Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Строително-ремонтна тема
Колеги имам няколко бояджийски въпроса. На първо време ще пребоядисам едната и по нататък другата стая на апартамента. И двете стаи ще са чисто бели. Препоръчайте добра марка латекс. Заслужава ли си да си купя бояджийски пистолет за улеснение или да си карам с валяка.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
С пистолета има да облепваш много време за 2 стаи не си заслужава според мен, а също така трудно се работи с него, а евтините са доста зле.gromovich написа:Колеги имам няколко бояджийски въпроса. На първо време ще пребоядисам едната и по нататък другата стая на апартамента. И двете стаи ще са чисто бели. Препоръчайте добра марка латекс. Заслужава ли си да си купя бояджийски пистолет за улеснение или да си карам с валяка.
Flugger е латекс с доста добро качество според мен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Купи си хубав латекс примено LEVIS Akzo Nobel или Dulux . Цените са по високи но качеството е отлично , трайноста на боята е отлична , покривноста е отлична и ще ти трябва по малко боя в сравнение с българската . И в крайна сметка ще си играеш с българската боя да минаваш 2 и 3 пъти щото бялото се боядисва много трудно ако нямаш бяла основа . Иначе има евтин български латекс , 5л кофа за 30лв по разни промоции и също става . За една стая ще ти трябват минимум 10л , не търпи разреждане само малко вода не повече от 0.5л на 5 литра готов латекс .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
shlosera написа:Flugger е латекс с доста добро качество според мен.
Май е близо до невъзможно да се намери в България...скоро търсихме за леки козметични ремонти вкъщи (коридорите са правени с такъв) и не намерих. Заместителя, уж по-евтината серия на същия производител не става за нищо: маже се страхотно и се опъва страшно като изсъхне, но не става за чистене. А всяко пипване налага чистене, най-малкото докосване си личи
Dulux е топ във всяко едно отношение. Аз взимам все Diamond Matt серията - няма грешка. Опъва се, чисти се, покрива супер...но е скъп

- shlosera
- младши ентусиаст
-
Флюгер съм ползвал преди 10на години за пръв път има го на доста места вече, да не си търсил нещо по-специфично, имаха една серия за тавани зеленикав капак и другата за стени. Делукса е добър, но специфичен за работа и по мое мнение неоправдано скъп, особено при пребоядисване. Гръцките също са на доста прилично ниво.Don_Diego написа:shlosera написа:Flugger е латекс с доста добро качество според мен.
Май е близо до невъзможно да се намери в България...скоро търсихме за леки козметични ремонти вкъщи (коридорите са правени с такъв) и не намерих. Заместителя, уж по-евтината серия на същия производител не става за нищо: маже се страхотно и се опъва страшно като изсъхне, но не става за чистене. А всяко пипване налага чистене, най-малкото докосване си личи![]()
Dulux е топ във всяко едно отношение. Аз взимам все Diamond Matt серията - няма грешка. Опъва се, чисти се, покрива супер...но е скъп
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Уж го има ама като се обадиш и го няма
Аз стандартната серия търсех Flutex 5...отидох в магазина където е купуван преди, рекламите още си седят, но самия латекс го няма. Предлагат уж на същия производител, но по-евтин вариант (100+лв за 5л хич не е евтино ама карай). За апартаментите си шефовете си докараха Fluger от Полша, майсторите бяха впечатлени че сме намерили такъв тук
Гръцкия наистина е хубав - това лято пребоядисвах целия офис, 500+кв ги направих с Vivechrom серия Super Neopal Eco. Предоволен
Аз стандартната серия търсех Flutex 5...отидох в магазина където е купуван преди, рекламите още си седят, но самия латекс го няма. Предлагат уж на същия производител, но по-евтин вариант (100+лв за 5л хич не е евтино ама карай). За апартаментите си шефовете си докараха Fluger от Полша, майсторите бяха впечатлени че сме намерили такъв тук
Гръцкия наистина е хубав - това лято пребоядисвах целия офис, 500+кв ги направих с Vivechrom серия Super Neopal Eco. Предоволен
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Фарбен мисля предлагаха флюгер, преди много години съм взимал и от артеколор, имаше го и някъде около Пирогов в един магазин за бои. Не се среща на всеки ъгъл, но се намира