България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
И аз нямам доверие на полевия тест.
Но пък и съм виждал колеги да сядат да обядват с 1-2...4 бири и след това да са на пистата. Та знам 'тестът с дрегер' колко е тест.
Като относително редовен зрител на планинско знам колко са безотговорни хората. Аз също съм седял от външната страна на завой зад мантинела....
Ние не сме изключение, навсякъде в Европа го има тоя 'феномен'. Контролът над публиката на рали винаги е бил проблем и винаги ще бъде.
Единичният стюард(често доста млад) е много трудно да се пребори с тълпа от 20-30 мъже. Полиция обикновенно има само на най-конфликтните места.... Дълга тема като цяло.
Колкото и да не харесвам АФБ, ако наистина е имало табела и наистина стюардът е направил забележка - вината е изцяло на зрителите
Но пък и съм виждал колеги да сядат да обядват с 1-2...4 бири и след това да са на пистата. Та знам 'тестът с дрегер' колко е тест.
Като относително редовен зрител на планинско знам колко са безотговорни хората. Аз също съм седял от външната страна на завой зад мантинела....
Ние не сме изключение, навсякъде в Европа го има тоя 'феномен'. Контролът над публиката на рали винаги е бил проблем и винаги ще бъде.
Единичният стюард(често доста млад) е много трудно да се пребори с тълпа от 20-30 мъже. Полиция обикновенно има само на най-конфликтните места.... Дълга тема като цяло.
Колкото и да не харесвам АФБ, ако наистина е имало табела и наистина стюардът е направил забележка - вината е изцяло на зрителите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Кофти работа, не трябва да се стои от външна страна. Преди години рали Шипка заради това го бяха спрели. Един пак имаше загинали, мой приятел се "размина" с отрязан крак, беше футболист...
Та на рали, винаги някъде горе, ама горе-горе, ако няма горе, търся къде има. Скоро не съм и ходил де, но си имам две-три наум ако се наложи някой път.
Та на рали, винаги някъде горе, ама горе-горе, ако няма горе, търся къде има. Скоро не съм и ходил де, но си имам две-три наум ако се наложи някой път.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Въобще не ме изненада новината. Въпрос на време беше. Цялата организация на подобен род събития е под всякаква критика, а народа е тъп тъп тъп. По ТВ-то казаха, че проверката е била 1 час преди да започнат. Те по принцип може и да се преместят, докато тече състезанието, та няма как да се хвърли цялата вина върху организаторите. Просто народа си е глупав и му е по-важно да вижда хубаво, отколкото да е жив.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Абе не е като да не става и навън. Това с ралитата е ясно, на първо място всеки трябва да мисли как да е по-скатан. Забележете на ралита от голям ранг как стоят точно на места където има скоци, някой се обърне и айде една тълпа хора се чудят накъде да бягат.
Тук даже имаме малко инциденти на ралита ако трябва да сме откровени. И от вътрешната страна не е гаранция при счупване на окачване какъвто пример даде сутринта един човек по радиото за случай преди години.
А самото събитие е било в памет сина на организатора, който е бил доста талантлив пилот и са го гласяло уж за световния шампионат. Те сега него обвиняват за липса на организация. Както каза този, ако трябва всичко да е от до по правилата, просто няма да се провеждат ралита.
А тая водещата взе да го пита защо участвали всички, онзи вика за тръпката, тая пак по-важна ли била от живота, един вид дай да не се провеждат ралита и онзи вика, ами така да ходят по улицата ли...абе страшна работа, всеки става експерт по всичко в някакви моменти.
Тук даже имаме малко инциденти на ралита ако трябва да сме откровени. И от вътрешната страна не е гаранция при счупване на окачване какъвто пример даде сутринта един човек по радиото за случай преди години.
А самото събитие е било в памет сина на организатора, който е бил доста талантлив пилот и са го гласяло уж за световния шампионат. Те сега него обвиняват за липса на организация. Както каза този, ако трябва всичко да е от до по правилата, просто няма да се провеждат ралита.
А тая водещата взе да го пита защо участвали всички, онзи вика за тръпката, тая пак по-важна ли била от живота, един вид дай да не се провеждат ралита и онзи вика, ами така да ходят по улицата ли...абе страшна работа, всеки става експерт по всичко в някакви моменти.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Вие не сте ли гледали едно време в група N кво е било? Е тва мога да го нарека безумно.Тея поне са били зад мантинелите.Скоро и на Нюрбургринг имаше нещастни случай, където едва ли има по добра организация в света.
- TNT
- младши ентусиаст
-

Във фейсбук се завъртя снимка от предно рали, отзад може да се види безопастност на макс

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На тоя завой дето е станал инцидента през годините като се правеше ралито редовно май месец , има поне 5-6 фатални инцидента . Аз поне се сещам за още един случай 90те къде двама паднаха в дерето там с колата и разцепиха един камък 2 метра голям . Поляци ли бяха или сърби , вече не помня . Мястото е кофти щото тоя път там е тесен с много остри завои , а преди него до Т образното пътя е съвсем друг широк с плавни завои и човек лесно се подлъгва че продължава пак същото .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Завоят видимо не е с най-добия вираж, колата отскача за момент от пътя и нещата са ясни.
https://gospodari.com/novini/poyaviha-se-kadri-ot-tragichniya-incident-po-vreme-na-avtomobilnoto-sastezanie-vav-varna-video
Предвид, че пилотът е дал абсолютно доброволно проба ме навежда на мисълта, че това е поредната пунта-мара с тия полеви тестове, дето разкатават живота на безброй хора от един аулин.
Пуснали са го ареста, утре се чака кръвната проба.
https://gospodari.com/novini/poyaviha-se-kadri-ot-tragichniya-incident-po-vreme-na-avtomobilnoto-sastezanie-vav-varna-video
Предвид, че пилотът е дал абсолютно доброволно проба ме навежда на мисълта, че това е поредната пунта-мара с тия полеви тестове, дето разкатават живота на безброй хора от един аулин.
Пуснали са го ареста, утре се чака кръвната проба.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Добре де, всичко хубаво, ама чак и столчета извадили. Това вече е тотално безхаберие.
Другите пък се крият зад кофите, сякаш ще ги опазят. Някакъв паркирал дори там втф.
Дано няма последствия за пилота, той е там да се състезава. Според мен е скандално, че го тестват за каквото и да е било.
Жалко за хората, но там където са стояли....
Другите пък се крият зад кофите, сякаш ще ги опазят. Някакъв паркирал дори там втф.
Дано няма последствия за пилота, той е там да се състезава. Според мен е скандално, че го тестват за каквото и да е било.
Жалко за хората, но там където са стояли....
Последна промяна steeN на 06 Окт 2025, 17:41, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ранените изглежда са доста тежко ранени, едното момиче било с ампутиран крак и критично състояние.
Организацията както винаги ще е била на ниво
Веднага се сещам преди няколко години бях тръгнал да се прибирам през Шипка с мотора, горе ме спират стюардите и казват че се очаквало във всеки момент да затворят прохода за ралито ама още се минавало. Викат ако не спирате някъде по пътя надолу минавайте няма проблем. И така тръгнах надолу и някъде по средата на прохода един профучава на 1 педя от мен сигурно с 200
Докато слезна се разминах с още 2-3 състезателни коли които явно тренираха незнам, но бива ли да ги пускат като все още има преминаващи по прохода 
Веднага се сещам преди няколко години бях тръгнал да се прибирам през Шипка с мотора, горе ме спират стюардите и казват че се очаквало във всеки момент да затворят прохода за ралито ама още се минавало. Викат ако не спирате някъде по пътя надолу минавайте няма проблем. И така тръгнах надолу и някъде по средата на прохода един профучава на 1 педя от мен сигурно с 200 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Готова е кръвната му проба, няма дрога, няма и алкохол. А медиите този път не ревнаха като луди, което ме навежда на мисълта, че са знаели как е ала-бала с цел, че някой ще търси вина и като няма къде да я намерят, бам в шофьора. Или просто свикнаха, че тези тестове са леш. Значи можело да излизат и веднага или да си виновен чак след като излезе кръвта а? 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Баси пробата за 1 ден излезна, на колегата ми 7месеца.. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Kroki написа:Баси пробата за 1 ден излезна, на колегата ми 7месеца..
Приоритети, може би

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Да им таковам и приоритетие. Едва ли има друга страна в ЕС, в която кръвните тестове за наркотици да се бавят по 6-7 месеца.