Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Формула 1 - обща тема
Само Трошан!!
А дано му духнат под опашката в края на сезона
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Перез май никой не го харесва, най-вече шефовете му
Първия пилот подписал извънредно дълъг договор (най-вероятно заради идващите с него спонсори) и сега шут в гъ*а
Първия пилот подписал извънредно дълъг договор (най-вероятно заради идващите с него спонсори) и сега шут в гъ*а

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
bum_bum написа:А мислиш ли, че на някой в отборите му дреме кого харесваш
То и за теб важи същото..

alekangg написа:Само Трошан!!
Злобар! То понеже Перез не се е трошил.

Как само се промениха нещата последнот време след тайното споразумение, оттеглянето на протестите и подписването на новия договор... а да и Доменикали.
Хамилтън беше един най-толерираните пилоти от стюардите, а сега....
Четох инструкцията на рейс директора както и инструкцията за идиотската наказателна "уличка" на първи завой и оставам с впечатлението, че умишлено оставят такива сиви петна в указанията.
В указанието за пробните стартове никъде конкретно не е упоменато къде свършва зоната за проби. Казано е къде започва и къде и е ограничението от ляво и до там.
Браво на Грожан, че се опита да спази инструкцията, но се видя, че в ситуация като неговата( и тази на Рикардо) минаването през въпорсната "дупка" е опасно. Ако Рикардо беше опитал да мине по инструкция щяхме да гледаме инцидент като на Сайнц.

Хамилтън беше един най-толерираните пилоти от стюардите, а сега....

Четох инструкцията на рейс директора както и инструкцията за идиотската наказателна "уличка" на първи завой и оставам с впечатлението, че умишлено оставят такива сиви петна в указанията.
В указанието за пробните стартове никъде конкретно не е упоменато къде свършва зоната за проби. Казано е къде започва и къде и е ограничението от ляво и до там.

Браво на Грожан, че се опита да спази инструкцията, но се видя, че в ситуация като неговата( и тази на Рикардо) минаването през въпорсната "дупка" е опасно. Ако Рикардо беше опитал да мине по инструкция щяхме да гледаме инцидент като на Сайнц.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Не знам дали хайлото или Онзи горе го спаси, но това беше ужасно.
xela написа:Не знам дали хайлото или Онзи горе го спаси, но това беше ужасно.
И той и маршалите, до които гръмна и им литна гумата над главата, извадиха доста късмет. Само ей сега като в 7 почне ЦСКА, и ще ни спрат формулата...
50% Хало, 25% късмет и 25% собствен принос.
От такива удари не се оцелява.
Сега един ден по-късно ми се струва, че ФИА трябва да прегледа из основи доста елементи.
- Мантинелите и ъгълът под които са поставени
- Реакцията на хората от медицинската кола - 25 секунди стоя в пламъците преди те да успеят да отключат пожарогасителя.
- Това стана на завой 3, а ако беше на 12 завой на СПА? колкото и да е бърза медицинската кола до края на обиколката изостава с доста време от колоната. Може би трябва да има още една.
- Разцепването на резервоара
От такива удари не се оцелява.
Сега един ден по-късно ми се струва, че ФИА трябва да прегледа из основи доста елементи.
- Мантинелите и ъгълът под които са поставени
- Реакцията на хората от медицинската кола - 25 секунди стоя в пламъците преди те да успеят да отключат пожарогасителя.
- Това стана на завой 3, а ако беше на 12 завой на СПА? колкото и да е бърза медицинската кола до края на обиколката изостава с доста време от колоната. Може би трябва да има още една.
- Разцепването на резервоара
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Инцидента си беше изцяло пилотска грешка и лошо стечение на обстоятелствата. Грожан се е доказал като слаб пилот, сега го затвърди. Не видях никой в друг в колоната да прави такава маневра тип каране по Цариградско в час пик
- от крайно ляво да отиде в крайно дясно на пистата
)
Мантинелите е факт, че имат нужда от преразглеждане и обновяване - най-високотехнологични спорт е с мантинели и обезопасявания по пистите от "време оно".
Претоварването било 53G
, нормално когато се заклещят носа и пилотската клетка, най-тежките компоненти в задната част да продължат по пътя си от инерцията (в тази част на пистата скоростта е над 220км/ч).
Мисля, че бъркаш стюардите с медицинския екип. Вторите се хвърлиха веднага след пристигането докато тия другите общо взето стояха, гледаха и пръскаха с водни пистолети отстрани, а бяха на метри от инцидента.

Мантинелите е факт, че имат нужда от преразглеждане и обновяване - най-високотехнологични спорт е с мантинели и обезопасявания по пистите от "време оно".
Претоварването било 53G

Мисля, че бъркаш стюардите с медицинския екип. Вторите се хвърлиха веднага след пристигането докато тия другите общо взето стояха, гледаха и пръскаха с водни пистолети отстрани, а бяха на метри от инцидента.
Тях ги пропуснах в коментара си, но определено са в кюпа.
Изсипаха облаци по обърнатата кола на Строл, а там където трябваше точно с "водни пистолети" пръскаха. Пресичане на пистата между болидите.....
Иначе точно за медицинската кола говоря. Единия мисля, че шофьора излезе с пожарогасител, но пожарогасителят беше със заключване. Той се забави доста докато го отключи и когато започна да пръска Грожан излезе.
Единствената цел на тая кола са точно такива инциденти, защо пожарогасителя не е с махнат пин не ми е ясно.
Ако ще има пин поне този които се предполага, че ще го ползва, да е трениран да го отключва.
Напомни ми на катастрофата на Tetsuya Ota
https://www.youtube.com/watch?v=2sN6atTPJ78
Като видях как го карат да седне и го бутат назад веднага си помислих - "не им го позволявай!"
Изсипаха облаци по обърнатата кола на Строл, а там където трябваше точно с "водни пистолети" пръскаха. Пресичане на пистата между болидите.....

Иначе точно за медицинската кола говоря. Единия мисля, че шофьора излезе с пожарогасител, но пожарогасителят беше със заключване. Той се забави доста докато го отключи и когато започна да пръска Грожан излезе.
Единствената цел на тая кола са точно такива инциденти, защо пожарогасителя не е с махнат пин не ми е ясно.

Напомни ми на катастрофата на Tetsuya Ota
https://www.youtube.com/watch?v=2sN6atTPJ78
Като видях как го карат да седне и го бутат назад веднага си помислих - "не им го позволявай!"
Трудно ще е да се предвиди стойна организация за подобен тип инциденти, все пак неизвестните са твърде много пък и човешния фактор е от значение особенно при кризисни ситуации като вчерашната.
Разбира се че има още какво да се желае и този инцидент ще тласне ФИА към нови мерки или просто промяна на старите, но поне технически болидите доказаха че са на мнооого много високо ниво на безопасност
Разбира се че има още какво да се желае и този инцидент ще тласне ФИА към нови мерки или просто промяна на старите, но поне технически болидите доказаха че са на мнооого много високо ниво на безопасност

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
TheDriver написа:- Разцепването на резервоара
Четох днес някъде,че било от скъсани горивопроводи.Не ги знам с колко литра стартират,но ако резервоарът беше разцепен и всичкия бензин излезе наведнъж.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Няма как да се направи всичко, като има такава фрапантна шофьорска грешка просто е невъзможно, освен ако цялата писта няма по 1км в радиус от шосето има пясък и колите няма как да излетят, но както знаем това е невъзможно. Аз съм просто съм приел, при такива грешки ще има жертви, ако грожан беше умрял, щеше да е тъжно, но напълно очаквано и нормално. Да не погледнеш в огледалото може с 20 в града, но в формула 1 на първа обиколка, просто е нелепо.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Не те знам колко пъти си тръгвал с намерението да караш на пълна газ(ама наистина на пълна доколкото позволяват условията)ама когато има намесен адреналин, няма такова нещо като нелепа грешка. В тези момента ВСИЧКО може да се обърка, говорим за един миг и това, че някой е професионалист, не значи, че не може да допуска грешки, особено пък в спорт за милиони в който се състезаваш с невероятно добри пилоти, също като теб. Ако нямаше грешки, всяко състезание, което не се решава от някакъв технически проблем, щеше да е ясно. Не греши никога само този, който се вози цял живот.
А дали е нелепо или не, няма как да кажеш ако не си на неговото място в същия момент, тоест няма как да кажеш.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
nxn написа:Да не погледнеш в огледалото може с 20 в града, но в формула 1 на първа обиколка, просто е нелепо.
Може и да е погледнал, но да му е бил в мъртвата зона. Често се случва да се засичат, не знам дали защото огледалата им са малки и скапани заради аеродинамиката или защото не е особено лесно да седиш върху над 1000 коня, които задвижват 750 кила без никакви системи за сигурност, управлявайки от волан с амнайсе копчета, който има една камара позиции, които постоянно трябва да променяш.
Нали видяхте какво прави Гасли с топките за тенис? Някой ако иска да се пробва. Няма случаен човек там и на всеки един от тях левия му мъдур е по-голям шофьор от всички нас взети заедно, та нека не си мислим, че сме по-големи карачи от тях

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Какво прави с топките?
Пускат му ги някой и той ги хваща, като преди това си държи ръцете над ръцете на пускача ли?
Пускат му ги някой и той ги хваща, като преди това си държи ръцете над ръцете на пускача ли?