п.с. иначе интересни клипове :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Предишна

Назад към Извън Темата