Морето....
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Миналата есен една скромна групичка оттук ходихме на http://www.saniresort.gr/page/ в съседна Гърция
Курорта се намира на около 80 км от Солун ,южно на Халкидическия полуостров - ръкав Касандра
Нямам думи
Хотел,обслужване, ХРАНА
, от никаквата Гръцка природа какво бяха сътворилиииии
Аз дето съм 60 кила с мокри дрехи напълнях с около 3 за една седмица
Ако тръгна да разказвам просто ще стане дълъг поста,само искам да заявя ,че на цената от 700 лв за двойна стая за 7 нощувки със закуска и вечеря,безплатен паркинг за колата,безплатен сейф,както и такъв във всяка стая,кърпи за плаж всеки ден и какво ли още не просто няма крак да ми стъпи на БГ черноморието
Достатъчно по работа съм се нагледал на "пробуждането" на съни бийч и прочие ,крак нбяма да ми стъпи
Георги Пенчев

Курорта се намира на около 80 км от Солун ,южно на Халкидическия полуостров - ръкав Касандра

Нямам думи

Ако тръгна да разказвам просто ще стане дълъг поста,само искам да заявя ,че на цената от 700 лв за двойна стая за 7 нощувки със закуска и вечеря,безплатен паркинг за колата,безплатен сейф,както и такъв във всяка стая,кърпи за плаж всеки ден и какво ли още не просто няма крак да ми стъпи на БГ черноморието

Достатъчно по работа съм се нагледал на "пробуждането" на съни бийч и прочие ,крак нбяма да ми стъпи

Георги Пенчев
- Гост
-
понеже сме дребни риби-няма друг начин да ги накажем освен да сменим местоположението на почивките!
лошото е ,че минава време ,докато разберат ,че са сбъркали!
щото от паралии-добре- ше изкарват пари,ма многото пари идват от средните българи и от условия! тия условия ги няма на нащо море!
е миии....!!! ше го духат подводно....!
наблюдавам много интересна закономерност ,която си е направена да е законна! впрочем същото е и около София!
хората си имат земя и ако им разрешат ше дигнат някакви малки къщички/ в смисъл-ниски и наредко / и няма да изглежда толкова пренаселено. държавата,обаче ,прави следното:
връщат ти земята като земеделска и ти казват,че строене ше дават примерно след 15г. хората се шашкат и продават на някаква цена на разни тарикати. после тия тарикати вадят някакъв проект за голям строеж,общинският съвет гласува промяна на статута и почват да строят ,щото...." проекта бил голям и със значение за обищаната!!" и става некакъв хотел или селище с много сградички и после продават на дебело! за дребния - няма никакъв шанс ,щото липсват големите пари за рушвети!!! просто ако има дупе да чака-или да гони цена,или да изчака да влезе в регулация покрай големите-тва е шанса!
ако,обаче ,даваха шанс на малките/естествено с рамки и изисквания за строежите/ нямаше да е такъв бетон и стени ,нито по морето ,нито около София!
лошото е ,че минава време ,докато разберат ,че са сбъркали!
щото от паралии-добре- ше изкарват пари,ма многото пари идват от средните българи и от условия! тия условия ги няма на нащо море!
е миии....!!! ше го духат подводно....!
наблюдавам много интересна закономерност ,която си е направена да е законна! впрочем същото е и около София!
хората си имат земя и ако им разрешат ше дигнат някакви малки къщички/ в смисъл-ниски и наредко / и няма да изглежда толкова пренаселено. държавата,обаче ,прави следното:
връщат ти земята като земеделска и ти казват,че строене ше дават примерно след 15г. хората се шашкат и продават на някаква цена на разни тарикати. после тия тарикати вадят някакъв проект за голям строеж,общинският съвет гласува промяна на статута и почват да строят ,щото...." проекта бил голям и със значение за обищаната!!" и става некакъв хотел или селище с много сградички и после продават на дебело! за дребния - няма никакъв шанс ,щото липсват големите пари за рушвети!!! просто ако има дупе да чака-или да гони цена,или да изчака да влезе в регулация покрай големите-тва е шанса!
ако,обаче ,даваха шанс на малките/естествено с рамки и изисквания за строежите/ нямаше да е такъв бетон и стени ,нито по морето ,нито около София!
- ///milko way
- ентусиаст
-
- Кара: не кара пил-ама пий карал
мдааа Пенчев е абсолютно прав
Аз също бях на същия ръкав-само,че в Калитеа..........не може да се опише с думи (приказка)
за 100лв на вечер тея маляки предлагат квот си помислиш+вечно зелените маслинови дръвчета и палми на фона на гръцка музика +кристално чисто море-с чаша ледено узо в ръка......а бе за една седмица си мислих,че съм един от гръцките богове
-за пътищата няма кво да кажа--личи си,че е имало олимпиада
влезнах през Кулата и излезнах през Любимец и за всичките тея 1400км не умерих нито една дупка (щот няма)
няма да видите нито един полицейски пост,няма да чуете и нито един клаксон+(......мамата)
просто си караш с 130км и се любуваш на природата-от едната страна ти е морето а от другата палми
-но това не трябва да ви успокоява,защото хората са си решили инфраструктората така:
1-чичко полицай взема 4000 евро заплатка
претрябва ли са му твойте 20 или 50 евро рушвет-просто ти пише акта и заминаваш-такива диалози от сорта Кво работиш и Кво ша прайм-НЯМА
2-няма полицаи в храстите поради простата причина,че пътя е осеян с камери
снима ти задния номер и получаваш честитка по пощата
3-глобата за превишена скорост започва от 390 евро
4-глобата за алкохол започва от 1900 евро
5-кво ще кажеш за третото и четвъртото
не знам дали е късмет,но за този пробег+една седмица престой не видях нито едно ПТП и нито една автоморга
-така,че за мен съм си решил въпроса с морето
една седмица у комшиите+една седмица в БГ,но някъде където няма бетоновъзел и склад за строителни материали---от Ахтопол,Синеморец та даже може и Резово
там всички сгради си имат (акт 16) и никой не бърза за никъде
Аз също бях на същия ръкав-само,че в Калитеа..........не може да се опише с думи (приказка)
за 100лв на вечер тея маляки предлагат квот си помислиш+вечно зелените маслинови дръвчета и палми на фона на гръцка музика +кристално чисто море-с чаша ледено узо в ръка......а бе за една седмица си мислих,че съм един от гръцките богове

-за пътищата няма кво да кажа--личи си,че е имало олимпиада
влезнах през Кулата и излезнах през Любимец и за всичките тея 1400км не умерих нито една дупка (щот няма)

-но това не трябва да ви успокоява,защото хората са си решили инфраструктората така:
1-чичко полицай взема 4000 евро заплатка

2-няма полицаи в храстите поради простата причина,че пътя е осеян с камери

3-глобата за превишена скорост започва от 390 евро
4-глобата за алкохол започва от 1900 евро
5-кво ще кажеш за третото и четвъртото

не знам дали е късмет,но за този пробег+една седмица престой не видях нито едно ПТП и нито една автоморга

-така,че за мен съм си решил въпроса с морето

Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!
///milko way написа:за 100лв на вечер тея маляки предлагат квот си помислиш+вечно зелените маслинови дръвчета и палми на фона на гръцка музика +кристално чисто море-с чаша ледено узо в ръка......а бе за една седмица си мислих,че съм един от гръцките богове![]()
Тва ме заинтригува, ако дойдеш в четвъртък на OMV ще те питам по подробно за там

- Гост
-
същото е чуството в Турция!
там се чустваш едновременно махараджа,султан и велик везир!!!
просто няма думи за описване на изживяването да се случва точно това ,което искаш,да живееш 10-12 дни без да се сещаш за пари и кое -колко струва и просто да си на небето! чувам и лош иотзиви от почивки в Турция,ма най-сигурната работа е да идете на проверено от някой приятел-ходли,видял и така....!!!
просто няма думи за описване на изживяването да се случва точно това ,което искаш,да живееш 10-12 дни без да се сещаш за пари и кое -колко струва и просто да си на небето! чувам и лош иотзиви от почивки в Турция,ма най-сигурната работа е да идете на проверено от някой приятел-ходли,видял и така....!!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
иначе Диневи-те,хвърлят луда пара за заря,а за да стигнеш до плажа им ти трябва Уаз 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Гост
-
а бе ше ги мислиме ние Диневи,Вальо Златев,тоя-оня....!
средния българин духа супата на нащо море. тъпите чужденци с техните заплати имат повече отстъпка и е по-евтино за тях като абсолютна стойност-не като стандарт да почиват на нашето море!
еми в такъв случай като ухажват повече чехите/ на Лозенец имаше кръчми пред които пише ,че дават отстъпка 5% на чешки туристи/ ние па ше ходиме чужденци на чуждите морета! да си гъделичкат чехите и англичаните тука....! в Созопол като питам на гръцки моментално ми намират свободна маса-иначе било заето!!!като че ли едни гърци ,или едни чехи ше изядат или изпият повече от нас. лайнари нащастни...!!!
средния българин духа супата на нащо море. тъпите чужденци с техните заплати имат повече отстъпка и е по-евтино за тях като абсолютна стойност-не като стандарт да почиват на нашето море!
еми в такъв случай като ухажват повече чехите/ на Лозенец имаше кръчми пред които пише ,че дават отстъпка 5% на чешки туристи/ ние па ше ходиме чужденци на чуждите морета! да си гъделичкат чехите и англичаните тука....! в Созопол като питам на гръцки моментално ми намират свободна маса-иначе било заето!!!като че ли едни гърци ,или едни чехи ше изядат или изпият повече от нас. лайнари нащастни...!!!

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH

Темата за морето, възпяна в народното творчество
Толкуз мий мъчну, толкуз мий криву-
отпуска няма, няма муре...
Саму за някои то ша са плиска,
аз да са блъскам, кат диване...
Не чи парити с лопата ги рина,
ма за пучифка щях да сбира...
Да са далдисна в муренцито синю,
сетня на пясъка да са пика!
Вечер да седна на бира и скара,
вятър да духа...- хубавина...
Как са намери да съ прикарам,
лятос, кат патка, да дремя в града?
Тъй да мий криву...Тес на мурето,
бирата нека да им загурчи!
Нека кумари ги апят, дудето,
там пу курортии пръскат пари...

Толкуз мий мъчну, толкуз мий криву-
отпуска няма, няма муре...
Саму за някои то ша са плиска,
аз да са блъскам, кат диване...
Не чи парити с лопата ги рина,
ма за пучифка щях да сбира...
Да са далдисна в муренцито синю,
сетня на пясъка да са пика!
Вечер да седна на бира и скара,
вятър да духа...- хубавина...
Как са намери да съ прикарам,
лятос, кат патка, да дремя в града?
Тъй да мий криву...Тес на мурето,
бирата нека да им загурчи!
Нека кумари ги апят, дудето,
там пу курортии пръскат пари...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
бе то от комунизма ни е останало това,че като идеш на море,все едно се качваш на луната-голяма работа,няма що..
това продължава и днес,като споделиш с някой,че си се върнал очите му така
и почват въпросите:
и как е,какво има на морето,водата как е......
научени сме да живеем скромно и да ни манипулират с ефтини номерца...
това продължава и днес,като споделиш с някой,че си се върнал очите му така

и как е,какво има на морето,водата как е......
научени сме да живеем скромно и да ни манипулират с ефтини номерца...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
SKISA написа:същото е чуството в Турция!
Май в Турция си е най-добре... Те са царе в обслужването на клиента. А цените са си съвсем нормални. Слушала съм, не съм ходила там, но....е въпрос на време. Ще се ходи, видяло се е.
В Гърция, зависи къде попаднеш. Там бях... "мани-бегай", балкански нрави.

Да караш Peugeot е страст!
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
Източник...Eva* написа:...В кравта ми тече кръв от Опълченец на Шипка! Няма да се дам...
Eva* написа:Май в Турция си е най-добре... Те са царе в обслужването на клиента. А цените са си съвсем нормални. Слушала съм, не съм ходила там, но....е въпрос на време. Ще се ходи, видяло се е.

не се сещам точното словосъчетание .....имаше нещо ...лопата...фурна...

Ей...ами ако е заговор...България да се изнесе там на почивка...и като се върнете....ново робство е факт.....

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3