питане към пътуващите в гърция
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
bmwfena написа:аз в Александрополис съм ходил но мерси за информацията..имаше работи които не ги знаех.особено за колана на пътника отзад.значи мога да си обикалям с чужда колаааа--ясно ми е вече.
Аха,ама ако згафиш некъде и си дойдеш пешеходец да не кажеш ,че не сме казали за пълномощното.Аре са не се стискай за пет лева.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
а ве кво да прая с орела чак на морето ве..ще обикалям до границата близко дето ъкъла и ем като нашия а и къщите са си същите...индиана джоунсGVT написа:bmwfena написа:аз в Александрополис съм ходил но мерси за информацията..имаше работи които не ги знаех.особено за колана на пътника отзад.значи мога да си обикалям с чужда колаааа--ясно ми е вече.
Аха,ама ако згафиш некъде и си дойдеш пешеходец да не кажеш ,че не сме казали за пълномощното.Аре са не се стискай за пет лева.

- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Ей,Фенннннннн кои ще те пусне теб в Гърция ве? И то с "орел с ориз",а и това престъпно изражение !

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ко ми има на мутрата веееA_DUNCHEV написа:Ей,Фенннннннн кои ще те пусне теб в Гърция ве? И то с "орел с ориз",а и това престъпно изражение !![]()
![]()

- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
M5 написа:Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?
Паркирането в центъра на Атина е голем проблем. Никога никъде няма места, ако гледаш знаците чак извън града ще трябва да излезеш, за да можеш да паркираш. Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места

Ако успееш да намериш място в центъра паркирай си на воля...знаци забраняващи паркирането както казах има бол, ама за 2 поредни години мотане лятно време там ни паяк, ни скоба съм видял...камо ли па ушеф

Само че влизането в центъра на Атина се осъществява на четен/нечетен принцип- единия ден е разрешено за колите, чиито номера завършват с четна цифра, на другия ден за тези, чиито номер завършва с нечетна цифра. Това разбира се важи само за суперцентъра, ама кое точно се вклюваше в това понятие така и не запомних. Имай предвид, че камери има много и трудно ще минеш метър...ама па ако те напипат как ще те жегнат не ми е много ясно. Ся ако колата ти е с Бг номер немам идея как стоят нещата...но предполагам че не гърчулята няма да им пука много...цифрите са си цифри. Ами това е общо взето...
П.П. Обезателно след като паркираш си сгъвай и двете огледала. Нито пешеходците, нито шоферите им са стока

П.П. 2 И се оглеждай за мотористчета, че ако има един чалъм на тавана на колата ще ти се качат. Много са усилни и се врът къде и как им кефне.
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
а бе я Аз да питам Гръцко говорящите кво пише на тая табела,щот си мисля,че на децата си викат ''идиоти"
[/url]

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
- M5
- младши ентусиаст
-
cww написа:M5 написа:Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?
Паркирането в центъра на Атина е голем проблем. Никога никъде няма места, ако гледаш знаците чак извън града ще трябва да излезеш, за да можеш да паркираш. Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места![]()
Ако успееш да намериш място в центъра паркирай си на воля...знаци забраняващи паркирането както казах има бол, ама за 2 поредни години мотане лятно време там ни паяк, ни скоба съм видял...камо ли па ушеф![]()
Само че влизането в центъра на Атина се осъществява на четен/нечетен принцип- единия ден е разрешено за колите, чиито номера завършват с четна цифра, на другия ден за тези, чиито номер завършва с нечетна цифра. Това разбира се важи само за суперцентъра, ама кое точно се вклюваше в това понятие така и не запомних. Имай предвид, че камери има много и трудно ще минеш метър...ама па ако те напипат как ще те жегнат не ми е много ясно. Ся ако колата ти е с Бг номер немам идея как стоят нещата...но предполагам че не гърчулята няма да им пука много...цифрите са си цифри. Ами това е общо взето...
П.П. Обезателно след като паркираш си сгъвай и двете огледала. Нито пешеходците, нито шоферите им са стока
П.П. 2 И се оглеждай за мотористчета, че ако има един чалъм на тавана на колата ще ти се качат. Много са усилни и се врът къде и как им кефне.
Аз май ще съм баш в центъра (Омониа). И ще съм там поне 2 дена, така че това за номера на колата леко ме притеснява. Ако вече съм влязъл в центъра проблем ли е да стои колата там в забранения ден (няма да я карам)? А какви са цените на билетите/картите за градския транспорт и как е градския транспорт като цяло?
- cww
- Д-р Хаос
-
M5 написа:cww написа:M5 написа:Като сте подхванали темата и аз да питам. Ще пътувам към Атина в началото на октомври, но собственика на колата също ще пътува. Трябва ли ми пълномощно в този случай? Ако карам аз и стане нещо (дано да не става) дали ще ми искат пълномощно? Другия въпрос е как стои въпроса с паркирането в центъра на Атина? Има ли и там "синя зона", паяци и т.н.?
Паркирането в центъра на Атина е голем проблем. Никога никъде няма места, ако гледаш знаците чак извън града ще трябва да излезеш, за да можеш да паркираш. Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места![]()
Ако успееш да намериш място в центъра паркирай си на воля...знаци забраняващи паркирането както казах има бол, ама за 2 поредни години мотане лятно време там ни паяк, ни скоба съм видял...камо ли па ушеф![]()
Аз май ще съм баш в центъра (Омониа). И ще съм там поне 2 дена, така че това за номера на колата леко ме притеснява. Ако вече съм влязъл в центъра проблем ли е да стои колата там в забранения ден (няма да я карам)? А какви са цените на билетите/картите за градския транспорт и как е градския транспорт като цяло?
Те т'ва имах предвид. Омония е част от суперцентъра и за нея със сигурност важи четно-нечетния принцип. Ами ако успееш да уцелиш деня и твоята последна цифра от номера, спреш си като пич до другия ден сутринта няма да имаш грижи. Обаче оттам нататък какво се случва идея нямам... Все пак имай предвид, че си на пъпа на Атина и може некой Ушко да се появи отнякъде и да се получи фал. А и ся т'ва че аз не съм виждал паяци и скоби нищо не означава

Според мен не е много удачно точно в района на Омония да си оставяш колата без надзор и то за цели два дни. Съветвам те да я барикадираш някъде(примерно в квартала където ще си) и да си джъткаш с градския транспорт. Чок гъзарийка си е. Рейсовете са готини, климата жули нон-стоп...абе да му е кеф на човек да се вози. Има и едни тарикатски щори на страничните стъкла. Ако те напече много си я дърпаш

Билетчетата за автобус бяха 0.50 евроцента, а трамвай 0.60. Продават ги в ония квадратни 'къщички', където са цигарите и вестниците(за трамвая се продават на самите спирки от едни автомати...няма как да ги объркаш) Има ги из целия град. Най добре си купи, че да не вземе некой контролъор да изкочи отнякъде, че ще се видиш в чудо. Глобата е 60 пъти стойността на билета. Не че е толкова скъпо, ама що да подаряваш пари някому, пък и има да ти плямпа...не млъкват. Перфорират се вътре в рейса, а пък на трамвайчето може и вътре, и на спирките. С метрото е малко по сложна работата щото те са 2

Ама айде стига толкова, че много дълго стана. Ако те интересува друго питай

онова което си снимал означава "частна детска градина"
онова за билетите на метрото е че няма нужда да купиш 2 различни билета а само един на 0.80..рейсовете са много точни и има през 5-10 мин и центъра на Атина не се препоръчва ако не искаш да ти изчезне колата от някое наркоманче или да ти разбият стъклото...също така има много цивилни полицай които се смесват с тълпата...някой който има вид на наркоман ,небръснат с дълга коса и т.н. може да е цивилен така че внимавай винаги с паспорт или лична карта

онова за билетите на метрото е че няма нужда да купиш 2 различни билета а само един на 0.80..рейсовете са много точни и има през 5-10 мин и центъра на Атина не се препоръчва ако не искаш да ти изчезне колата от някое наркоманче или да ти разбият стъклото...също така има много цивилни полицай които се смесват с тълпата...някой който има вид на наркоман ,небръснат с дълга коса и т.н. може да е цивилен така че внимавай винаги с паспорт или лична карта
- cww
- Д-р Хаос
-
Ами възможно е и така да е било. Но последните две-три години все си е 0.80 евроцента стандартното билетче. Са има разни комбинирани билети, с които можеш да използваш и двете метра
Те не знам к'ви пари са. Ама чак 2 евро да са нещо не ми се вярва

- M5
- младши ентусиаст
-
cww написа:...Има платени паркинги, но цените не са особено приятни...но пък там винаги има места...
Колко горе долу е на час? Има ли намаление ако я оставя за цяла нощ на такъв паркинг?
cww написа:...Според мен не е много удачно точно в района на Омония да си оставяш колата без надзор и то за цели два дни. Съветвам те да я барикадираш някъде(примерно в квартала където ще си) и да си джъткаш с градския транспорт...
Проблема е че ще сме точно в Омония, така че варианта с по-краен квартал отпада. Ако я вкарам в някоя малка уличка дали ще е по-безопасно? Ще пътуваме с Е39-ката, така че и паркирането сигурно ще е по-проблемно.
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3