Въпрос за Vista и Winamp?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпрос за Vista и Winamp?

Мнение от NStorm » 07 Яну 2008, 0:19

Колеги, за новата година дядо Мраз ми донесе една Виста и имам едно питане - всичко добре, инсталирах си НОРМАЛНА фонетична кирилица (от една тема тук преди) и всичко е ОК, но забелязах на плейлист-а на уинампа, че мп3-ките, който са на БГ ми излизат на маймуница. Има ли връзка едното с другото, и как всъщност може да се оправи тоя уинамп?
Много ще се радвам, ако някой се е оправял с тоя проблем и сподели... :help:
Последна промяна NStorm на 07 Яну 2008, 2:13, променена общо 1 път
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 07 Яну 2008, 0:20

Изтегли си нов :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 07 Яну 2008, 0:25

остави го така
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 07 Яну 2008, 0:42

И на мен ми е така а съм с ХР незнам как може да се оправи ма не виждам смисъл да се занимаваш...
Live it like you Love it

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 07 Яну 2008, 0:55

някои песни са така :mhihi:

Изображение
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 07 Яну 2008, 1:28

Оправих се аз!! С малко ровене по форумите на kaldata.com :mhihi: :mhihi:
Значи аз малко дървено решение приложих ама все пак си проработи..
Имам SA Dictionary (има го в замундата) и от него си вземаш файла SAFon.ttf (това доколкото разбрах е шрифт, който работи и с кирилица и с латиница, от другаде обаче не успях да го намеря) и си го копираш в C:Windows--> Fonts
После си пускаш Winampa и от Preferences --> Playlist си сменяш фонта, който е зададен (при мен беше Arial) и даваш SAFon. И това е!
Сега само да кажа, че трябва да няма отметка пред Use skin or language pack font.
Аз иначе съм с Winamp 5.5, a тези инструкции са за Класическия скин.
При Modern skin се прави пак подобно нещо но в Preferences-->Modern skins--> Font rendering (горе) и те така...
За повече инфо:

http://www.kaldata.com/forums/index.php ... &hl=winamp
21/02/08...speechless

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 07 Яну 2008, 1:28

отговора се крие в регионални и езикови настройки
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си ти :) за виста е на същото място разковничето но тия неща е най хубаво да се правят още при самата инсталация само дето никой нищо не гледа там и само клика некст :):)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 07 Яну 2008, 1:32

Icco® написа:отговора се крие в регионални и езикови настройки
обясняваш на уиндоуса че си Българче и шпрехаш Български и по дефаулт да ти разпознава всичко написано на кирилица и работата ОК само едно рестартче и си ти :) за виста е на същото място разковничето но тия неща е най хубаво да се правят още при самата инсталация само дето никой нищо не гледа там и само клика некст :):)

е да, ама мойта Виста си дойде с лаптопа от Щатите ;)
И каква борба е с нея последните 2-3 дни... :mhihi: :mhihi:
Дано да съм бил полезен с горния пост, особено на колегата с арабските йероглифи по-горе :mhihi: :yes:
21/02/08...speechless

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 07 Яну 2008, 1:35

Така е Ице, ама забрави да им кажеш, че ще иска диска с виндолса ако ги добавят после а не при инсталацията :mhihi:

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Яну 2008, 1:36

Стана ми ясно че така си я получил
Аз просто исках да обясня че вместо всяка програма да и указваш шрифтове и други там подробности е по лесно да оправиш уиндоуса а те програмите се съобразяват с него в последствие

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Яну 2008, 1:39

крив кюнец написа:

Така е Ице, ама забрави да им кажеш, че ще иска диска с виндолса ако ги добавят после а не при инсталацията :mhihi:

Е тук си в грешка
освен ако не слагаш отметките на едни шрифтове на кирилицата които са по надолу в прозорчето за които да ти кажа видях само един единствен софтуер да иска да си ги ползва и това беше продукт на някаква банка ама тъпа изработка :mhihi:

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 07 Яну 2008, 1:43

Говоря за отметка 20880 и 21025 в адвансед в регионала! С тях сичко си бачка оК, но трябва диск

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Яну 2008, 1:48

крив кюнец написа:Говоря за отметка 20880 и 21025 в адвансед в регионала! С тях сичко си бачка оК, но трябва диск

ОК съгласен :) и аз тях имах предвид :)
Колегата така или иначе се е оправил но въпроси от този сорт са доста чести и някой евентуално :mhihi: :mhihi: може да ползва търсачката и да попадне на точните ни отговори :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 07 Яну 2008, 2:10

крив кюнец написа:Говоря за отметка 20880 и 21025 в адвансед в регионала! С тях сичко си бачка оК, но трябва диск

Само, че аз тази таблица с отметките така и не я открих във Вистата :confused: Иначе щяхме с нея да си поиграем...
Иначе сега си направих един тест - в моя Регионал сетингс направих всичко на Bulgaria или Bulgarian, и после пробвах с Winamp-а. Пак нищо не става и Winampa не чете Бг текст. Така че, дали наистина не трябва да се зададе Bulgaria още с инстала - не знам... Както и да е, дано тази тема е полезна и на следващите с подобен проблем!
21/02/08...speechless

Музикално деформиран
Аватар

Мнение от Icco » 07 Яну 2008, 2:20

В случая си прав говорех на изуст от ХР сега като погледнах вистата наистина това липсва но когато е инсталирам винаги и казвам местонахождение и език БГ и уинамп и всички други после не ми правят проблем с кирилицата

Следваща

Назад към Извън Темата