6872 дни в търсене на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 26 Май 2008, 22:58

Много е бил прав Аспарух, само че много наши политици се опитаха и отчасти успяха да омаловажат думите му. Но това ще е до време. Ще дойде момента, когато и ние, дето сме видали повече, трябва да действаме. Щото е верна приказката: старото знае ама не може, младото може ама не знае. Е това е.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Май 2008, 23:09

D3BEP написа:Всъщност, статията е лицемерна.
Рибата се вмирисва откъм главата.
Този лаф е най краткото и точно описание на проблема,другото всичко(както в статията) само е описания на последствията...апсилютно съгласен съм!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 26 Май 2008, 23:30

Аз мисля скоро съвсем да спирам да мисля за почване на работа.
Поздрави.

Tук един приятел от щатите Юрката казваше :''А пари от де???''
И на мен не ми се бачка работата която работя в момента иска ми се да си ходя по кафета и да си тренирам ,обаче пари от де?
Сега Дзвер вие там по морето заедно със Софииските робовладелци пуснете имотчето на дедо под наем и лесно,ми тези които нямат?/бзаикам се Дзвер да не се обидиш/!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 26 Май 2008, 23:33

Nukem написа:
Аз мисля скоро съвсем да спирам да мисля за почване на работа.
Поздрави.

Tук един приятел от щатите Юрката казваше :''А пари от де???''
И на мен не ми се бачка работата която работя в момента иска ми се да си ходя по кафета и да си тренирам ,обаче пари от де?
Сега Дзвер вие там по морето заедно със Софииските робовладелци пуснете имотчето на дедо под наем и лесно,ми тези които нямат?/бзаикам се Дзвер да не се обидиш/!

Допълвам: спирам да мисля за почване на работа при господар/феодал.
А не че айляк по цял ден.
А моренцето е лятото, и не всяко лято и предимно не в Бургас...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 26 Май 2008, 23:50

Nukem, ти щото нямаш имотче, за т'ва си мислиш, че с имотчето на дядо под наем е много лесно и хубаво :)

А, и да ти имам целите в живота :mhihi:
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 27 Май 2008, 8:29

Nukem, ти щото нямаш имотче, за т'ва си мислиш, че с имотчето на дядо под наем е много лесно и хубаво Smile

А, и да ти имам целите в живота muhihihihi

Mи да братле наистина така мисля,имам един офис и един апартамент на кредит взети с инвестиционна цел и да ти кажа с тези цени на наемите нямат избиване ,с офиса съм много вътре даже сега няма наематели и кредита го плащам от джоба си!
А за целите в живота това за тренировката и кафето са само част има и още! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Май 2008, 8:47

Ааа.. Пропусна най - важните цели, йеденье, пиенье, ***... :mhihi:

Апартамент с инвестиционна цел :mhihi: :mhihi: Ти си корав инвеститор ве брат...
Принципно цената на наема се проверява преди да купиш :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nukem » 27 Май 2008, 8:56

Mи изпадна ни добра цена на зелено ,но мястото не ми харесва така че като стане готов го продавам затова написах и инвестицонна цел! 8)
Много рано ставаш ве Дзвер! :shock: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Май 2008, 9:12

Nukem написа:Много рано ставаш ве Дзвер! :shock: :lol:

Станал съм да търся пътя :) Вече 6800... и незнам си колко дни.
Тва с апартаман в София ли ве брат... Ае те там не бързай да продаваш... Идваме :) Влака е пълен.

ПП. Пу, тоз автоматичен коректор... Някой път ше напиша "конкретен", той че си помисли че обиждам някого на "(кон)кретен" и че ме банне...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Май 2008, 9:26

ела,ела...!!само тебе те нема!! че те чекам на околовръстното!! 8)
не знам кой какво са му виновни феодалите през тоя преход-то феодали имаше и преди!!
и най-важното има си решение-като не ти аресва- не бачкаш за него!!проста работа! като нема кой да му бачка или като не иска за тия пари-или ше дигне заплатите или ше фалира! толкова е просто! никой собственик нема да стане рано сутрин-като дзверо ,а и той да е нема да го направи и да си каже:бе маамудеа що ли не зема да им дигна заплатите на тия мойте!!! е така....!да зема да им ги дигна ,че са им ниски! може да стане да направи сметка ,че е напуснал пенчо,а му е бил нужен,че ванчо вече мрънка трети месец за пари повече и че трябва да развие нов продукт ,а нема работници за него или други нужни служители и да реши да даде повече пари ,за да му останат нужните хора или да наеме нови ,ма за да ги земе трябва да даде по-добри условия от другия "феодал"!! абсолютно прост механизъм ,който работи по цел свет!!!
а тва за имота на дедо-голема мъка начи!! ми дедо го е купил и са му го зели!!...гадовете!! без никаква причина или обосновка ,освен че им требва на тех!!! и като го ползвали 50 години ,са некой внук го е получил обратно и то/естествено в много по-малък и кьопав размер/ и са бил феодал! ми да го духат бедните!!! :twisted: !! ... духом или цифром!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 27 Май 2008, 9:27

колкото до Германия- да не забравяме плана Маршъл! за БГ такъв план няма, няма и да има! точно затова сме на това дередже

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 27 Май 2008, 9:54

да зема да им ги дигна ,че са им ниски! може да стане да направи сметка ,че е напуснал пенчо,а му е бил нужен,че ванчо вече мрънка трети месец за пари повече и че трябва да развие нов продукт ,а нема работници за него или други нужни служители и да реши да даде повече пари ,за да му останат нужните хора или да наеме нови ,ма за да ги земе трябва да даде по-добри условия от другия "феодал"!! абсолютно прост механизъм ,който работи по цел свет!!!

Тъпото е, че :
1. Нашите феодали всичките са барони. По - надолу нема.
2. Бароните са си разпределили земята и замъците и си ги пазят взаимно.
3. Никой от бароните не се занимава със смислено производство, със сериозно мислене на дългосрочен продукт, с пазарна стратегия. Повечето се занимават със спекулации, търговийка, банкерийка, застраховийка, и в най - добрия случай с безумно застрояване, което гледат не да планират и измислят, а веднага да продадат на балами, пък после баламите да му мислят.
4. Поради точка 3 никой от бароните не цени хората си... За всеки барон е по - важна връзката му с другите барони, отколкото ценността на който и да е работник. За барон Минцифай например е много по важно да си пие ракията с барон Мунчо и да му зарежда магазините, отколкото че едикой си работник я разбирал много търговията с дъвки например. За барон Мунчо е много по - важно да присъства на неделното събиране не бридж на дружеството на бароните и да им продава яхти, отколкото че в сервиза имал най - добрия майстор на Балканите. И с него, и без него бароните пак ще си купат яхти. Системата е така скроена, че качествата на работника - или поне качествата му в работата - нямат особено значение.
5. И за съжаление даже и малкото читави барони биват отнесени от вихъра... Щом цената на труда е ниска, те що да дават висока?
6. Една голяма орда крепостни селяни не разбират за какво иде реч и ходят, слушат сладки приказки и работят за без пари с вяра в бъдещето. Ангарията е жива!!! По този начин те още повече подбиват цената на труда и девалвират и умения, и образование, и опит, и всичко....
7. Обаче качеството на работа, мотивацията, производителността и всичко спада. Бароните усещат това и почват по лекия път. Статии. Зер барони има и във вестниците и други клозетни принадлежности. "Българинът е мързелив". "Българинът чека некой друг да му оправи държавата". "Повишението на доходите требе да е обвързано с повишение на производителсността(как ли я мерят в 90% непроизводствена сфера...)". И т.н.

Та такива ми ти работи за феодално - общинско - крепостническия слой... Кога ли ше дойде комунизма.... :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 27 Май 2008, 10:12

Комунизма не знам кога ще дойде, но аз не смятам да си идвам :mhihi:
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Май 2008, 10:26

ше дойде комунизма и после пак 6800 и не нам си колко дена ше преходираме пак....!!! ше доде кога ми цъфнат налъмите! нали са комунистите са на власт-що не прокарват социална политика в полза роду...!?!? аре де!?!!
и пак не си прав за работниците и собствениците!
1. всеки си пази собствеността-нормално! нема кой да ти даде негова земя или имот или квото и да е,щото ти си немал...
2. пак от работника зависи да работи където реши-ма сички били маскари , сички са мошеници...!е не са баш ,а дори и да са и между тях има конкуренция за кадри и труд...! тва със заверите на големите шефове и ,че се разбрали да не дават големи заплати е само в главите на партизаните! всичко е търсене и предлагане..
3. спекула,търговия...и т.н. ...ми нали некой требва и да я продаде тая произведена продукция! едва ли сме само търговия ,па и да сме-начи от тва се печели и тва дава повече хляб,отколкото нещо друго.ако се изкарва повече от производство ше седне барона ,ше сметне и ше мине на производство...! опита в бг показва ,че нема сми...!ми начи работи и бизнесира тва,което му носи по-голем доход!
4. не подтиквам способните да бягат навън-все пак ,обаче има право да отиде другаде и да си продаде труда по-добре. кльоновете и оградите ги нема вече и всеки е свободен. ако не остане и няма кадри -читави да работят за "бароните" ше им се наложи да дават повече пари и по-добри условия ,за да им работи некой...

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 27 Май 2008, 10:42

D3BEP написа:....

ПП. Пу, тоз автоматичен коректор... Някой път ше напиша "конкретен", той че си помисли че обиждам някого на "(кон)кретен" и че ме банне...

....

Тоз автоматичен коректор не е толкоз автоматичен, гледай занапред да не му създаваш мноо работа, моля те :mhihi: И без такива простотии повече!
MORE BEER!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата