относно мита

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

относно мита

Мнение от evans » 07 Сеп 2007, 22:05

Интересуваме от къде мога да проверя как стоят нещата за митата на стоки, като:техника и разни други стоки купени от САЩ.Демек,като престигна в България,ще ми искат ли пара на летището?Благодаря предварително

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 07 Сеп 2007, 22:14

Над 50 евро се обмитява, макър че аз поне 10 пъти съм получавал разни дрехи на стойност доста по голяма от 50 евро и съм минавал метър :)

За лаптоп ще те треснат гаранция, ДДС-то ти е сигурно (щото е извън ЕС) и евентуално някакво мито.

Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$ ;) Тогава отиваш на летището (или до централна автогара), плащаш и взимаш.

Честито!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 07 Сеп 2007, 22:19

absix написа:

Няма да ти искат нищо на летището, получаваш честитка от Агенция Митници, че в митнически склад има стока на твое име за която дължиш $$$ ;) Тогава отиваш на летището (или до централна автогара), плащаш и взимаш.

Честито!
Добре де,като нещата са ми в багажа,как ще отиде в митническият склад?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 07 Сеп 2007, 22:19

http://tariff.customs.bg:55080/tariccm/tariccm/main_BG

Това е линка ... Можеш да си провериш сам каквото те интересува...

УСПЕХ
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 07 Сеп 2007, 22:21

Ако имаш нещо лично в себеси не трябва да е в оригиналната кутия да е разформирувано... Да си личи че е за лично ползване... Тогава минаваш метър...
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 07 Сеп 2007, 22:24

evans написа:
absix написа:

Честито!
Добре де,като нещата са ми в багажа,как ще отиде в митническият склад?

Говорех, ако купуваш нещо от там. Не съм те разбрал.

Значи, ако ти е в багажа има вероятност да ти поискат митнически документ, че си излязъл с него (попълва се преди заминаване). Ако нямаш тоя документ става дълга и широка. Трябва да им докажеш, че е купен тук (касова бележка/гаранция със сериен номер)... В крайна сметка може да се заядат и да стане това, което съм написал по-горе, щото ти дефакто нямаш с какво да докажеш, че си купил стоката тук.

Само да поясня, че може и да не съм прав за тая ситуация, щото не съм я изпитвал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 07 Сеп 2007, 22:25

SaSo написа:Ако имаш нещо лично в себеси не трябва да е в оригиналната кутия да е разформирувано... Да си личи че е за лично ползване... Тогава минаваш метър...
демек,ако е в кутия ми го взимат и до като не си платя не ми го дават

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Сеп 2007, 22:50

Абе казваш че стоката е купена от БГ и се обаждаш на някой предварително да ти изкара една фактура с задна дата (или за по-напред да си имаш за показване) и така не плащаш мито щото уж стоката е купена от БГ преди това.

;) ;) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 08 Сеп 2007, 14:24

Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително :winky:
---

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 08 Сеп 2007, 14:37

theraven_nz написа:Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително :winky:

с такива неща може да те гепят много яко ...
1-во ако е в кутия е нова стока .. искат ти там бележки фактури ....такси

2ро ако е без кутия пак ти ги искат, защото ще те заподозрът, че си го откраднал .. а на английското летище не ти траа да се разправяш за такива неща ... малко са фанатици
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 08 Сеп 2007, 17:09

Sharo написа:
theraven_nz написа:Ше ме извинява колегата, че му се меся у темата, но имам един въпрос... значи купих си от Англия едно Алпинче за баварката и ми предстои да си го нося насам със самолета... има ли проблем да ми е в ръчния багаж, щото като знам как се отнасят с куфарите, хич не искам да го слагам вътре... в смисъл, дали могат да ми искат касови бележки, да ми слагат данъци и тем подобни? мерси предварително :winky:

с такива неща може да те гепят много яко ...
1-во ако е в кутия е нова стока .. искат ти там бележки фактури ....такси

2ро ако е без кутия пак ти ги искат, защото ще те заподозрът, че си го откраднал .. а на английското летище не ти траа да се разправяш за такива неща ... малко са фанатици

Да мене преди 2 години щяха да ме пребият щото не си давах запалката,която ми беше подарък от жена ми,ама пък как ги псувах :mhihi:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Сеп 2007, 17:26

когато е непридружаван багаж-безмитно е до 50долара,когато си ти с него е до 100долара без мита и такси!!!
иначе с добро отношение винаги можеш да се оправиш на митница с хората-става въпрос за БГ! са са гладни и кълват на малко!!!като казвам малко-имам впредвид даваш 50 кинта и си заминаваш. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 08 Сеп 2007, 20:55

И аз ти препоръчвам в личния багаж,защото преди две седмици с едни приятели ходихме в Chicago и в куфара си бях сложил разни дискове увити в дрехи,след това като ги видях направо ми се ревеше.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 08 Сеп 2007, 20:57

Хм, в ръчния багаж си разнасям винаги с лаптоп, дигитална камера (около 300 еур), външен хард-диск и никога никой никъде не ме е питал за документи за тях при положение, че всеки път при бординга всичко излиза от раницата при сканирането ... Мисля, че единствено при чисто нови стоки в оригинална опаковка запечатани има вариант да ти правят проблем за мита и т.н., но може и да греша ...
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 08 Сеп 2007, 22:11

пресен случай от преди 2 седмици мой приятел се прибра от УСА-та и го спряха на митницата за митническа проверка (ако си късметлия има и вариянт да не те спрат и тогава нямаш никакви проблеми). Та спират го и го водят в една стаичка където ти вадят абсолютно целия багаж и се почва с въпросите - това от къде е, това защо не си го описал в митническата декларация, за това това и това трябва да платиш мито и сичко каквото се сетите.

И понеже ние не сме популвали декларации на излизане а се връщаме с каква ли не техника - лаптопи, фотоапарати, камери, гсм-и, Zune-чета реално хората са си напълно прави. За лаптопа и фотоапарата може да се спори защото реално никой не го декларира ама за другите работи са си прави. Обаче има и готин момент - като земат да ти ровят из дрехите :mhihi: ти им казваш - "тука са ми мръсните гащи" те не вярват :mhihi:

Та въртяха го така 1.5 часа и накрая всичко се оправи с $50 за двамата. Така че си носи петдесетачка за всеки случаи...ако имаш 50 лева още по-добре. Може малко метър да минеш.

Глобално си е на късмет работата - дали ще те спрат за детайлна проверка или няма....

Следваща

Назад към Извън Темата