Питане отностно обжалване на акт
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Питане отностно обжалване на акт
Въпросът ми е следният.. На 28.11.2006г ми бе съставен акт за неправилно паркирване пред ректората на ТУ-София...Като ченгето каза че глобата щяла да бъде 20-30 лева.. НО сега вкъщи пристигна постановление с глоба от 300 лева смятам да обжалвам! Ще ви помоля да ме посъветвате какво да напиша в жалбата! и може ли глобата да стане по-ниска?
Благодаря оредварително.
Благодаря оредварително.
The Hate U Gave Lil' Infants Fucks Everybody -
T.H.U.G L.I.F.E
T.H.U.G L.I.F.E
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
моя съвет е да не я плащаш и даже да не се сещаш повече за нея от този момент натам.
Сега вземи постановлението и го скъсай после смачкай грижливо и го хвърли в боклука
аз така правя вече 5години и всичко е прекрасно!
Успех
Сега вземи постановлението и го скъсай после смачкай грижливо и го хвърли в боклука

Успех
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ако не греша при допусната грешка акта отпада- ти кола с такъв номер нямаш , нали
Поне на времето така съм оттървал няколко акта... Все пак имаш акт понеже си спрял неправилно с един ОПРЕДЕЛЕН автомобил- твоят в случая. При положение, че не си собственик на кола с номер РВ 6241 АР не мисля, че могат да направят нещо повече от това да си скъсат сами акта
Но за всеки случай нека някой запознат да каже- моят опит с тея номера е отпреди няколко години...

Но за всеки случай нека някой запознат да каже- моят опит с тея номера е отпреди няколко години...
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
Акта се пише на водача, автомобила е без значение.
Ще кажат правописна грешка, ти си се подписал и тва е.
Иначе не знам от каде си го чул тва за взимането на колата ама няма такова нещо 100%. Аз имам да давам над 1500лв. и грам не ми дреме понеже знам, че Нищо не могат да ти кажат!
Спокойно
Ще кажат правописна грешка, ти си се подписал и тва е.
Иначе не знам от каде си го чул тва за взимането на колата ама няма такова нещо 100%. Аз имам да давам над 1500лв. и грам не ми дреме понеже знам, че Нищо не могат да ти кажат!

Спокойно

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Tvrrr написа:Акта се пише на водача, автомобила е без значение.
....
Ако е така, лоша работа

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
Ми ако си решил наистина:
До
Началник КАТ – София
В Ъ З Р А Ж Е Н И Е
От .............................
Живущ в гр. ..............., кв. .............
Г-н Началник,
В законоустановения срок възразявам пред вас относно съставения ми акт за нарушение Серия У № *********.
На **** дата*, час, опис на това кога и къде сте се движели, в каква посока, улици, пресечки, максимална точност. Не цитирайте имената на служителите на КАТ, тях ги има в протокола. Обяснявате зашо са ви наложили наказанието след което обяснявате защо не сте съгласен с него. ..........
......................
В случай че извършите проверка на изнесените от мен твърдения ще посоча и свидетели на описаното.
Предвид гореизложената фактическа обстановка, моля да не издавате Наказателно постановление, а в случай че не вземете под внимание възраженията ми, моля да бъда надлежно уведомен в законоустановения срок с оглед съдебното обжалване на постановлението Ви.
С уважение:
адрес за кореспонденция
*Това не е формуляр. Такъв няма. Това се пише в свободен текст. Нещата, които съм написал са примерни.
Успех
До
Началник КАТ – София
В Ъ З Р А Ж Е Н И Е
От .............................
Живущ в гр. ..............., кв. .............
Г-н Началник,
В законоустановения срок възразявам пред вас относно съставения ми акт за нарушение Серия У № *********.
На **** дата*, час, опис на това кога и къде сте се движели, в каква посока, улици, пресечки, максимална точност. Не цитирайте имената на служителите на КАТ, тях ги има в протокола. Обяснявате зашо са ви наложили наказанието след което обяснявате защо не сте съгласен с него. ..........
......................
В случай че извършите проверка на изнесените от мен твърдения ще посоча и свидетели на описаното.
Предвид гореизложената фактическа обстановка, моля да не издавате Наказателно постановление, а в случай че не вземете под внимание възраженията ми, моля да бъда надлежно уведомен в законоустановения срок с оглед съдебното обжалване на постановлението Ви.
С уважение:
адрес за кореспонденция
*Това не е формуляр. Такъв няма. Това се пише в свободен текст. Нещата, които съм написал са примерни.
Успех
Здравей,
във възражението си посочи и двете неща
1-во, че номера на колата не съвпада, а това е един от задължителните атрибути на постановлението и
2-ро, измисли си някаква добра причина, защо си паркирал там.
3-то, беден студент
Съобрази го с това, къде точно си паркирал (от коя страна на улицата, имало ли е спирка или не и т.н.) Можеш да споменеш че отпред и отзад са паркирали автомобили и ти си паркирал за малко за да отидеш до книжарницата. Или просто колата ти е прегряла и си отишал да търсиш вода за да охладиш системата и подобни неща. Пиши колкото се може повече неща, които изглеждат достоверни. "Полицаите обичат да четат романи"
Друг момент. Спрял си, дошли са полицаи, поискали са си подкуп, ти си отказал, те са се заяли и са ти написали акт. Но много финно трябва да го измислиш това, за да не те подведат под отговорност за набедяване. <-- Не ти препоръчвам, просто ти обогатявам фантазията.
Задължително обжалвай !!! Измисли си лъжа и се вживей в ролята. Разкраси , че си беден студент (много минава това), че нямаш пари и си взел на заем, за да откараш колата в гараж в който няма да я караш, но ще седи на топло и т.н.
Родители безработни, малки доходи на семейството и т.н.
Обжалвай !!!
във възражението си посочи и двете неща
1-во, че номера на колата не съвпада, а това е един от задължителните атрибути на постановлението и
2-ро, измисли си някаква добра причина, защо си паркирал там.
3-то, беден студент

Съобрази го с това, къде точно си паркирал (от коя страна на улицата, имало ли е спирка или не и т.н.) Можеш да споменеш че отпред и отзад са паркирали автомобили и ти си паркирал за малко за да отидеш до книжарницата. Или просто колата ти е прегряла и си отишал да търсиш вода за да охладиш системата и подобни неща. Пиши колкото се може повече неща, които изглеждат достоверни. "Полицаите обичат да четат романи"

Друг момент. Спрял си, дошли са полицаи, поискали са си подкуп, ти си отказал, те са се заяли и са ти написали акт. Но много финно трябва да го измислиш това, за да не те подведат под отговорност за набедяване. <-- Не ти препоръчвам, просто ти обогатявам фантазията.
Задължително обжалвай !!! Измисли си лъжа и се вживей в ролята. Разкраси , че си беден студент (много минава това), че нямаш пари и си взел на заем, за да откараш колата в гараж в който няма да я караш, но ще седи на топло и т.н.
Родители безработни, малки доходи на семейството и т.н.
Обжалвай !!!
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
THuGGy написа:Е може и в софия да почерпа нема ядовеИначе ще видя може да не обжалвам и да не го плащам. Не съм преценил, един приятел ми каза че такава кола нямам аз и няма за кво да се притеснявам..А той учил май в полицейската академия
Ще направиш грешка ако не го обжалваш !
Правилата на играта, сега, не са както преди Нова година. Успех!
- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
Pin2 написа:THuGGy написа:Е може и в софия да почерпа нема ядовеИначе ще видя може да не обжалвам и да не го плащам. Не съм преценил, един приятел ми каза че такава кола нямам аз и няма за кво да се притеснявам..А той учил май в полицейската академия
Ще направиш грешка ако не го обжалваш !
Правилата на играта, сега, не са както преди Нова година. Успех!
Промените в закона са внесени в парламента, но се очаква да се гласуват чак март месец! В момента е по-голям хаус и от преди! Пълна анархия е в КАТ! Нищо не могат да ти направят в момента

15 мнения
• Страница 1 от 1