няма такъв обиск...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

няма такъв обиск...

Мнение от GOGY » 17 Окт 2007, 1:58

Колеги моля даите някакво инфо за закон или наредба в която пи6е , 4е куките имат право да ми роват из цялата колата защото имали съмнение , 4е пренасям наркотици .
питам конкретно: ПОЗВОЛЕНО ЛИ Е НА ПОЛИЦАИ ПРИ ПРОВЕРКА НА ДОКУМЕНТИ НА ВОДАЧА НА МПС ДА ПРАВИ ОБИСК НА ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ ?
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Окт 2007, 2:01

Абсолютно да...те са закона както се казва...
Сторил си му се съмнителен,проверил те...
Ако излезеш от колата,когато те спрат за проверка,без те да са те подканили има глоба 20лв...всякакви филми батка...щом не си знаеш правата,не се заяждай а хвани прочети мъничко... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 17 Окт 2007, 2:10

с никои не съм се заяждал бе пи4 ако се бях заял сигорно сега 6тях да съм задржан в 6-то рпу маи на кофти смяна съм попаднъл или не6то такова... :mhihi: (тъпи типове) :evil: :mhihi:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 17 Окт 2007, 2:13

като гледам хъса,с който пишеш,ако бях казал,че нямат право щеше да тръгнеш да ги съдиш...затова го казах,прочети малко,поинформираи се..пък после се заяждай за правата си и се възмущавай,когато бъдат нарушени от органи на реда ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 17 Окт 2007, 2:22

:D ok ок мерси
jba jbu jbadu jmuc bajuu

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 17 Окт 2007, 2:26

В Германия това си е практика... Хванат ли те цивилки ровят навсякъде... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 17 Окт 2007, 4:11

///MapTo написа:Абсолютно да...те са закона както се казва...
Сторил си му се съмнителен,проверил те...
Ако излезеш от колата,когато те спрат за проверка,без те да са те подканили има глоба 20лв...всякакви филми батка...щом не си знаеш правата,не се заяждай а хвани прочети мъничко... ;)

аз пък не съм убеден. Би ли цитирал закона по който без да са в няква акция или да имат конкретно разследване свързано с теб, да ти тарашат автомобила ей така на място щото не ги кефиш?

като са закона, що не ги пуснеш да тарашат и у вас примерно ей така щото имат право без заповед?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Газ-ка

Мнение от бонго » 17 Окт 2007, 8:26

Интересно ще бъде някой да цитира закона по случая. И на мен ми се случи подобно нещо в Дупница. ама 1 на 4-5 човека не беше много оферта да си търся правата в 2 часа сутринта :mhihi: Предтекста при мене беше за открадната кола което всъщност беше моето МПС. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 17 Окт 2007, 9:01

то маи никъде няма инфо за правомощията на мвр при проверка на мпс какво може и какво не може да правят, снощи бая рових из нета но безуспе6но намерих само някаква наредба за тъмните стъкла но за конкретния слу4аи за обиск на мпс и вода4а никъде не пи6е ... :confused: :( много ме е яд защотото ме спряха на 200метра от нас и се ебаваха по4ти 1 час без да имат и грам при4ина да го правят бяха доста нагли единия каза само проверка за наркотици и си седна на седалката до шофера и запо4на да ми вади каквото имам от жабката да ми дърпа касетофона бе6е много кофти според мен проверката трябва6е да запо4не със справка и да ми проверят багажника и толкова- прекалиха и затова искам да намеря инфо закон или някаква наредба да вида какви са ми правата и дали те имат право да ми ровят из ли4ните ве6ти когато намерят за необходимо
jba jbu jbadu jmuc bajuu

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 17 Окт 2007, 9:26

беее да им.. то хуу обиск ама да не почне да сваля някви неща да човърка навътре... бал съм ги аз винаги се заяждам най ме е яд като ме спрат и аз си спирам насряд пътя тоя ми вика отбий бе викам кво говориш бе няма къде аз да не съм луд в тия чукаре отстрани на пътя да спирам кат искат да спират да си направят отбивки няя в тия чакъле да си ръгам колата има и пичове катаджии ама има едни от старата школа....... :evil: както и да е дан са паля :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 17 Окт 2007, 9:44

и в гърция редовно си тарашат особено нас българите :mhihi: питайте фена като му намериха кухненския нож в колата голямо обяснение падна с жестове най-вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 17 Окт 2007, 9:48

t_andonov написа:и в гърция редовно си тарашат особено нас българите :mhihi: питайте фена като му намериха кухненския нож в колата голямо обяснение падна с жестове най-вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 17 Окт 2007, 10:39

Имат право, но след като са имали съмнения за нещо е трябвало да ти напишат протокол в който да е разяснено какви съмнения е имало, каква проверка са извършили, какво (не) са намерили, потвърдени ли са съмненията им.... и т.н. Ако са ти тарашили колата без протокол е редно да си търсиш правата. Те са такива наглеци, че може да ти хвърлят един бой и да си вземат рушвета от джоба ти, та няма да се учудя и ако при тази "акция" изчезне нещо от автомобила.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 17 Окт 2007, 10:49

Gemar написа:Имат право, но след като са имали съмнения за нещо е трябвало да ти напишат протокол в който да е разяснено какви съмнения е имало, каква проверка са извършили, какво (не) са намерили, потвърдени ли са съмненията им.... и т.н. Ако са ти тарашили колата без протокол е редно да си търсиш правата. Те са такива наглеци, че може да ти хвърлят един бой и да си вземат рушвета от джоба ти, та няма да се учудя и ако при тази "акция" изчезне нещо от автомобила.

Точно!!! Като тръгнат да проверяват за нещо повече от триъгълник и аптечка трябва да си искаш протокол... И аз така знам.

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 17 Окт 2007, 10:53

Имат право, ама само със заповед за обиск, издадена от съда. Единствените дето го могат това по принцип са митничарите, като има и мобилни митничарски групи, но ти едва ли си попаднал на таква. Иначе - протокол за акция, ама то в тоя протокол не пише - разкостване на колата. Иначе могат и тапицерията да ти срежат под предтекста за съмнение.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата