Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: BCAA и изобщо фитнес...
spower написа:спокойно можеш да си го увеличиш аз съм го пил на по 15гр на 3 приема с по 2 лъжици глюкоза от тия като мед дето сада се усвоява, но не забравяй че креатина товари бъбреците и ако не пиеш достатъчно вода може да усетиш болки там...както и периода за който го приемаш в тази доза
Взех си 300гр. По 7-8 грама на ден прави 40-тина дни, мисля, че не е проблем.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
kokobm написа:spower написа:спокойно можеш да си го увеличиш аз съм го пил на по 15гр на 3 приема с по 2 лъжици глюкоза от тия като мед дето сада се усвоява, но не забравяй че креатина товари бъбреците и ако не пиеш достатъчно вода може да усетиш болки там...както и периода за който го приемаш в тази доза
Взех си 300гр. По 7-8 грама на ден прави 40-тина дни, мисля, че не е проблем.
Пиеш ли поне по 2литра вода на ден няма страшно тъкмо по бързо да се задържа в мускула и от там и обема
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
По повод на проблеми, които ме мъчат от доста време реших да споделя и тук. Първо проблемите:
- болка, пукане и ограничение на движението на ръцете в раменните стави;
- болка и пукане в трапеца и врата;
- болки в предно и средно рамо при тренировки за гърди- хоризонтален бенчпрес с щанга и повдигане встрани с дъмбел за средно рамо;
- сравнително слабо развита мускулатура на рамото и горната част на гърдите;
- сравнително слабо развита мускулатура на ръката-бицепс и трицепс.
Какво съм предприел до момента: ходих на различни масажи, като накрая попаднах на компетентен човек- кинезитерапевт, който ми каза, че сухожилията ми са слабоеластични и от там идват изброените по-горе проблеми. Прави ми масажи и раздвижвания и ми сложи една инжекция Дипрофос, с опцията ако не усетя подобрение до 10 дена да ми сложи още една.
Причина според мен за тези сковани сухожилия, болки в мускулите и недоразвити мускулни групи е претоварването /претренирането/. Порових в интернет и открих, че това може да е следствие и от недостиг на калциеф флуорид в организма.
Въпросът ми е следния: при описаната ситуация с лечебна цел може ли да се приема калциев флуорид, по каква схема и от къде може да се намери такъв?
Благодаря предварително!
- болки в предно и средно рамо при тренировки за гърди- хоризонтален бенчпрес с щанга и повдигане встрани с дъмбел за средно рамо;
Какво съм предприел до момента: ходих на различни масажи, като накрая попаднах на компетентен човек- кинезитерапевт, който ми каза, че сухожилията ми са слабоеластични и от там идват изброените по-горе проблеми. Прави ми масажи и раздвижвания и ми сложи една инжекция Дипрофос, с опцията ако не усетя подобрение до 10 дена да ми сложи още една.
Причина според мен за тези сковани сухожилия, болки в мускулите и недоразвити мускулни групи е претоварването /претренирането/. Порових в интернет и открих, че това може да е следствие и от недостиг на калциеф флуорид в организма.
Въпросът ми е следния: при описаната ситуация с лечебна цел може ли да се приема калциев флуорид, по каква схема и от къде може да се намери такъв?
Благодаря предварително!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
Сложно въпросче. 90 кг, 1.90 съм с корем и паласки- как да свалям паласки-като едновременно тренирам за качване на маса? 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ktv написа:Въпросът ми е следния: при описаната ситуация с лечебна цел може ли да се приема калциев флуорид, по каква схема и от къде може да се намери такъв?
Благодаря предварително!
Дори не си го и помисляй
Вземи си някаква пълноценна сол- хималайска, дълбочинна, нерафинирана морска или някаква подобна и хапвай повечко от нея, като се увери преди това, че пиеш достатъчно вода.- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
То претренирването обикновенно се лекува най-добре с.... почивка... няма да е лошо да помислиш и за това... аз не тренирам вече от 6 месеца и някои неща се забелязват... вярно, загубих кондиция и тонус, ама пък и разни болежки и т.н. отлетяха... почивката си е чиста далавера.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
ktv написа:По повод на проблеми, които ме мъчат от доста време реших да споделя и тук. Първо проблемите:
Благодаря предварително!
Нещата са сериозни.Консултирай се със спортен лекар преди да правиш,купуваш и предприемаш,каквото и да било.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Така си е- почивката лекува и прави шампиона
ама от 23 години не съм спирал за повече от две седмици и то инцидентно. Ще направя пауза от десет дена със сериозен стречинг на раменните стави. Ще ям храни, богати на калциев сулфат, пък после ще видим.
ама от 23 години не съм спирал за повече от две седмици и то инцидентно. Ще направя пауза от десет дена със сериозен стречинг на раменните стави. Ще ям храни, богати на калциев сулфат, пък после ще видим.Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ти се майтапиш с тия 10 дена... на теб ти трябва поне 1 месец активна почивка с рехабилитация дори... но наистина ще е добре да те види спортен лекар...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
не трябваше ли на 12 месеца по 1 да се почива? 
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
И при мен е както при колегата КТВ от 14 години не съм спирал единствено това лято направих 1 месец почивка заради морето
по великден се изтърсих с мотора на лакът и болките в дясното рамо доста се засилиха абе трудно си вдигах и гащите нагоре
, но продължих да тренирам след седмица с лостовете и леки тежести с цел да раздвижвам и да се кръвоснабдява травмираното място, мъка е но има вече подобрения, пия Ходроник
http://www.framar.bg/%D1%85%D0%BE%D0%B4 ... 11621.html
вече 6 седмици има леко подобрение ставите на китките спряха да ме будят нощем от пукане както и раменните стави намалиха пукането, но пък това падане ме върна много назад...
http://www.framar.bg/%D1%85%D0%BE%D0%B4 ... 11621.html
вече 6 седмици има леко подобрение ставите на китките спряха да ме будят нощем от пукане както и раменните стави намалиха пукането, но пък това падане ме върна много назад...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Ето малко инфо и за Аспартам.
http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0 ... %B0%D0%BC/
Като гледам във евтините протеини го слагат.
http://otrova.org/index.php/2009/04/%D0 ... %B0%D0%BC/
Като гледам във евтините протеини го слагат.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И в скъпите го има. Просто културата в Щатите е такава, че не се смята за вреден.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Тези протеини на ОН и Sci, BSN изрично пише Без аспартам. НО не знам може и да слагат тайно.
ОН имат и "Natural" версии на някои продукти (whey, casein etc.), които са без искуствени съставки
In Ban We Trust!