НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: НВ-ВМХ

Мнение от TNT » 20 Юни 2013, 15:28

Я дайте идея за мариноване на свинско :lol: Напоследък си правя малко разнообразие. Вчера даже ядох пилешко със сметана :mhihi: От поне 2 седмици сигурно бях само на свинско. Може да е за скара, може и за фурна :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 20 Юни 2013, 20:21

Елементарно и класическо-настърган лук,горчица,газирана вода,пипер и си кисне ...много часове.Става убиец.
п.п. Ся в лидъл има примоция на мариновани свински гърди и са с много готина билкова марината,проверени :mhihi:
Изображение Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юни 2013, 20:31

Leon написа:
bum_bum написа:
Leon написа:Аз също имам проблем с яденето на сланина, дори на тлъсто месо, иначе с интерес следя темата. Не бях запознат с това хранене и още ми е трудно да повярвам, че от толкова мазнини не се качват килограми (и паласки, които са най-упоритата част от тялото ми, дори в топ физическа форма имах :mhihi: ). По препоръка на физиотерапевт мисля да започна пилатес и евентуално някаква динамична гимнастика, но трябва да направя нещо и с храненето, така че колкото повече инфо споделяте, толкова по-полезно :bowdown:

Мога да ти дам тел на добър физиотерапевт, който също да ти даде мнение дали можеш да тренираш нещо по-тежко, защото Пилатес и разните гимнастики няма да ти дадат кой знае какво натоварване.

Определено бих чул още едно мнение на препоръчан терапевт. :yes: Идеята е да си заздравя мускулите около кръста, за да не поема гръбнака цялата тежест, а те по принцип се тренират трудно. Пилатесът специално доста натоварва коремните мускули и долната част на гърба, не знам дали е достатъчен. Засега няма да минавам на ВМ хранене, ще опитам да засиля физическата активност (сега съм на велоергометър и упражнения вкъщи), и евентуално някакъв спорт (ако докторите разрешат). По принцип не ям бързи въглехидрати, освен шоколад и рядко тирамису, но лятото има много изкушения като сладолед, оранжади, коктейлчета със спрайт и т.н.

Дискова херния ли имаш,колега?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Юни 2013, 22:24

Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 20 Юни 2013, 22:36

от се карате, и двамата сте интелигентни момчета? :bchug:
ТНТ, кажи от къде взимаш сланината, че аз немога да намера качество последно време.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 20 Юни 2013, 22:51

Сурова има на входа на Четвъртък пазара, откъм Съединението. На ъгъла има магазин... там. 3,50лв/кг, но нямат кой знае какви количества и не зареждат редовно. Вече съм фен на тази в магазините "Ритон". Вакумирана, овкусена, страшно вкусна. Нищо общо с другите вакуумирани (2-3 други вида съм пробвал, няма място за сравнение). И е без кожа. На няколко места в града знам, че има от веригата, аз си взимам от пазара на ул.Младежка. 5,50лв/кг
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Юни 2013, 0:19

свинското го правя във фурна на 180 градуса за около 3 часа.
слагам мазните гърдички в тавата - сол, черен и червен пипер.
сипвам малко гореща вода на дъното - буквално 2-3 милиметра.
затварям във фолио и го държа там 2 часа/може и час и половина/
после махам фолио-то и ги доизпичам от двете страни.
Месото става мозък и след изпичането с лека коричка, няма никакво начукване и предварително чакане за мариноване.
Ако искате подправките да влезнат надълбоко правите леки нарези с ножа по пържолата и пълните :)

А най-вкусно за хората с барбекю е да ги държите във фурната за около час и половина, но не повече и после да ги метнете на скарата с въглища ... Получават се супер крехки със страхотен аромат :)
Естествено като отворите фолиото можете да сложите някакви зеленчуци вътре и ще се получи като кавърмичка ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Юни 2013, 9:43

Bogat-Beden написа:Дискова херния ли имаш,колега?

Не е херния, някаква протрузия, но пак трябва да направя снимка да видя какво е положението, че напоследък доста ме мъчи. И явно ще сменям матрака - магнифлекс на 4 години пропадна здраво, та се чудя сега какво да взема... Ама това не е за тази тема :)
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Юни 2013, 17:24

Направи си ЯМР, само така може да си сигурен какво ти е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Юни 2013, 18:34

Пичове, от няколко дни съм на 2500-2600 калории (преди месец на 3100 си чистих доста стабилно), а откакто съм на под 3000 изобщо не искам да падам надолу. За последните 2 седмици съм свалил около 400-500гр (средно от вариациите на кантара). Последната седмица не съм мръднал. 5-6см от талията са долу вече, ама искам още малко. 2-3см може би (което ще са още 1-2кг може би :lol: ). Около 4кг съм свалил общо. Вече съм обаче и бая слабичък. Да бутам още калориите ли или няма смисъл на 10кг ПОД оптималното ми тегло? Да започна бавно и славно качване, пък след 2-3 месеца пак да позачистя малко? Страшно много изчистих за месец, ама изглежда е имало нужда повече, отколкото съм си мислел :mhihi: За един месец съм подминавал калориите само 2-3 пъти от алкохол, но не драстично (не повече от 500 калории над нормата, която целя за чистене). Въглехидратите напоследък са ми под 10% :dunno: Дет се оплаках, че леко болен бях... нищо не съм мръднал. Да продължавам да свалям калориите с по 200 или да почна леко да си качвам (възможно най-чисто)? Сирене съм ял 2-3 пъти в салатата. Само пържоли, сланина и яйца. Въглехидратите разнообразявам само, но те са минимално.

П.П. На моменти вече усещам и глад :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 21 Юни 2013, 22:05

Не се вманиачавай.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 21 Юни 2013, 22:08

Не съм :lol: Просто мисля, че е по-добре вече да кача някой килограм мускул... и после пак да свалям %-та мазнини.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 22 Юни 2013, 13:10

Нали гледаше огледалото :lol:

Добре те е посъветвал колегата. Мога само да добавя да си се върнеш на калориите при които не изпитваш глад и да се захващаш да тренираш здраво и постоянно. В даден момент резултатите ще си дойдат сами. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 22 Юни 2013, 14:55

Огледалото не го харесвам нито откъм % мазнини, нито откъм маса :lol: На огледало пак няма прогрес :lol: Вдигам си с 200-300 калории приема и бавно катерене на мускулна маса.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 22 Юни 2013, 17:07

Какъв е смисъла от стриктното броене на калории? Това за мен е абсолютно не-нормално за всеки различен от професионален спортист. Ма то на тях има кой да им ги брои :D
Нали общо взето едно от приимуществата на този начин на живот е, че е естествен. И тъй като мазнините насищат много по-добре и не предизвикват допълнителен глас заради инсулин, бла, бла, бла общо взето при едно нормално задоволяване на нуждата от храна и енергия комбинирано с активен начин на живот, спорт постигаме резултатите:
здраве
добра форма, тонус
намаляване на излишните мазнини
и т.н. и т.н.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата