Интернет проблеми! Помагайте
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Интернет проблеми! Помагайте
Малко предистория - Преди няколко дни си купих лаптоп. Нов. Въпреки усилията ми не можах да намеря някой от колегите от форума с Виста. Е, занесох го за инсталация. Всичко беше и още е тип-топ. Е, трябва ми малко време за да свикна с новия изглед на тази ОС, но не е там проблема.
Всеки божи път когато кликна на някой линк или просто отворя интернет експлорера ми излизат едни скапани прозорци:
1. Всеки път ме пита дали да се свържа с този линк /connect/
2. Излиза прозорец - Dial-up connection. Connect to tnx.
3. Веднага върху него излиза прозорец - Connecting to tnx. Connecting Trough Wan miniport /РРРОЕ/ и отдолу бутон Cancel.
Е, мамка му писна ми всеки път да ги затварям тези прозорци. Всеки път. Помагайте ако не искате да ме споменавате само с добро Нета ми е към Евроком чрез модем.
Всеки божи път когато кликна на някой линк или просто отворя интернет експлорера ми излизат едни скапани прозорци:
3. Веднага върху него излиза прозорец - Connecting to tnx. Connecting Trough Wan miniport /РРРОЕ/ и отдолу бутон Cancel.
Е, мамка му писна ми всеки път да ги затварям тези прозорци. Всеки път. Помагайте ако не искате да ме споменавате само с добро Нета ми е към Евроком чрез модем.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
Re: Интернет проблеми! Помагайте
rado_rf написа:Малко предистория - Преди няколко дни си купих лаптоп. Нов. Въпреки усилията ми не можах да намеря някой от колегите от форума с Виста. Е, занесох го за инсталация. Всичко беше и още е тип-топ. Е, трябва ми малко време за да свикна с новия изглед на тази ОС, но не е там проблема.
Отвори Options в експлорера и си изключи там каквото не ти е нужно. Или по-добре си инсталирай Firefox.
© написа:премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко
Що да свикваш има Мак...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
© написа:премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко
Така е. PPPOE настройките са ти нужни, ако се логваш с user и парола към интернет доставчика ти. Вистата наистина е Made in the WC. Не разбрах, лаптопа ли ти е прекалено нов, че няма драйвъри за XP SP2 или ти не си го поискал. Един въпросо-съвет от мен. Лаптопа ти има ли wireless? Ако има, защо просто не вземеш 1 рутер и не го оставиш сам да се оправя с настройките на доставчика? Плюс това ще можеш да си щъкаш из вас без да разпъваш 1 макара жица...

err0r написа:© написа:премахни от настройките на експлорера Dial-up connection и му кажи да открива автоматично настройките за интернет или ЛАН там както се свързваш. Вистата си е пълен боклук, но ще трябва да се свиква и с нея. Може и да изключиш юзер акаунт контрол ако те дразни това че пита за всичко
Така е. PPPOE настройките са ти нужни, ако се логваш с user и парола към интернет доставчика ти. Вистата наистина е Made in the WC. Не разбрах, лаптопа ли ти е прекалено нов, че няма драйвъри за XP SP2 или ти не си го поискал. Един въпросо-съвет от мен. Лаптопа ти има ли wireless? Ако има, защо просто не вземеш 1 рутер и не го оставиш сам да се оправя с настройките на доставчика? Плюс това ще можеш да си щъкаш из вас без да разпъваш 1 макара жица...
Лаптопа е прекалено много нов /4 дни

Колкото до проблема - ми направо делитнах, щото не ми даде опция за изключване, Dial-up и реших проблема генерално

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Що така всички ревете от тая Виста? Аз с нея проблеми нямам и някои неща са по-удобни. Пък и като свикнеш, после XP-то ти изглежда като Win 95
Всичко е въпрос на навик.
Иначе за проблеми с лаптопи на всеки бих се опитал да помогна, стига да имам физически достъп до щайгата (за да я фрасна с големия чук
- шегичка, разбира се
)

It's not who You are, it's who You know...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
logout написа:... стига да имам физически достъп до щайгата (за да я фрасна с големия чук- шегичка, разбира се
)
Добре че са шегите, та да си кажем истината...

- indianeca
- младши ентусиаст
-
- Кара: Табуретка със спортно окачване...
- Мечтае да кара: Фотьойл
- Детайли за колата: БМВ e46, M54B25
13 мнения
• Страница 1 от 1