Препъри и други
Модератор: Общи модератори
Re: Препъри и други
Jordana написа:Grumpy Old Men, единия са засяга на лютеница другия на токНе отчитат факта че ако се стигне до там зомбитата да плъзнат , ще му вземат лютеницата на Пауъра и ще счупят солара на Алха като стой та гледай . И нищо не могат да им направят...
Йордане- нали усещаш, че при така зададените въпроси твоите отговори са точно по работната теза?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Jordana написа:Grumpy Old Men, единия са засяга на лютеница другия на токНе отчитат факта че ако се стигне до там зомбитата да плъзнат , ще му вземат лютеницата на Пауъра и ще счупят солара на Алха като стой та гледай . И нищо не могат да им направят...
Препърството си е ментално отклонение, дето го изучава психологията и като всяко такова, при истинска ситуация са с пълно разминаване с реалността и ще заминат първи. Аз лично, ако се окажа в такава нещастна ситуация да ме хване армагедона на неблагоприятна географска ширина, ще се оправя без нищо да съм препнал. Мога да цепя дърва, мога да си направя лък и да го ползвам и мога да разфасовам елен. Това трябва да е достатъчно да покрия всички нужди. Ток, бензин, консерви са за глезльовци и дето викаш, най-много да им ги вземат зомбитата.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Е, нали седяхме без отопление по цяла зима, спираха тока през няколко часа и нямаше нищо по магазините? У един приятел замръзваше конденза по прозорците. Стояхме постоянно наметнати с одеала и чакахме да дойде петък/събота, за да направим купон! Младост
!
!Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
В този ред на мисли в Украйна е пълно с препъри на много места. Едва ли са се готвели предварително, но човека е адаптивно животно и в движение много неща научава ако не се предава.
В Русия сине пълно с крепостни селяни, които от столетия са така. В Щатите в резерватите сигурно има някой индианец, който си живее както преди. Всичко останало е малко като онези клипчета в нета в които бай Пешо хваща ножка и лопата(сгъваема със сигурност
)и изкопава дупка, която я прави ебати къщата и всички викат ехееее...колко е лесно и готино, че и истинско.
Да останеш с акъла си е най-важното препърство.
В противен случай нещата от живота има да те бият по каската, която си се сетил евентуално да сложиш. А в животът идват толкова много новости, че като не си препър и само се чешеш по канчето гледайки с недоумение това сега защо се случва и онова защо стана като даже разчиташ някой в нета да ти го обясни или някой извън него. 
В Русия сине пълно с крепостни селяни, които от столетия са така. В Щатите в резерватите сигурно има някой индианец, който си живее както преди. Всичко останало е малко като онези клипчета в нета в които бай Пешо хваща ножка и лопата(сгъваема със сигурност
Да останеш с акъла си е най-важното препърство.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Според мен изначало тук се бърка понятието препърство. Така, че моля уточнявайте
Едните го разбират тип Беър Грилс.с един нож и въже да изкарат една седмица в мега мизерия, накрая да дойде хеликоптера и щастливо да ги изведе от батака в цивилизацията
За другите е тип баба и дядо на село. Ток не им трябва ама имат свещи, избата пръщи от суджуци и буркани, кокошките снасят и всички са хепи
За нас според мен втория варянт е по познат и приложим. За съжаление вече бабата и дядото на село е все по голяма рядкост
Едните го разбират тип Беър Грилс.с един нож и въже да изкарат една седмица в мега мизерия, накрая да дойде хеликоптера и щастливо да ги изведе от батака в цивилизацията
За другите е тип баба и дядо на село. Ток не им трябва ама имат свещи, избата пръщи от суджуци и буркани, кокошките снасят и всички са хепи
За нас според мен втория варянт е по познат и приложим. За съжаление вече бабата и дядото на село е все по голяма рядкост
kiko написа:Според мен изначало тук се бърка понятието препърство. Така, че моля уточнявайте![]()
препърството е ... комбинация от двете които си написал... но със фокус върху окопаването някъде и оцеляването. както казах- хората които живеят в градовете/ панелките - те нямат -никакъв- шанс... аксиоматична истина е, че ако се случи нещо градовете са капани от които ако не излезеш овреме шанса ти за оцеляване е нищожен.
препърството не трябва да е сложно и да се съобразява със разни кинетични сценарии (война, бунт и тн)- то не че няма и такова препърство ама то е както казах тема за много напреднали... препърството за което говориме тука е породено от природни стихии, повсеместни повреди по канализация, енергоподаване... такива по-реални трудности дет се вика.
идеята е да ви накарам да се замислите ако се случи такава беля - какво правите? къде ще ходите? какво ще ядете? вода откъде ще намерите? има една теория, че всеки проблем с времето в един момент става кинетичен. демек след месец-два като тръгнат зомбитата какво ще правите? ще се отбранявате? къде? как? отчаяния човек е способен на -всичко-... при обсадата на сталинград в един момент след като са изяли домашните любимци е имало и случаи на човекоядство... немислимо в 20тия век- нали? в условия на беззаконие много хора се превръщат в животни само с една цел- те да оцелеят...
препърството е много общо понятие със много фактори и много конкретни решения. не очаквам да копаете бункери, но е хубаво все пак човек да има някаква идея ако се сговнят нещата как ще отреагира.
аз лично съм решил, че ако се случи нещо- се окопавам тука - и съм се приготвил дет се вика - имам храна, безкрайно количество вода, всякакви инструменти, части за моторните триони, надеждно дизелово возило без електроника, основни медикаменти, снаряжение/оръжие/ боеприпаси... не разчитам и не ми трябва електричество... имам малък генератор да си зареждам разни неща (акумулатори/фенери и тн), още по- малък соларен генератор... но нямам нужда от електричество в контактите. един вид- имам някаква груба идея какво ще правя. та това ми е идеята на темата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоест нямаш нищо съществено което ти гарантира оцеляване ....Нямаш сериозни запаси от храна , нямаш запаси от вода . Имаш триони генератор които сами по себе си не ти дават нищо . Нямаш пречиствател за питейна вода , нямаш и аптечка на практика . Два бинта аспирин и риванол не са аптечка . Първата инфектирана рана ще те утрепе без антибиотици . Да не говорим че дори да имаш оръжие не можеш сам да отбраняваш бунгалото щото ще те напитят други препъри с оръжие . Рано или късно ще те приклещят и ще ти вземат всичко . Всеки препър в апартамент има същите шансове като тебе , дори и по добри с една бутилка газ може да си приготвя храна месеци наред . Стига да има сериозин запаси от дълготрайни продукти . Проблема е водата но и това се решава с подходящи средства ако човек се подготви .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...