отностно акциза дали е вярно?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
eraziel написа:...
Нали правиш разлика между мито и акциз...
Това, че все един ден акциза ще отпадне, не означава, че после няма да ни го набута държавата с какви ли не данъци и такси. Просто ще се събират тея пари за няколко години, а не на един път при регистрацията... Надявам се никой не очаква държавата да изпусне едни пари

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
.
ms написа:eraziel написа:...
Нали правиш разлика между мито и акциз...
Това, че все един ден акциза ще отпадне, не означава, че после няма да ни го набута държавата с какви ли не данъци и такси. Просто ще се събират тея пари за няколко години, а не на един път при регистрацията... Надявам се никой не очаква държавата да изпусне едни пари
аз съм навит да ги дам тия пари които са за акциза на кола,но постепенно... както ти каза.
махат го но после удрят с данъка и ти си я пла6та6-всяка годинка по малко,но е по добре от колкото да даде6 наведъж 7-8 хил за м-ка.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- ms
-
-
Re: .
DEO написа:....
махат го но после удрят с данъка и ти си я пла6та6-всяка годинка по малко,но е по добре от колкото да даде6 наведъж 7-8 хил за м-ка.
Въпроса е как ще ни цакат- дали тея 7-8 х. ще ги вземат за 2-3 години или за 5-6-7 години... Ако е да ти искат по 1000 кинта данък на година всеки ще си прецени и на който му оттърва ще си купи ///М модел... Но ако ще трябва да даваш по 2-2,5 х. на година за данък е друго вече

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
А ако е за 2-3 години целата работа ще стане малко объркващо мисля, ако след 1г. реши човека Х да продаде колата, колко ще и иска? То ще почнат едни договорки 

Enslaving_Lecher написа:А ако е за 2-3 години целата работа ще стане малко объркващо мисля, ако след 1г. реши човека Х да продаде колата, колко ще и иска? То ще почнат едни договорки
няма договорки колега, това 6те ти е просто като годи6ния данък които пла6та6... дет се вика продава6 я и другия си го пла6та... така държавата след време 6те излезне доста на пе4алба от тая работа,но и даден 4овек кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...

- ms
-
-
DEO написа:.... кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...
Tук си леко в грешка- караш си ти 3 годинки колата и си плащаш тлъстият данък от рода на 1500-2000 лв. - примерно разбира се- и не те бърка изобщо, направил си си сметката като си купил колата... А сега си помисли как се продава такъв автомобил, като с парите от данъка за тея 3 години можеш да си купиш още една кола

- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
Точно това имах и аз впредвидms написа:DEO написа:.... кара колата 2-3 години и я маха ,дет се вика не ти бърка толкова в джоба като направи6 равносметката накрая...
Tук си леко в грешка- караш си ти 3 годинки колата и си плащаш тлъстият данък от рода на 1500-2000 лв. - примерно разбира се- и не те бърка изобщо, направил си си сметката като си купил колата... А сега си помисли как се продава такъв автомобил, като с парите от данъка за тея 3 години можеш да си купиш още една кола![]()
![]()
Като дойде момента с махането я закъсваш, ако данъците са твърде високи за такива коли...

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Не знам, но по неофицялни данни данъците за една кола ще станат сигурно минимъм 2000 бимберици, тъйче и да отпадне акциза - келфайда 

.
а за махането да не мислите 4е само на тези коли 6те дигнат данъците умните глави 6те ги дигнат на вси4ки така 4е не се знае колко 6те е разликата между тях....
в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...
така 4е разликата може да не е толкова фрапира6та, а да е от порядъка на 500лв до 1000лв което си е нормално.
в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...
така 4е разликата може да не е толкова фрапира6та, а да е от порядъка на 500лв до 1000лв което си е нормално.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
BMW_F1Team написа:Не знам, но по неофицялни данни данъците за една кола ще станат сигурно минимъм 2000 бимберици, тъйче и да отпадне акциза - келфайда
Това не може да стане... Няма точно определена сума 2000лв. Аз ще карам кола 54к.с. пък ти ще караш кола 280к.с. и ще плащаме един и същ данък. На практика невъзможно...
Не знам откъде ти идва такава информация, но на мен ми се струва невъзможно...

DEO написа:в италия са си така принципно.. 2000 евро са данъците на гоина за кола...
Е то в много страни е така, само че не забравяй, че там може би средната заплата е повече от 2000Е, а тук тя е 400лв... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните...

- ms
-
-
WilliamsF1Team написа:... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните...
Забравяш само едно нещо- в коя държава живееш

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
ms написа:WilliamsF1Team написа:... Стандарта ни е различен и не вярвам да ни сложат данъци като техните...
Забравяш само едно нещо- в коя държава живеешСети се само колко струва тук бензина и колко е в Германия, а после ми говори, че няма да ти сложат високи данъци....
Бензина е нещо, което държавата не те кара да си купуваш докато данъка го плащаш във всяка една ситуация.

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3