Гуми Мишлен....мнение!??
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Гуми Мишлен....мнение!??
имам следното питане!
който е карал мишлен-доволен ли е от тях и като представяне и като гледаме цена и като издръжливост на гумата!!????
питам от гледна точка ,че ми се очертава да направя един тест на техни гуми ,но става въпрос за гуми за камиони и ми се иска да разбера дали и при колите има такова съотношение цена-качество или просто да науча мнението ви за марката и различните модели.
аз мога да кажа моето мнение до момента:
мишлен са много добри гуми! преди години издържаха малко като километри,но държаха много на пътя...
сега не мога да кажа!
говоря само за гуми за леки коли-за камиони не мога да дам мнение... все още...!
който е карал мишлен-доволен ли е от тях и като представяне и като гледаме цена и като издръжливост на гумата!!????
питам от гледна точка ,че ми се очертава да направя един тест на техни гуми ,но става въпрос за гуми за камиони и ми се иска да разбера дали и при колите има такова съотношение цена-качество или просто да науча мнението ви за марката и различните модели.
аз мога да кажа моето мнение до момента:
мишлен са много добри гуми! преди години издържаха малко като километри,но държаха много на пътя...
сега не мога да кажа!
говоря само за гуми за леки коли-за камиони не мога да дам мнение... все още...!
Последна промяна SKISA на 19 Юни 2008, 15:49, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Лични впечатления от Michelin Pilot Exalto, много добро сцепление и въпреки него сумата е износоустойчива, доста време ги търкалях и съм много доволен

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
Карал съм с няколко вида мишелин, чисто нови, летни (през лятото, не през зимата), не искат да спират на мокро, това ми е впечатлението. Знам, че никой няма да се съгласи с мен, но нали питаш за мнение. Износват се много бързо.
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Имам впечатления от летен Мишлен за първо вграждане,служебните ни коли са с такива и изобщо не съм доволен!Не спират!Зимните са по-добре.....!За мен гумите са:Бриджстоун,Гудиър и някои Дънлоп....

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
ми аз лично не съм доволен много .. наложи се колата да не я карам известно време примерно 4-5 месеца и да съм карал е било за млако .. накрая всяка една от кумите започнаха да излизат балончета и да гърмят като капси !!! гумите бяха на 20000км не знам малко ли е много ли но ми се наложи веднага да ги смея че не се издържаше всеки ден да тичам при гумаджия
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз съм карал вече два комплекта мишлен енерджи (летни) и съм доволен като цяло
Държат се добре и в дъжд , и на сухо. Като че ли единствено в горещините малко се "излагат", но мисля че си заслужават. Още повече че точно тоя модел е от средния ценови клас и мисля че си заслужава парите 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
по-скоро "да"!!
Гласувах така, но трябва да уточня, че имам преки впечатления от зимните им гуми - Алпин. Три зими карам такива и не съм имал никога и никъде проблеми а при мен общо взето така става, че падне ли сняг и тръгвам на път

Виж, ако питаш за летните - там - не знам...през лятото досега винаги съм бил с Континентал. Сега за пръв път сложих фредщайн хай трак исъбирам впечатления.
EDIT: Аааа...сори...излъгах - един месец покарах с Мишлен Енерджи, ама бяха някакви стари - ДОТ от 2005 год. , гумаджията ми ги сложи, докато ми докара фредщайна. Не знам доколко това беше заради това, че каучукът беше стар, ама нито се спираше като хората с тези гуми, нито се тръгваше - при най - лекото изфорсиране, почвах да дрифтя неудържимо...а за завоите да не говорим...що псувни съм отнесъл за един месец от съседните ленти...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Мишлен е гумата...
от няколко години съм с такива и замислям нова покупка за зимата!!
естествено че и "Мостов камък" и "Добра гума" стават...но това е като да сравняваш БМВ (Мишлен) и Мерцедец (Бриджстоун)....дано ме разбра
от няколко години съм с такива и замислям нова покупка за зимата!!
естествено че и "Мостов камък" и "Добра гума" стават...но това е като да сравняваш БМВ (Мишлен) и Мерцедец (Бриджстоун)....дано ме разбра

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Aз съм с Мишлен Енерджи.
Впечатленията са ми - на сухо са перфектни, особено като загреят - много държат. Сравнявам ги с Good Year (не се сещам в момента кой е модела), с които е другата ми кола. Точно обратното мнение на колегата по-горе - колкото са по-загрели, толкова повече държат.
Съответно на мокро пързалят малко повече от Good Year-a.
За износоустойчивостта им - не съм забелязал да си заминават бързо, като се има предвид, че обичам да пързалям.
Това, което ми прави най-голямо впечатление е много малкото им съпротивление при търкаляне. Има едно нанадолнище, по което често минавам. С предните ми гуми колата поддържаше по-ниска скорост по инерция, отколкото при Мишлена. Мишлен наистина работят по този въпрос, и съпротивлението им при търкаляне е едно от най-малките в класа. Съответно и разхода пада с някакъв % теоритично.
Като цяло гумите са отлични, освен на мокро, където са по-скоро добри.
Впечатленията са ми - на сухо са перфектни, особено като загреят - много държат. Сравнявам ги с Good Year (не се сещам в момента кой е модела), с които е другата ми кола. Точно обратното мнение на колегата по-горе - колкото са по-загрели, толкова повече държат.
Съответно на мокро пързалят малко повече от Good Year-a.
За износоустойчивостта им - не съм забелязал да си заминават бързо, като се има предвид, че обичам да пързалям.
Това, което ми прави най-голямо впечатление е много малкото им съпротивление при търкаляне. Има едно нанадолнище, по което често минавам. С предните ми гуми колата поддържаше по-ниска скорост по инерция, отколкото при Мишлена. Мишлен наистина работят по този въпрос, и съпротивлението им при търкаляне е едно от най-малките в класа. Съответно и разхода пада с някакъв % теоритично.
Като цяло гумите са отлични, освен на мокро, където са по-скоро добри.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Е тая Michelin Pilot горе на снимката повече не искам да я виждам.Освен,че се износва според мен бързо не държи.Не знам на вас какви са ви критериите.Смених ги с Goodyear Hydragrip и Bridgestone Potenza съответно отпред и отзад и съм доста доволен.По принцип бях наумил 4 Potenza-и,но сместа на Hydragrip ми хареса и взех 2 за отпред.Сухо,мокро няма мърдане.Това е гумата.Който я е карал съм убеден 100%,че е много доволен
Между другото колата е с предно и много се усеща бива ли я гумата отпред или не в завоя...

Между другото колата е с предно и много се усеща бива ли я гумата отпред или не в завоя...

8.32
titto написа:Имам впечатления от летен Мишлен за първо вграждане,служебните ни коли са с такива и изобщо не съм доволен!Не спират!Зимните са по-добре.....!За мен гумите са:Бриджстоун,Гудиър и някои Дънлоп....

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
мишлен никога вече,както и йокохама.
на дъжд пласмасовото пирели 92-ро лето дето сложих отзад е в пъти по-добро от мишлена с който бях
на дъжд пласмасовото пирели 92-ро лето дето сложих отзад е в пъти по-добро от мишлена с който бях

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2