Фланци за джанти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Фланци за джанти

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Дек 2008, 21:46

Какво представлява това? Понеже един приятел ще си взима нови джанти, неоригинал...и са му казали, че щял да се получи някакъв луфт...и за тая работа били въпросните фланци....дето никой не знае какво представлява.....та на мен се падна честта да питам :mhihi:

Ако някой може да каже нещо по въпроса...да споделя...и също така колко струва?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 15 Дек 2008, 21:54

Ще кажа да си вземе подходящите джанти .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Дек 2008, 21:56

Което ще рече?....Оригинални?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 15 Дек 2008, 22:01

Джантите имат в размера си и ЕТ . От него зависи как ще стоят на колата- навътре или навън . С помоща на фланци се помага да излезнат навън на джанти ,които не са за тази кола . Шанса да не тресат е много малък.
    Щом ще си купува ,да си купи с подходящо ЕТ.
    За каква кола става дума ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Дек 2008, 22:12

Фиат Брава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Фланци за джанти

Мнение от plradev » 15 Дек 2008, 22:27

((:BuKcu:)) написа:Какво представлява това? Понеже един приятел ще си взима нови джанти, неоригинал...и са му казали, че щял да се получи някакъв луфт...и за тая работа били въпросните фланци....дето никой не знае какво представлява.....та на мен се падна честта да питам :mhihi:

Ако някой може да каже нещо по въпроса...да споделя...и също така колко струва?

Да нямат предвид втулки :roll: .Защото това е съвсем друго?!Луфт се получавава,когато централният отвор на джантата е с по-голям диаметър от главината.И за да се уплътни въпросния ЛУФТ се слагат втулки,за да се предотврати ббиене,тресене и тем подобни гадости..Има пластмасови и алуминиеви втулки,цените (до преди 2-3 години знам) бяха по 5лв бройката.Едва ли сега са много по-скъпи..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 15 Дек 2008, 22:46

Нямам идея :shock: За това и питам де....

Става дума за тези http://www.margel.info/lang_bg/rim.php?id=644 джанти...дали въобще ще могат да станат...ама утре ще ходиме да питаме :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 15 Дек 2008, 23:14

Ами за брава търсите ето това 4х98, централен отвор 58мм с подхоящо ЕТ (незнам колко е :uups:) при услоеие ,че ЕТ-то не е подходящо може да се наложи да се сложат фланци.Но лично за мен това е доста (меко казано) неразумен вариянт при условие,че купувате чисто нови джанти...Като цена за изработка на фланци от стругар съм чувал цени от 30 до 100лв.на фланец!!Което доста оскъпява цялата процедура ;) .Вижте,преценете,но най-добре е на място :!: За мен вкарването във филма с фланците е кошмар... :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 16 Дек 2008, 0:03

Като става въпрос за италиански маКини - ето моите наблюдения:
Имам Delta HPE - 3-врата и като я сравнявам с 5-врата такава и Браво на приятели - всичко по окачване и джанти е еднакво с изключение на фланци - дебели около 1,5см - и по-дълги болтове само на моята - предполагам заради раздутите калници.
На фланците си e щамповано FIAT-LANCIA - явно това с фланците не е само гаражно-стругарски изпълнения.
Отворите на джантите са 4х98, ама трябва да се засечем със сестра ми (че тя я кара), та да видя ЕТ-то (ама едва ли ще е по-различно от стандартните на Бравата).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 16 Дек 2008, 7:15

Хай да кажа и аз нещо,зна4и от фланци несъм усещал колата да тресе,а бях оки4ил по два на гума отзад :mhihi: (това преди да сменя моста) минах около 4000-5000км без най-малкия проблем.Така,4е ако много му харесват джантите да си взема и това е.

Назад към Извън Темата