Кола от Италия - откъде?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
спора е дълъг....!!! оня ден видях кола на 93хил км Е60 от италия и никога-ама никога не е сменян маслен филтър!!!
тия италианци хич не са чували за поддръжка...!! повечето...!!
в германия лугата не е като в австрия!там гният яко колите! в германия нема чак такова нещо...! мойте 5 съм си докарал от там-не съм имал големи ядове,да не кажа почти никакви...!отделно сме докарали към 100-120 коли през годините все на познати и все от германия и процента на ядове е много малък.
ма па как си решиш....
успех!
в германия лугата не е като в австрия!там гният яко колите! в германия нема чак такова нещо...! мойте 5 съм си докарал от там-не съм имал големи ядове,да не кажа почти никакви...!отделно сме докарали към 100-120 коли през годините все на познати и все от германия и процента на ядове е много малък.
ма па как си решиш....
успех!

даже има и полет кацаш тама
има пазари 10 пъти по големи от горублене халета клетки
прайте пазарлъка с арабите/турците и другите етноси
1 ден чакате номера и си развявате патките
и тръгвате към българия
или вия търсите нещо от топла страна дето не гние и е фраш с екстри

"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Първо да ви кажа, че всичките писали до тук в темата сте страшни капацитети и тва с вноса на коли ви е, като с контрабандата на стоки от Китай - толкова ясно имам предвид!
Второ SKISA, говориш пълни глупости защото, гаранционните условия в Италия и в Германия са идентични, така че няма как да не е сменяно маслото или филтъра 100 000км., ама всички хубавци като тебе дето си купуват колите самички и после смятат и се потят над тефтера кво са похарчили хвалят немските си дънери и викат, че в Италия не се поддържа! Ако искаш да спорим по темата с факти, заповядай при мен в автокъщата да си говорим и да ти показвам разни неща, отключвам колата гледай - прави струвай, да не останеш изненадан само...?
D3BEP - на въпроса ти:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес, само че това което искате да направите с твойте приятели - без да искам да те разочаровам е пълна безмислица! Вероятността да намерите в една кончесионария това което търсите на куп е равен на това "2 17 19 20 36 8" да са числата за следващия тираж на трето теглене на ТОТО 2 6х49... и така ти вече имаш проблем, единичните бройки коли струват скъпо - особено когато искаш да събереш само актуалните коли, защото в нормалните случаи те там вървят в пакети и ако много държиш на определена кола, то непременно ще ти я зашият с някое, а може и с няколко Браво, Брава, Пунто (да не дава господ Палио или Панда) и т.н.
Варианта с кола от собственик също е малко непосилен, защото собствениците на колите смятат че това което карат струва доста по-скъпо от колкото е в действителност или поне според цените на нашия пазар и според нашите представи! Без кола в Италия нищо не можеш да свършиш, така е разпиляно всичко че с такси ще ти излезе доволно скъпо, това също го имай предвид!
Ако пък случайно някъде си харесаш кола и я купиш трябва да поискаш в цената да ти включат и обработката на документите за експорт, излиза около 60 евро на кола! Като време отнема няколко дни - в зависимост колко го мързи човека от автокъщата и колко са се замотали хората в ачи, след което оригиналният талон на колата се анулира, издава се ново чидипи в което пише че е за експорт! После ти трябва автовоз, това е нов и много интересен филм за теб - срещаш се с едни от най-жестоките утрепки на българското автомобилно съсловие - жестоко.. на групаж да ти докарат колата ще отменеме м/у седмица и 10 дни, в зависимост от къде и по колко се товари и къде има готови документи и къде не! Вероятността да откриеш липси по колата от гориво, крик, музика, рез. гума и т.н. е огромна, няма как и да им кажеш че те са виновни, освен ако не чакаш в Италия да ти обработят документите и да дойде автовоза, където сам да си качиш колата!
От Италия се кара само на автовоз, тия афери дето ти ги споменават тук с картонените номера, ако те хванат из Гърция или Италия ще ти сцепат шортите, глобите са много интересни в цифрово отношение! По принцип и в БГ ако те хванат с такива номера може да останеш доволен - причината е че извършваш икономическо нарушение, освен това с картонените номера нямаш грам застраховка, което е проблем в цяла Европа да знаеш. За пример ще ти кажа, че в Италия кола без валидна застраховка не може да стой на улицата и за момент, идват с едни паяци и директно я отнасят, няма значение дали е чисто нова или на 20 години, правилото е едно.
Стигаме и до момента къде да ходиш за коли:
Най-далечната точка те съветвам да ти бъдат Рим и Латина, цените в Калабрия, Наполи, Катания, Палермо, Бари, Бриндизи, Лече и т.н. са много примамливи, но е много възможно да си дойдеш по бели гащи без кола и без пари, може и леко да те понабият диваците в тази част от Италия, така че не се подлъгвай само от цените, търси и сигурност, защото измами в Италия стават и не са малко!
Ако всичко което ти написах не те кара да се замислиш, а още искаш да пътуваш аз лично ще те закарам до авто или аеро гарата!
Второ SKISA, говориш пълни глупости защото, гаранционните условия в Италия и в Германия са идентични, така че няма как да не е сменяно маслото или филтъра 100 000км., ама всички хубавци като тебе дето си купуват колите самички и после смятат и се потят над тефтера кво са похарчили хвалят немските си дънери и викат, че в Италия не се поддържа! Ако искаш да спорим по темата с факти, заповядай при мен в автокъщата да си говорим и да ти показвам разни неща, отключвам колата гледай - прави струвай, да не останеш изненадан само...?
D3BEP - на въпроса ти:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес, само че това което искате да направите с твойте приятели - без да искам да те разочаровам е пълна безмислица! Вероятността да намерите в една кончесионария това което търсите на куп е равен на това "2 17 19 20 36 8" да са числата за следващия тираж на трето теглене на ТОТО 2 6х49... и така ти вече имаш проблем, единичните бройки коли струват скъпо - особено когато искаш да събереш само актуалните коли, защото в нормалните случаи те там вървят в пакети и ако много държиш на определена кола, то непременно ще ти я зашият с някое, а може и с няколко Браво, Брава, Пунто (да не дава господ Палио или Панда) и т.н.
Варианта с кола от собственик също е малко непосилен, защото собствениците на колите смятат че това което карат струва доста по-скъпо от колкото е в действителност или поне според цените на нашия пазар и според нашите представи! Без кола в Италия нищо не можеш да свършиш, така е разпиляно всичко че с такси ще ти излезе доволно скъпо, това също го имай предвид!
Ако пък случайно някъде си харесаш кола и я купиш трябва да поискаш в цената да ти включат и обработката на документите за експорт, излиза около 60 евро на кола! Като време отнема няколко дни - в зависимост колко го мързи човека от автокъщата и колко са се замотали хората в ачи, след което оригиналният талон на колата се анулира, издава се ново чидипи в което пише че е за експорт! После ти трябва автовоз, това е нов и много интересен филм за теб - срещаш се с едни от най-жестоките утрепки на българското автомобилно съсловие - жестоко.. на групаж да ти докарат колата ще отменеме м/у седмица и 10 дни, в зависимост от къде и по колко се товари и къде има готови документи и къде не! Вероятността да откриеш липси по колата от гориво, крик, музика, рез. гума и т.н. е огромна, няма как и да им кажеш че те са виновни, освен ако не чакаш в Италия да ти обработят документите и да дойде автовоза, където сам да си качиш колата!
От Италия се кара само на автовоз, тия афери дето ти ги споменават тук с картонените номера, ако те хванат из Гърция или Италия ще ти сцепат шортите, глобите са много интересни в цифрово отношение! По принцип и в БГ ако те хванат с такива номера може да останеш доволен - причината е че извършваш икономическо нарушение, освен това с картонените номера нямаш грам застраховка, което е проблем в цяла Европа да знаеш. За пример ще ти кажа, че в Италия кола без валидна застраховка не може да стой на улицата и за момент, идват с едни паяци и директно я отнасят, няма значение дали е чисто нова или на 20 години, правилото е едно.
Най-далечната точка те съветвам да ти бъдат Рим и Латина, цените в Калабрия, Наполи, Катания, Палермо, Бари, Бриндизи, Лече и т.н. са много примамливи, но е много възможно да си дойдеш по бели гащи без кола и без пари, може и леко да те понабият диваците в тази част от Италия, така че не се подлъгвай само от цените, търси и сигурност, защото измами в Италия стават и не са малко!
Ако всичко което ти написах не те кара да се замислиш, а още искаш да пътуваш аз лично ще те закарам до авто или аеро гарата!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Насти, моите уважения, ама ти сам си противоречиш бе човек.
От една страна пишеш следното:
От друга страна отдолу си написал един ферман защо кола от Италия не бива да си купувам
Да не го цитирам. Ами... ти защо си купуваш? Здрави, че и печелиш от тях.
От трета страна съм ти чел темата и според мен внасяш твърде разнообразни автомобили и то точно по няколко, което е и нашият случай. И между тях не виждам много фиати. Явно не взимаш определена марка. Ние тръгваме с идеите за марки, но може да стане и компромис, както казах. Аз лично когато си купих БМВ-то отидох на Пазаря с идеята за Алфа 166 или Мерцедес.
От последна страна ти благодаря за информацията. Готина е, поне що се отнася до технология на покупката и идея за райони. Наистина, най полезна за мен информация се съдържа в твоя пост.
Значи нещата седят тъй.
- ходенето ми в Италия е почти сигурно, така че не го мислете. И да не иска някой, аз в Италия пак ще отида
- сигурно ще търся там и кола
- много вероятно ако сме 3 или 4 човека да пътуваме с кола
- както казах няколко дни в Италия не ме плашат, ще намеря и какво да правя през свободното време
Ок. Остана поне идея за автовоз? Има ли някой?
Поздрави и всичко най!
От една страна пишеш следното:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес
От друга страна отдолу си написал един ферман защо кола от Италия не бива да си купувам

От трета страна съм ти чел темата и според мен внасяш твърде разнообразни автомобили и то точно по няколко, което е и нашият случай. И между тях не виждам много фиати. Явно не взимаш определена марка. Ние тръгваме с идеите за марки, но може да стане и компромис, както казах. Аз лично когато си купих БМВ-то отидох на Пазаря с идеята за Алфа 166 или Мерцедес.
От последна страна ти благодаря за информацията. Готина е, поне що се отнася до технология на покупката и идея за райони. Наистина, най полезна за мен информация се съдържа в твоя пост.
Значи нещата седят тъй.
- ходенето ми в Италия е почти сигурно, така че не го мислете. И да не иска някой, аз в Италия пак ще отида
- сигурно ще търся там и кола
- много вероятно ако сме 3 или 4 човека да пътуваме с кола
- както казах няколко дни в Италия не ме плашат, ще намеря и какво да правя през свободното време

Ок. Остана поне идея за автовоз? Има ли някой?
Поздрави и всичко най!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
стефчо,приятел,кажи каква баварска машина си харесал 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Nasti написа:Първо да ви кажа, че всичките писали до тук в темата сте страшни капацитети и тва с вноса на коли ви е, като с контрабандата на стоки от Китай - толкова ясно имам предвид!
D3BEP - на въпроса ти:
а бе Насти -капацитет...!! тва ,че се опитваш да убедиш хората и хубавци като тебе ,да си продадете кошниците от италия ,дет ги зимате на кило не значи ,че хората не разбират нищо...!! аз съм я видял с очите си колата...!ти искаш да ме убедиш,че съм кьорав ли!?!? никога не беше сменян тоя филтър за тия 93хил км ,дет е минала.гледал съм още хиляди коли от италия и съм се убедил ,че са кьопави и напудрени-е може и да има ,ама редки изключения. от 20г гледам коли и от италия и от германия ...!!аз не отхвърлям италиянските коли ,щото не ми харесват италианците-много мили южни хора!! правя го ,защото съм видял ,че са мърлячи към колите си.
живеех в горубляне-борсата се създаде пред очите ми...!!! аз нищо не продавам-споделям мнение с хората от форума и се опитвам да кажа какво знам от опит...!! като имаш автокъща-продавай си и не умирай от глад. нито ми пречиш ,нито ми помагаш...! но не ми казвай от какво разбирам и от какво не...!! аз не коментирам чуждо мнение,докато ти не изкоментира моето...!! всеки казва квото знае-питащият решава чие ще вземе под внимание...!!!
п.с. а па специално за контрабандата от китай изобщо не ща да отварам въпрос.....щот некой ше препише поста ми и ще издаде учебник по митнически процедури!!!
Последна промяна SKISA на 20 Мар 2008, 0:09, променена общо 1 път
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Nasti съгласен съм за гаранционното обслужване ама предполагам не си виждал как тъпия жабар изобщо не сме масло до 35 к км?Е аз съм и знам как е
Колега ако не Франкфурт на майната си както се изразиха по-нагоре идете в Нюрнберг и там също е фраш.Ние пазаруваме от Дегенсдорф или Регенсбург,защото ни е по-лесно товаренето на самоходките а излиза и по-тънко.Аз кола от Италия няма да си купя повече ако ще и за луд да ме обявят.Тия са малоумници отвсякаде!!!
Колега ако не Франкфурт на майната си както се изразиха по-нагоре идете в Нюрнберг и там също е фраш.Ние пазаруваме от Дегенсдорф или Регенсбург,защото ни е по-лесно товаренето на самоходките а излиза и по-тънко.Аз кола от Италия няма да си купя повече ако ще и за луд да ме обявят.Тия са малоумници отвсякаде!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:стефчо,приятел,кажи каква баварска машина си харесал
Нема да се обидя на една 5-тица Е39, ама де да знам какво ще излезе накрая. Нищо не мога да кажа още.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Т.е. аз като отида там да изпратя пълномощно на някой в България да ми регистрира колата с тукашни транзитни номера, с които да мина ЕС?
SKISA написа:спора е дълъг....!!! оня ден видях кола на 93хил км Е60 от италия и никога-ама никога не е сменян маслен филтър!!!
!
Ама той сменя ли се?

А иначе на колегата Nasti,много поздрави,но картонените номера са си приказка ,апа точно маляките изобщо па не ги интересува с какви номера си.Иначе основно са с автовоз,но нема да си дойда с автобуса от там.

правиш пълномощмо на някои от вашите или на др.близък няма зна4ение,преди да заминеш,отиваш в италия купуваш кола пращаш документите в БГ човека отва до кат да ти вземе транзитни номера ,прави ти гражданска и ти връща номерата и документите(сори ама ГО е преди номерата).правено е от мои мн близък приятел преди седмица,даже днес я регнаха в кат колата,въпроса е 4е които взима транзитките да не казва 4е е в чужбина колата,тва е ако искаш даи телефон да ти обясня ако нещо не си разбрал
cherepa83 написа:правиш пълномощмо на някои от вашите или на др.близък няма зна4ение,преди да заминеш,отиваш в италия купуваш кола пращаш документите в БГ човека отва до кат да ти вземе транзитни номера ,прави ти гражданска и ти връща номерата и документите(сори ама ГО е преди номерата).правено е от мои мн близък приятел преди седмица,даже днес я регнаха в кат колата,въпроса е 4е които взима транзитките да не казва 4е е в чужбина колата,тва е ако искаш даи телефон да ти обясня ако нещо не си разбрал
Е те тия транзитни номера са валидни колкото и рисуваните.

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3