Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Конкурс за външен вид - БМВ Събор 2013

Мнение от dr.peshev » 26 Май 2013, 20:33

Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 26 Май 2013, 20:41

dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина! :yes:

Викаш няма конкуренция! Ми следващия път ще снимам кола на конкурса с протрита топка на скоростен лост до пластмаса и с гръмнал бег, вързан с канап на възел!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 26 Май 2013, 20:49

shumisho написа:Littlerock, твоите коментари в цялата тема са си супер точни и на място.
Не мога да кажа същото и за колегата DAEL, който нагнети обстановката в темата...
А на пича с уникалната Алпина... Човек, нищо против теб. Евала на хора като теб, показващи ни отблизо такива красоти. Номер 413 от 450 ако добре си спомням :yes:
413/425 :yes: Колата не е моя, а на мой близък приятел, който трябваше да присъства на събора, но в последния момент се наложи да пътува в чужбина и на мен се падна честта и удоволствието да представя този уникален автомобил. Надявам се си разбрал каква е ситуацията с Алпината в клас Е60 :yes:

dr.peshev написа:Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!Алпината с толкова надписи беше за клас тунинг,а не за стоковица,пък било и то Алпина! :yes:
Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 26 Май 2013, 21:05

Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???[/quote]

1-Кое не е вярно:"Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!"?!?Колко бяхте на конкурса Е60? :winky:
2-Не мисля ,че коли накичени с рекламни надписи извън BMW AG са стокови,но това си е лично мнение и не искам да задължавам никого с него!Алпината беше за първо място при тази конкуренця! :bowdown:
Последна промяна dr.peshev на 26 Май 2013, 21:09, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Май 2013, 21:08

Наистина всеки си обича автомобила и му е болно, когато не печели. Ама вие почнахте вече ....бетер малките деца....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 320i coupe 87г

Мнение от zaro_e34 » 26 Май 2013, 21:41

според мен трябва конкурсния лист да бъде коригиран доста и да бъдат изтъкнати по важни елементи и детайли, които са важни и трудни за запазване като оригинални, за да има точно и достойно оценяване във всяко едно отношение
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Май 2013, 21:45

dr.peshev написа:
Какъв тунинг бре, колега, да не си 6 волтов случайно???

1-Кое не е вярно:"Проблема беше,че в E60 нямаше достатъчно конкуренция!"?!?Колко бяхте на конкурса Е60? :winky:
2-Не мисля ,че коли накичени с рекламни надписи извън BMW AG са стокови,но това си е лично мнение и не искам да задължавам никого с него!Алпината беше за първо място при тази конкуренця! :bowdown:

Едвам се сдържах да не ти сипя зверски...
Би ли ми обяснил, какво общо има с конкурса на събора, това че някъде си може да има по-добра е60-тка :dunno: А това, че не можеш да различиш рекламни стикери, поставени специално за събора от тунинг, е просто върхът...

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 26 Май 2013, 21:50

Момчета, успокойте топката.Следващото заключване на темата ще е последно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 26 Май 2013, 22:16

На мен ми е интересно в Е39, как и защо бе класиран Иво на 2ро място. Може би ще има снимани листовете на 2те коли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 26 Май 2013, 22:23

Борис_Малинов написа:Идеи и доброволци ще има ;) Тук темата се поизчерпа вече, предстои и някой друг БМВ фест, там също ще има конкурси. :yes:

Надявам се това да се случи, защото всеки път хората не стигат и един човек трябва да свърши няколко неща, за пример ще дам хората от конкурсите, първо 4 -часа редяха коли на паркинага и входовете, после тичаха да оцяняват колите ,че не остана време...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Потребител
Аватар
Кара: 318 is coupe
Мечтае да кара: 318 is coupe + turbo :P

Мнение от Ex3eMm1_318is » 27 Май 2013, 1:20

колеги !!! чета чета и в крайна сметка реших да драсна и аз някои ред честито на печелившите! Аз си купих преди 5 години напълно стокова е36 купе 318ис със стандартния си сив салон оранжевите мигачи със джанти бирени капачки да с двузонов климатик ел. прозорци и централно :D хахаха ! Да си дойдем на думата имам 5 удара на колата все челни но уви не мога да я тотализиръм ! та мисалта ми е купувам и само нови части пребоядисах я черна база лак смених и фаровете с лупи и сложих ейнджал щото повече ми харесва как свети от орегинално вградения в фара сложих и бяла оптика на мигачите и стоповете ксенон навсякаде каси далги халогени джанти Borbet RST18 праснати с цвета на колата а бордът бял вътре интерйорът изцяло подменен с рекаро кожа + плат в средата корите и колонките сменени кожени волан от обикновен на трилъчев SRS всички копчета + километраж + управление клима сменени диодни абе с две думи набил съм пари за m-power дотук с всички удари и сега когато съм я направил тека както на мен ми харесва и се кефя супер много как хората като я видят се обръщат ахкат снимат бутат се и викат глей глей каква е наточена е това ме радва а голяма работа че не съм участвал в конкурса и не съм взел някаква награда важно е че на хората им харесва това което сам направил по нея въпреки че е с стоковия пакет на ис смисъл брони и лаисни не че не съм имал възможност да я направя м-ка външно просто по натам си купя м-ка и ис-ката ще я оставя на жената :D :D :D ето ви два линка с снимки на колата преди 3 месеца преди събора и напудрена за събора :D

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

а ето я и на събора

ето това ме радва как хората и се кефят и я снимат а не някакви си награди или че не са дооценили колата вкусове всякъкви
прави я на теб да ти харесва и на хората също :) тва е моето мнение дано не съм обидил никои а ако съм извинете ме !!!

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d & CL605

Мнение от Martuc1 » 27 Май 2013, 2:12

В секцията е39 стана :bang: :lol: Дано се променят конторлните листа, оценяването и някои други суб фактори с времето. И нека инфото от ВИН номера да седи заедно с конторлния лист при огледа, за да не се правят дразнещи собственика коментари кое е добавяно, неоригинално и тн. :)
Пожелавам на всички бъдещи участници успех :yes: Аз мисля да пропусна занапред, освен ако не хвана дебелата химикалка :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Май 2013, 8:13

Миналата година в Е60 също имаше двама участника и колите бяха...Знам, защото аз ги оценявах тогава и тази година Алпината напълно си заслужаваше приза, ако ще и боята и да не се вижда от надписи. Друг е въпроса, че ако ще има достатъчен брой коли с одобрени от BMW тунинг фирми, като Hamann, Alpina, Zender и т.н би следвало да са в отделен клас, но в случая с Е60 , където беше само една бройка, просто не виждам какво роптаят другите участници.

Точкуването е само малка част от оценката на един автомобил, голямата част е преценката на оценяващия. Две коли с М-пакет, ако са равностойни по точки, но едната е с китайски М-пакет, а другата е с оригинален (бил той и слаган допълнително), е естествено оригиналния да спечели, кола с афтър маркет навигация също би следвало да е след кола с оригинална навигация и т.н. Сухата оценка само по събрани точки винаги би водила до спорове, защото самото точкуване няма как да е еднозначно за всички модели.

Миналата година нямаше недоволни, защото колите се оценяваха от модераторите по секции и хората си знаеха какво точно и къде да гледат в съответния модел.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 27 Май 2013, 9:19

Здравейте,
Нямах намерение да пиша тук, защото за мен класирането в конкурса не е от съществено значение, но според много хора подреждането в е39 е несправедливо. Доста се коментира на събора, по срещите, тук и във фейсбук. Моята кола е класираната на второ място в клас е39. При оценяването на колата не ми дадоха максималния брой точки единствено за нарушено покритие на боята (поради дребни точки от камъчета по предния капак). На мен също ми е много интересно да видя конкурсните листа на останалите, но не се надявам това да се случи. Благодаря на спечелилия I.Voykov, който лично ме поздрави за колата преди награждаването. Интересно ми е с какво неговата кола събра поввече точки. Оценяващите много държаха фаровете да са оригинал. Може би аз съм единствения от участниците, който си е купил нови оригинални фарове за е39-ката. На победителя фаровете или поне стъклата бяха китайски. Предната броня съм готов да се хвана на бас, че не е оригинална. Накрайника на ауспуха е YED. Все неща, за които трябва да се отнемат точки. От там нататък в повече моята кола има - м пакет (спечелилата има само джанти от пакета и споменатата броня, а моите са оригинални от М5), черният таван, корите и табло обшити с кожа също носят точки, а другата кола ги няма. Огледалата ми от М5, фабрично потъмнените стъкла и други редки неща по колата ми не носят точки, защото не са включени в конкурсния лист, но би трябвало да дадат отражение в индивидуалната оценка.

Малко пояснене и относно спор в темата по-горе. За информация на оценяващите - дизеловите е39 с м пакет излизат от завода без накрайник на ауспуха - както те се изразиха с клюн насочен надолу. Разликата от стандартните генерации е, че е леко закривен надясно за да пасне на дифузьора на бронята. Също и по време на оценяването на колата ми казаха, че лайсните с М бадж на вратите не били оригинал. Още тогава им предложих да сваля една от тях за да видят БМВ парт номера й.

Благодаря за отделеното време. Благодаря и на всички, който взеха отношение. Този пост е заради тях. Колата си я правя за собствено удоволствие. Сигурен съм, че има много неща да подобрявам и съществуват много по-хубави представители на е39 от нея, но не ги видях сред участващите.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Май 2013, 10:09

Ще има ли снимки на наградените коли и защо не на такива които не са наградени?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата