СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от alx » 16 Юли 2024, 1:27

gromovich написа:
steeN написа:Това наистина е неподходяща версия. Хем бавно, хем липса на звук, другото е бавно, но поне има звук. Като цяло си е магистрална лодка т.е. компетентен GT автомобил.

Бавно, бавно, колко да са бавни 309 коня. Забравих, че тук всички карат 300+ коня и на Тракия не падат под 180. Иначе си прав магистрална лодка си е, а в града я карам само уикендите. Много хора си мислят, че могат да имат такава кола като основна, но уви не става.

309 коня ама с мързелив автоматик и 2 тона купе… комбинирано с комфортно/ меко окачване и… не е забавна както казах.

Аз мисля, че най- слабия компресиран мотор е идеалния за това купе…

Но ако ще нещо в тая насока- предпочитам чарджъра - една идея по- спортен е и немското ДНК се усеща …
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 16 Юли 2024, 7:04

ivanski_2 написа:
gromovich написа:
steeN написа:Това наистина е неподходяща версия. Хем бавно, хем липса на звук, другото е бавно, но поне има звук. Като цяло си е магистрална лодка т.е. компетентен GT автомобил.

Бавно, бавно, колко да са бавни 309 коня. Забравих, че тук всички карат 300+ коня и на Тракия не падат под 180. Иначе си прав магистрална лодка си е, а в града я карам само уикендите. Много хора си мислят, че могат да имат такава кола като основна, но уви не става.
Сега се замислих , защо да не става за основна , заради високия разход ли ? Не виждам дали ще виси аверидж Гошо в задъстването с челиджър или с 35-ца разлика , нито дали ще иде до Пловдив с него ( за справка 35-цата с моето каране 15-18 разход , 2к за 2 броя диск с накладки ако ще говорил за разни части …. ), наистина не виждам финансово защо да не го караш като ежедневно особено 3.6

Относно комфорт хората пътуват с голфове и 36ци пак до Пловдив примерно …

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е проблем в разхода. В града съм успявал с много лежерно каране да го сваля на 11,5. Не е проблем и обслужването - предни комплект дискове и накладки EBC около 500 лева бяха. Въпросът е в габаритите и поврътливостта. Голяма е за паркиране, по тесните улички в София трудно се "кърши". Разположението на страничните огледала също е кофти, видимостта отвътре в купето също е ограничена т.е. ако някое кръстовище не е точно перпендикулярно е трудно да видиш дали отдясно идва кола. Иначе е кола дето хваща погледите на млади и стари :lalala: Най-много ме радва това, че най-много се радват момчета на по 10-13 години. Има надежда че здравият разум ще се завърне и модата по електрокарчетата ще отмине.
Последна промяна gromovich на 16 Юли 2024, 10:14, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 16 Юли 2024, 7:53

dankata написа:Иво бум-а защо спря да пише?
Надявам се няма дерт някакъв.

Чете си, но не пише- много го напрягат хората нещо тук
gromovich, ясно мерси за инфото

alx, айде моля ти се, с колко км караш ежедневно че 5.7 да ти идва слабо, на всеки светофар мачкаш педала и близо 400 коня ти идват малко ли, колко такива си карал, качвал ли си се от 5.7 на 6.2 ( аз точно така направих), за да видиш разликата във возенето , върежа и всичко... сега карал си някоя друга американка, но си имаш някакво мнение което не кореспондира поне според мен с реалността
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 16 Юли 2024, 10:23

ivanski_2 написа:

alx, айде моля ти се, с колко км караш ежедневно че 5.7 да ти идва слабо, на всеки светофар мачкаш педала и близо 400 коня ти идват малко ли, колко такива си карал, качвал ли си се от 5.7 на 6.2 ( аз точно така направих), за да видиш разликата във возенето , върежа и всичко... сега карал си някоя друга американка, но си имаш някакво мнение което не кореспондира поне според мен с реалността

Колега Ivanski_2 ако толкова ти е мерак за такава кола като идваш към София обади се и ще ти дам я покараш, че малко да ти охладнее мерака :) Не я хейтя колата, просто не е от най-практичните коли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 16 Юли 2024, 10:50

gromovich написа:
ivanski_2 написа:

Колега Ivanski_2 ако толкова ти е мерак за такава кола като идваш към София обади се и ще ти дам я покараш, че малко да ти охладнее мерака :) Не я хейтя колата, просто не е от най-практичните коли.

Благодаря за предложението :bchug:
Аз покарах малко, но при мен положението е по различно.
1/Не ходя всеки ден в офис или някъде, излизам където и когато реша.(Хайде понякога и където жената реши) :mhihi:
2/Имам друга кола която винаги мога да запаля и да си свърша работа или да пътувам с нея.
Иначе да, предполагам че изобщо не е практична, но идеята ми е да ми е играчка и нищо повече, като не ми е удобно да ида до центъра с нея- паля маздата, като за друга ситуация не е подходяща- паля маздата, ако след N време видя чее такива места са много ( не очаквам честно казано понеже аз си определям къде ще ходя) я сменям с друга играчка и толкова)
Ще видим все пак съм на 27, може би затова толкова ме влече , може би ще ми мине :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 16 Юли 2024, 11:09

ivanski_2 написа:....
Ще видим все пак съм на 27, може би затова толкова ме влече , може би ще ми мине :D

Не е сигурно :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Юли 2024, 14:24

Опита говори, че по-скоро няма да ти мине….дори напротив защото ще имаш повече възможности :oops:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 16 Юли 2024, 14:40

gromovich написа:
ivanski_2 написа:

Ако той не ще, може ли аз да се класирам? :mhihi: Давам в замяна бърз електрокар или мустанг с койот(скоро надявам се), но челинджъра винаги ми е изглеждал много много яко, a уви никога не съм се качвал :smoke: :bchug:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Юли 2024, 18:10

ivanski_2 написа:

Мисля, че едно че не си разбрал какво написах (че 5.7 е оптималния мотор), две, че контекста ти убягва. Чалънджъра не е кола за всеки ден освен ако не живееш някъде по Юга в америката. Това е кола за уйкенда - и като такава трябва да е забавна за каране, да привлича вниманието със визията и звука си и тн. 6 цилиндровия не е такъв- бавен, муден и звучи доста глуповато. 5.7л 8 цилиндровия 375 коня звучи вярно и има някакъв “отскок” колкото да не е съвсем капо (0-100 за 5 секунди) и може да го вземеш със ръчни скорости. По- мощните мотори нататък идват в повечко на купето ако не си на подготвен драг и на практика на улицата не ти дават нищо повече от 5.7 мотора

Та така. Карай един със слабия в8 и един с в6 и ще усетиш, че се държат много подобно на пътя, но в8 е два пъти автомобила дето в6 защото … в8 :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Юли 2024, 19:15

Аз най практично за следващо го виждам 5.7ца чарджър.
И без това карам от дъжд на вятър нещо различно от баничарки.
Ама ми е нужна практичността на четирите врати за разни превози на баби,майки и т.н.
А и гаража ми е с ниска врата и ни гранд черок ще влезе ни секвоя. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Юли 2024, 19:16

Знам, че едно МПС може да се регистрира на името на двама собственици, ако не бъркам нещо? Въпроса е обаче, те винаги по 50% ли имат или са възможни 'вариации'? Какво става с евентуалните глоби наложени на МПС с повече собственици? Кого търсят?

Аз също започнах да се оглеждам за 'уикенд-фън-кола', но формулата ще е друга - 2 места, минимално (по-възможност) тегло и горе-доло мощност. Ще се търси възможността и за открито купе...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 16 Юли 2024, 19:18

alx написа:309 коня ама с мързелив автоматик и 2 тона купе… комбинирано с комфортно/ меко окачване и… не е забавна както казах.

Но ако ще нещо в тая насока- предпочитам чарджъра - една идея по- спортен е и немското ДНК се усеща …

Най-малкия компресиран е 700+ коня. Автомата е всъщност супер, ZF8. Чарджъра е реално същата кола, но седан, не знам кое му е по-спортното. И двата се усещат, с по-меките окачвания, като старо АМГ, но с много по-стегнато купе.

Но да, най-важното, при който и да е вариант от трите спортни американки, е да е с V8.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Юли 2024, 19:23

И повече от двама може.
Яриса които наследихме след като баща ми почина миналата година в момента по талон е на мен,майка ми и сестра ми в големият талон.
В малкия е само майка ми понеже нейното име е най-отгоре в големият талон. :ok:
Делим данъците в общината по тая причина и утре ако решим да прехвърляме трябва да идем и тримата.
Простотия,но ходих сам да го прехвърлям в кат и тия идиоти така направиха,а бе последният работен ден от годината.
Та файда от споделена собственост.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Юли 2024, 19:25

slatanic написа:Ама ми е нужна практичността на четирите врати за разни превози на баби,майки и т.н.
А и гаража ми е с ниска врата и ни гранд черок ще влезе ни секвоя. :ok:

Баба в Секвоя...не скучаеш :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Юли 2024, 19:27

Spunky написа:
alx написа:309 коня ама с мързелив автоматик и 2 тона купе… комбинирано с комфортно/ меко окачване и… не е забавна както казах.

Най-малкия компресиран е 700+ коня. Автомата е всъщност супер, ZF8. Чарджъра е реално същата кола, но седан, не знам кое му е по-спортното. И двата се усещат, с по-меките окачвания, като старо АМГ, но с много по-стегнато купе.

Но да, най-важното, при който и да е вариант от трите спортни американки, е да е с V8.

Ми… на практика отдолу са подобни да не кажа еднакви ама чарждъра аз поне го усетих по стегнат, с по-добър баланс и по buttoned up…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата